Кучеландия

Как да се грижим за кучето си?

Съвети как да се грижим за кучето си

Притежаването на куче е страхотно забавление и е изключително възнаграждаващо за нас, хората. Но като се има предвид, че кучетата имат сложни нужди, нашите съвети от Hranazakucheta.bg ще ви помогнат да гарантирате, че кучето ви е здраво и щастливо. Заинтересувайте се и научете повече за грижата от която има нужда всяко куче!

Няколко факта и съвети как да се грижим за кучето си

  • Кучетата имат силно развити сетива – включително невероятно добре развито обоняние, много по-добро от това на хората. Те също могат да виждат по-добре от нас на тъмна и слаба светлина, както и да чуват ултразвук и да откриват звуци до четири пъти по-тихи, отколкото хората могат да чуят!
  • Кучетата използват редица методи за комуникация – включително информация за аромата, звуци като хленчене, скимтене, ръмжене, лай и вой, както и езика на тялото, използвайки тялото, лицето, опашката, ушите и крайниците си.
  • Кучетата са атлетични – най-бързата регистрирана скорост на хрътка е 62 km в час, подобна на тази на оседлан състезателен кон!
  • Кучетата са силно социални – много кучета се радват на компанията на други кучета, но те също така ще формират силни социални връзки с хората, ставайки много привързани към определени хора в живота си.
  • Кучетата могат да научат имената на своите играчки. Например, истински факт е кучето Рико, бордер коли. То e научило имената на 200 играчки. Рико може надеждно да вземе правилната играчка, когато бъде помолено.

За да се грижите пълноценно за вашето куче е задължително да знаете какви са нуждите му. Също така как то възприема света около вас. Само така ще можете да направите правилните избори за вашето куче, като например с каква храна за кучета да го храните или на какво натоварване може да го подложите. Като цяло, кучето ви само ще ви подсказва какво харесва или не. Въпреки това е ваше задължение да знаете и разбирате основните му нуджи, точно както правите за вас самите.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече