Кучеландия

Факти за кучетата, които не знаете.

Факти за кучетата и най-добрата храна за кучета

Ако обичате кучетата толкова, колкото и ние, със сигурност обичате да научавате всичко за тях. Мислите ли, че знаете всичко, което трябва да знаете за кучетата? Помислете отново!

Кучетата са известни с това, че са мили, забавни и игриви домашни любимци. Техният животински вид е нашият най-добър приятел откакто човечеството се помни. Но дали знаем всичко за кучетата? Останете с нас Hranazakucheta.bg и научете най-добрите 10 забавни факта за кучета, които не знаехте. Ще се изненадате!

Започваме с фактите, стъпка по стъпка:

  1. За разлика от много хора, които вярват, че кучетата виждат в черно и бяло, това не е така. Кучетата виждат в пълен цвят, точно като нас! Освен това, въпреки че зрителното им поле е по-малко от това на хората, кучетата могат да виждат и в тъмното.

 

  1. Знаете ли, че муцуната на всяко куче е уникална? Истината е, че няма две еднакви муцуни, както се случва в случай на пръстовите отпечатъци на хора. Всяко куче има своя уникална форма на муцуната. Освен това, знаете ли, че цветът на носа на кучето може да се промени поради слънчево изгаряне или поради промяна на времето?

 

  1. Първото живо същество, което пътува в космическа орбита, е куче на име Лайка. Това съветско куче е било взето от улицата и станало първият астронавт на космическия кораб Спутник 2 през 1957 г.

 

  1. Салуки, наричано още персийска хрътка, е може би най-старата порода кучета в света. Можем да видим изображения на това прекрасно куче в египетските йероглифи, датиращи от 2100 г. пр.н.е. Освен това салуки се смята за едно от най-интелигентните и послушни кучета в света.

 

  1. Много кралски семейства в Европа са отглеждали мопсове като домашни любимци. Кралица Виктория и някои от нейните кралски потомци отглеждат мопсове, а императрица Жозефина обучава малките си домашни любимци да носят съобщения. Един от най-известните мопсове в историята е Мопс, домашният любимец на Мария Антоанета. Те трябвало да се разделят, когато Мария Антоанета замина за Франция, за да се омъжи за Дофин, но в крайна сметка се събрали отново. За този исторически факт се разказва дори във филма на София Копола!

 

  1. Кучето Чау Чау има тъмен цвят на езика, вариращ между черен, син и лилав. Но защо чау-чау има син език? Въпреки че има няколко хипотези, се смята, че това е резултат от излишък на меланин или липса на тирозин. Така или иначе, това придава на тази порода кучета уникален и безпогрешен външен вид.

 

  1. Предупредителните знаци „Пазете се от кучето“ се появяват за първи път в древен Рим, като са казвали „Cave Canem“. Гражданите, които стояли близо до входните врати, виждали тези предупреждения и след това знаели да не се приближават твърде много. Тези надписи се срещали и по самите стени близо до вратата.

 

  1. За разлика от хората, кучетата се потят през устата и възглавничките на лапичките си. В противен случай би било невъзможно да се регулира температурата им, особено през лятото с цялата тази козина.

 

  1. Хрътката се смята за най-бързото от всички кучета. Оттук идва и вече остарялото хоби на дербитата със състезателни кучета. Хрътката може да достигне до 72 километра в час, което е повече от мотопед!

 

  1. Доберманският пинчер е кръстен от Луис Доберман, събирач на данъци, който се страхувал за безопасността си. Така той започнал да размножава определена генетична линия кучета, която съчетава сила, свирепост, интелигентност и лоялност. Наистина човекът успял да получи това, което искал и днес можем да се насладим на това прекрасно куче.

И така, кои са любимите ви забавни факти за кучетата? Кажете ни в секцията за коментари в hranazakucheta.bg!

Последни публикации

кучето ми харесва друг човек
Защо кучето ми харесва друг човек, повече от мен?

Когато мислим за взаимоотношенията между хората и кучетата, ние знаем, че те са най-добрият ни приятел. Това е разумно като се имат предвид отношенията, които виждаме с нашите приятели и […]

Вижте повече
Как спят кучетата следкато са яли мокра храна за кучета
Как спят кучетата?

Независимо дали ни харесва или не, кучетата няма да спазват същия график за сън, какъвто имат стопаните им. Въпреки че това може да бъде супер дразнещо, ако вдигат шум, докато […]

Вижте повече
кучетата мразят някои човешки навици. наградете ги с храна
Неща които правим, а кучетата мразят.

Както при всички взаимоотношения, дори кучетата и хората често могат да имат недоразумения, но някои от тях остават незабелязани. За да избегнете тези проблеми с вашия верен приятел, ще трябва […]

Вижте повече