Кучеландия

Как да се грижим за кучето си?

Съвети как да се грижим за кучето си

Притежаването на куче е страхотно забавление и е изключително възнаграждаващо за нас, хората. Но като се има предвид, че кучетата имат сложни нужди, нашите съвети от Hranazakucheta.bg ще ви помогнат да гарантирате, че кучето ви е здраво и щастливо. Заинтересувайте се и научете повече за грижата от която има нужда всяко куче!

Няколко факта и съвети как да се грижим за кучето си

  • Кучетата имат силно развити сетива – включително невероятно добре развито обоняние, много по-добро от това на хората. Те също могат да виждат по-добре от нас на тъмна и слаба светлина, както и да чуват ултразвук и да откриват звуци до четири пъти по-тихи, отколкото хората могат да чуят!
  • Кучетата използват редица методи за комуникация – включително информация за аромата, звуци като хленчене, скимтене, ръмжене, лай и вой, както и езика на тялото, използвайки тялото, лицето, опашката, ушите и крайниците си.
  • Кучетата са атлетични – най-бързата регистрирана скорост на хрътка е 62 km в час, подобна на тази на оседлан състезателен кон!
  • Кучетата са силно социални – много кучета се радват на компанията на други кучета, но те също така ще формират силни социални връзки с хората, ставайки много привързани към определени хора в живота си.
  • Кучетата могат да научат имената на своите играчки. Например, истински факт е кучето Рико, бордер коли. То e научило имената на 200 играчки. Рико може надеждно да вземе правилната играчка, когато бъде помолено.

За да се грижите пълноценно за вашето куче е задължително да знаете какви са нуждите му. Също така как то възприема света около вас. Само така ще можете да направите правилните избори за вашето куче, като например с каква храна за кучета да го храните или на какво натоварване може да го подложите. Като цяло, кучето ви само ще ви подсказва какво харесва или не. Въпреки това е ваше задължение да знаете и разбирате основните му нуджи, точно както правите за вас самите.

Последни публикации

кучето ми харесва друг човек
Защо кучето ми харесва друг човек, повече от мен?

Когато мислим за взаимоотношенията между хората и кучетата, ние знаем, че те са най-добрият ни приятел. Това е разумно като се имат предвид отношенията, които виждаме с нашите приятели и […]

Вижте повече
Как спят кучетата следкато са яли мокра храна за кучета
Как спят кучетата?

Независимо дали ни харесва или не, кучетата няма да спазват същия график за сън, какъвто имат стопаните им. Въпреки че това може да бъде супер дразнещо, ако вдигат шум, докато […]

Вижте повече
кучетата мразят някои човешки навици. наградете ги с храна
Неща които правим, а кучетата мразят.

Както при всички взаимоотношения, дори кучетата и хората често могат да имат недоразумения, но някои от тях остават незабелязани. За да избегнете тези проблеми с вашия верен приятел, ще трябва […]

Вижте повече