Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Порода

Йоркширски териер

Показване на 3 резултата

Йоркширски териер

Тези дребни кученца придобиха популярност през последните години заради симпатичния си вид и малки размери, които позволяват отглеждане в апартамент. ,,Джобното кученце’’ е добронамерно и комуникативно, което го прави чудесна компания, както за големите, така и за малките членове на семейството. Тази декоративна порода е създадена преди повече от 100 години. Ние hranazakucheta предлагаме храна за Йоркширски териер.

Йоркширски териер са дребни кученца

Характеристики

Кученцата от тази порода не достигат големи размери. Варират от порядъка на 30 сантиметра височина и до 3 килограма тегло. Те са много жизнерадостни и игриви. Обичат да имат компания и да не са сами. Поддават се на дресировка, но трябва търпение и постоянство.

Специфичната за тази порода козина е лъскава и дълга. Тя не спира да расте през целия им живот и е необходима честа подстрижка, за да изглежда Вашето куче добре и още по-важно да се чувства добре. Заради бързия растеж и гъстота, козината често успява да покрие очите на йоркитата и това ограничава тяхното зрение и може да предизвика раздразнения. Препоръчително е ушите да се почистват внимателно веднъж седмично със специален разтвор, за да не развие кучето допълнително проблеми и да загуби остротата на слуха си.

Подрязването на нокти е задължително, за да се развиват лапичките нормално и кучето да ходи и тича безпроблемно. С подрязването на ноктите можете да се справите сами, но ще са Ви необходими специализирани за това ножици или нокторезачки.

Хранене

Най-добрият вариант за Вас е да се консултирате с ветеринар, който ще Ви препоръча най-правилния начин за хранене на йоркито. Сухата храна съдържа много и полезни хранителни вещества, които ще подхранват козината на кучето и ще поддържат имунната му система. Добавките към нея са алтернативен начин да прибавите към менюто на кучето повече витамини.

Йоркширски териер са със симпатичния си вид

Грижа за здравето

Йоркширският териер е изключително дълголетен при редовни и правилни грижи, които да го поддържат здрав и енергичен. Могат да достигнат до 12-18 години.

Предразположени са към болести на черния дроб и задстомашната жлеза, като има вероятност и да проявят колебания в кръвната захар и нейното ниво в организма. Трябва да следите домашния си любимец за проява на различни алергии, които също не са изключени. Важно е да се следи устната хигиена на йоркширския териер, защото дребните породи са склонни към натрупване на зъбен камък.

Последни публикации

Факти и информация за породата малтийска болонка

Може би познавате малтийците по дългата им копринена козина или миниатюрния 7-килограмов ръст. Не позволявайте на това да Ви заблуди – тази порода кучета е както страхотен пазач, така и […]

Вижте повече
Храна за лабрадор
Храна за лабрадор ретривър

Външен вид и храна за лабрадор ретривър Кучето лабрадор ретривър има гъста, къса до средно дълга козина, с широка глава. Като съвършено водно куче, ципестите пръсти на лабораторията им помагат […]

Вижте повече
западнохайландски бял териер, храна
Храна за западнохайландски бял териер

Относно Породата и вида храна за западнохайландски бял териер Умен, уверен и винаги забавен по време на игра, очарователният Западнохайлендския Уайт Териер (накратко Вести) е впечатлил собствениците си повече от […]

Вижте повече

    Контактна форма