Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Западнохайландски бял териер

Показване на 1–12 от 37 резултата

Западнохайландският бял териер , който е известен повече под името ,,Уести’’ е развъждан предимно за лов на мишки или други дребни гризачи в миналото. Произхожда от Великобритания и все по-често е предпочитан домашен любимец у нас.

Храна за западнохайландски бял териер

Характеристики

Основният цвят космена покривка на тази порода ( както подсказва името ) е бял. Достигат средни размери и килограми. Интересен факт за него е, че погледнато отвисоко неговото тяло наподобява куршум, и именно тази негова форма му позволява да се промуши почти навсякъде. Отличителна за тези кучета е опашката, която стои къса и изправена.

 

Ако си търсите домашен любимец, който да е спокоен и тих, това за жалост не е белият териер. Тези кучета са енергични и предпочитата по-динамичен начин на живот. Лаят доста силно и имат много добре развито обоняние, позволяващо им да откриват всевъзможно предмети.

 

Обучение

Поради високите си енергийни нива и нестихващо любопитство те не са подходящи за съжителство с много малки деца, защото могат несъзнателно  да ги наранят в опитите си да играят с тях. Изключително лояли и предани, западнохайландските бели териери могат да проявят доста своенравен характер, ако не се обучават от малки и не знаят кой командва в къщата.

 

Дори и дребни по размери те нямат нищо общо с дружелюбните ,,джобни кученца’’ и трябва да бъдете предпазливи и бдителни по време на разходките Ви, заради добре развития ловен инстинкт на домашния Ви любимец. Характерно и интересно за белите териери е, че те обичат да се заравят и понякога е невъзможно да ги откриеш, ако не е силният им и и отличителен лай.

Хранене при западнохайландски бял териер

Хранене

Желателно е да съставите смесено меню за западнохайландския бял териер. Тези кучета са изключително активни и трябва да поддържат диета, подходяща за тях. Сухата храна може лесно и бързо да им набави необходимите хранителни вещества. А в комбинация с мокра или различни добавки и витамини, Вашето куче ще се чувства и изглежда добре.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма