Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Здрава кожа на кучето

Показване на 1–12 от 35 резултата

С какво да храните кучето си за здрава кожа

С какво да храните кучето си за здрава кожа

Здрава кожа – Едно от първите неща, които хората забелязват при кучетата, е състоянието на кожата и козината им. Това не е много изненадващо, тъй като екстериорът на кучето е там, за да го види и докосне целият свят.

Някои кожни заболявания изискват медицинска намеса, за да се разрешат, но ако просто искате да увеличите максимално онзи блясък на доброто здраве, диетата може да играе важна роля в поддържането на вида, който искате за вашето куче.

Когато избираме храна за кучета с поглед към здравето на кожата и козината, Кучеландия препоръчва основно две хранителни вещества:

  1. Протеин.

Изследванията показват, че около 25-30% от приетия от кучето протеин, отива за поддържане на кожата и козината. Това може да изглежда прекалено, докато не вземете предвид, че кожата е най-големият орган в тялото на кучето и още повече, 95% от кучешката козината е протеин.

Лошо изглеждащата козина е един от първите симптоми, които се появяват, когато кучето не приема достатъчно висококачествен протеин.

Храните, предназначени да максимизират здравето на козината и кожата на кучето, трябва да съдържат поне 21% протеин на база сухо вещество. От тук следва, че трябва да обърнем внимание на списъка със съставките на всяка храна за кучета.

Животинският протеин (напр. пилешко, агнешко или яйце) трябва да бъде на първо място, тъй като аминокиселинният профил на тези съставки отговаря по-добре на нуждите на кучето, отколкото растителните източници на протеин.

Въпреки че кучетата могат да имат цветущо здраве, като се хранят на внимателно формулирани вегетариански диети, качеството на животинския протеин е много по-високо.

  1. Мазнини.

Мазнините, особено есенциалните мастни киселини (EFA), също са жизненоважни за поддържане на здрава козина и кожа при кучетата. Диета, която доставя достатъчно мазнини и правилния баланс на омега 3 и омега 6 мастни киселини, може да:

  • овлажнява кожата отвътре навън,
  • намалява възпаление или да предотвратява такова,
  • подобрява способността на кожата да блокира навлизането на алергени и дразнители от околната среда.

Когато избирате храна за подобряване на вида на козината и кожата на кучето, потърсете опции, които осигуряват около 10-20% мазнини на база сухо вещество.

Информацията за есенциалните мастни киселини не трябва да се предоставя на етикетите на храните за кучета, но някои производители го правят.

Студеноводната риба (напр. сьомга) и в по-малка степен лененото семе и маслата от тях добавят есенциални мастни киселини към диетата на кучетата.

Така че намирането им в списъка на съставките на кучешката храна е добра индикация, че тези важни хранителни вещества са включени.

След като се уверите, че дадена кучешка храна съдържа количеството и вида протеини и мазнини, необходими за поддържане на козината и кожата на кучето ви, е време за бърза проверка на витамините и минералите, които също са от съществено значение.

Витамин Е, витамин А, цинк, селен, мед, йод и манган са необходими за контролиране на възпалението и/или поддържане и растеж на нови кожни клетки и козина.

След месец или два ядене на кучешка храна, която отговаря на всички тези стандарти, кучетата трябва да имат забележимо по-здрава кожа, по-добро качество на козината и блясък, който е знак за цялостно кучешко здраве.

Здрава и лъскава козина

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

    Контактна форма