Защо е важно да храните кучето си с месо?

Хранете кучето си с месо

Кучето от векове е смятано за домашен любимец, но все едно си остава хищник по своята природа. Важно е да храните кучето си с месо и то ще е винаги щастливо и здраво.

Необходимо да храните кучето, като се вземат предвид неговите анатомични характеристики. Кучетата не са тревопасни животни. Затова правилната храна за тях трябва да включва предимно животински протеини, намиращи се в месната храна.

За разлика от всеядни и тревопасни бозайници, тялото на кучето има следните анатомични характеристики:

  • Храносмилателната система на кучето е предназначена да усвоява протеини от животински произход. Ако тревопасните животни имат стомашно-чревен тракт, който е многократно по-дълъг от дължината на тялото им, то кучето има доста късо тънко черво, в което се разгражда животинският протеин.
  • Кучето има удължени зъби, които са характерни за хищниците. Такива зъби са необходими за да си осигури нужната му месна храна. Структурата на кътниците на кучето е такава, че да може да извършва режещи равномерни движения с долната челюст, което изобщо не е характерно за тревопасните животни, които смилат храната си. Ето защо дори собствениците на миниатюрните кученца, за които е трудно да си представим как разкъсват плячката си, трябва да помислят с какво да хранят кучето.
  • В слюнката на домашните любимци, подобно на другите хищници, се съдържат специални храносмилателни ензими за разграждане на месния протеин.

Всички тези показатели ясно показват, че кучето трябва да се храни главно с месни продукти или храна, съдържаща максимум животински протеин.

За пълноценен живот е важно домашният любимец да получава пълния набор от хранителни вещества и минерали. Важно е да храните кучето си с месо.

От съществена важност е фирмите, производители на здравословна храна за кучета, да се съобразяват с всички физиологични характеристики на животното и да предоставят качествена храна от животински протеини и мазнини, важни аминокиселини и минерали, която напълно отговаря на нуждите на домашния любимец.

Добрата храна за кучета се състои предимно от естествено месо и здравословни растителни добавки. Сухата храна, разработена за възрастни кучета, съдържа до 65% говеждо и пилешко месо. Благодарение на този хранителен състав,  бързо се задоволява гладът.

Месният състав се допълва с важните вещества – глюкозамин и хондроитин. Те са необходими на животните за правилното костно образуване и поддържане на здравината на ставите.

Ленените семена се използват и като допълнителни добавки към месото, които са богат източник на мастни киселини, необходими за организма на животното.

Тъй като знаем колко е важно е да храните кучето си с месо, Ви предлагаме – Gemon Adult Medium Lamb&Rice.

    Контактна форма