Кучеландия

Съвети за собствениците на кучета.

Съвети за собствениците на кучета

Ние ще давам добри съвети за собствениците на кучета. Отглеждането на кученце може да бъде предизвикателство за всеки нов собственик, дори и за опитен такъв. Трябва да намерим границата между прекомерната защита и осигуряването на безопасна среда на кученцето, за да позволим на личността му да се развива.

Тук можете да прочетете топ съвети за собствениците на кучета.

Кученцата обичат да играят, но не ставайте прекалено груби.

Внимавайте как играете игри като дърпане на въже, за да сте сигурни, че няма да нараните развиващите се зъби на вашето кученце или да му позволите да поглъща парчета въже и плат. Освен това малките кученца трябва да се научат как да бъдат подходящо груби, докато играят. Всичко това е част от социализацията на вашето куче.

Не давайте на кученцето си твърде много лакомства.

Лакомствата могат да намалят апетита на вашето растящо кученце към неговите по-добре балансирани, питателни ястия. Освен това не искате да го разглезите. Кученцата бързо научават, че като молят, плачат и действат, могат да постигнат своето. Лакомствата могат да се използват умерено като награда за обучение, но никога не трябва да са висококалорична, човешка, нездравословна храна.

Не променяйте правилата.

Решете кои мебели или части от къщата са забранени и бъдете последователни. Не се карайте на куче един ден, че е на дивана, а на следващия го пускате там.

Не позволявайте домът ви да бъде място, където вашето кученце може да се нарани.

Места където може да падне или да се хване в капан или където може да се отрови с вещества, които могат да го разболеят (боклук, лекарства на нощните шкафчета, пестициди в градините, родентициди, и така нататък).

Не го оставяйте необучено.

Онова лошо поведение на сладкото кученце ще стане много по-малко сладко, когато порасне. Уверете се, че учите кучето си на добри маниери.

Имате ли ново кученце вкъщи? Знаем, че може да бъде също толкова зашеметяващо, колкото и вълнуващо. Ние също така знаем, че ученето винаги се подпомага от награда, за това може да я осигурите с hranazakucheta.bg .

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече