Кучеландия

Защо е важно да храните кучето си с месо?

Хранете кучето си с месо

Кучето от векове е смятано за домашен любимец, но все едно си остава хищник по своята природа. Важно е да храните кучето си с месо и то ще е винаги щастливо и здраво.

Необходимо да храните кучето, като се вземат предвид неговите анатомични характеристики. Кучетата не са тревопасни животни. Затова правилната храна за тях трябва да включва предимно животински протеини, намиращи се в месната храна.

За разлика от всеядни и тревопасни бозайници, тялото на кучето има следните анатомични характеристики:

  • Храносмилателната система на кучето е предназначена да усвоява протеини от животински произход. Ако тревопасните животни имат стомашно-чревен тракт, който е многократно по-дълъг от дължината на тялото им, то кучето има доста късо тънко черво, в което се разгражда животинският протеин.
  • Кучето има удължени зъби, които са характерни за хищниците. Такива зъби са необходими за да си осигури нужната му месна храна. Структурата на кътниците на кучето е такава, че да може да извършва режещи равномерни движения с долната челюст, което изобщо не е характерно за тревопасните животни, които смилат храната си. Ето защо дори собствениците на миниатюрните кученца, за които е трудно да си представим как разкъсват плячката си, трябва да помислят с какво да хранят кучето.
  • В слюнката на домашните любимци, подобно на другите хищници, се съдържат специални храносмилателни ензими за разграждане на месния протеин.

Всички тези показатели ясно показват, че кучето трябва да се храни главно с месни продукти или храна, съдържаща максимум животински протеин.

За пълноценен живот е важно домашният любимец да получава пълния набор от хранителни вещества и минерали. Важно е да храните кучето си с месо.

От съществена важност е фирмите, производители на здравословна храна за кучета, да се съобразяват с всички физиологични характеристики на животното и да предоставят качествена храна от животински протеини и мазнини, важни аминокиселини и минерали, която напълно отговаря на нуждите на домашния любимец.

Добрата храна за кучета се състои предимно от естествено месо и здравословни растителни добавки. Сухата храна, разработена за възрастни кучета, съдържа до 65% говеждо и пилешко месо. Благодарение на този хранителен състав,  бързо се задоволява гладът.

Месният състав се допълва с важните вещества – глюкозамин и хондроитин. Те са необходими на животните за правилното костно образуване и поддържане на здравината на ставите.

Ленените семена се използват и като допълнителни добавки към месото, които са богат източник на мастни киселини, необходими за организма на животното.

Тъй като знаем колко е важно е да храните кучето си с месо, Ви предлагаме – Любимец Пиле и Бекон.

Последни публикации

кучето ми харесва друг човек
Защо кучето ми харесва друг човек, повече от мен?

Когато мислим за взаимоотношенията между хората и кучетата, ние знаем, че те са най-добрият ни приятел. Това е разумно като се имат предвид отношенията, които виждаме с нашите приятели и […]

Вижте повече
Как спят кучетата следкато са яли мокра храна за кучета
Как спят кучетата?

Независимо дали ни харесва или не, кучетата няма да спазват същия график за сън, какъвто имат стопаните им. Въпреки че това може да бъде супер дразнещо, ако вдигат шум, докато […]

Вижте повече
кучетата мразят някои човешки навици. наградете ги с храна
Неща които правим, а кучетата мразят.

Както при всички взаимоотношения, дори кучетата и хората често могат да имат недоразумения, но някои от тях остават незабелязани. За да избегнете тези проблеми с вашия верен приятел, ще трябва […]

Вижте повече