Кучеландия

Съвети за собствениците на кучета

Съвети за собствениците на кучета

Ние ще давам добри съвети за собствениците на кучета. Отглеждането на кученце може да бъде предизвикателство за всеки нов собственик, дори и за опитен такъв. Трябва да намерим границата между прекомерната защита и осигуряването на безопасна среда на кученцето, за да позволим на личността му да се развива.

Тук можете да прочетете топ съвети за собствениците на кучета.

Кученцата обичат да играят, но не ставайте прекалено груби.

Внимавайте как играете игри като дърпане на въже, за да сте сигурни, че няма да нараните развиващите се зъби на вашето кученце или да му позволите да поглъща парчета въже и плат. Освен това малките кученца трябва да се научат как да бъдат подходящо груби, докато играят. Всичко това е част от социализацията на вашето куче.

Не давайте на кученцето си твърде много лакомства.

Лакомствата могат да намалят апетита на вашето растящо кученце към неговите по-добре балансирани, питателни ястия. Освен това не искате да го разглезите. Кученцата бързо научават, че като молят, плачат и действат, могат да постигнат своето. Лакомствата могат да се използват умерено като награда за обучение, но никога не трябва да са висококалорична, човешка, нездравословна храна.

Не променяйте правилата.

Решете кои мебели или части от къщата са забранени и бъдете последователни. Не се карайте на куче един ден, че е на дивана, а на следващия го пускате там.

Не позволявайте домът ви да бъде място, където вашето кученце може да се нарани.

Места където може да падне или да се хване в капан или където може да се отрови с вещества, които могат да го разболеят (боклук, лекарства на нощните шкафчета, пестициди в градините, родентициди, и така нататък).

Не го оставяйте необучено.

Онова лошо поведение на сладкото кученце ще стане много по-малко сладко, когато порасне. Уверете се, че учите кучето си на добри маниери.

Имате ли ново кученце вкъщи? Знаем, че може да бъде също толкова зашеметяващо, колкото и вълнуващо. Ние също така знаем, че ученето винаги се подпомага от награда, за това може да я осигурите с hranazakucheta.bg .

Последни публикации

кучето ми харесва друг човек
Защо кучето ми харесва друг човек, повече от мен?

Когато мислим за взаимоотношенията между хората и кучетата, ние знаем, че те са най-добрият ни приятел. Това е разумно като се имат предвид отношенията, които виждаме с нашите приятели и […]

Вижте повече
Как спят кучетата следкато са яли мокра храна за кучета
Как спят кучетата?

Независимо дали ни харесва или не, кучетата няма да спазват същия график за сън, какъвто имат стопаните им. Въпреки че това може да бъде супер дразнещо, ако вдигат шум, докато […]

Вижте повече
кучетата мразят някои човешки навици. наградете ги с храна
Неща които правим, а кучетата мразят.

Както при всички взаимоотношения, дори кучетата и хората често могат да имат недоразумения, но някои от тях остават незабелязани. За да избегнете тези проблеми с вашия верен приятел, ще трябва […]

Вижте повече