Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Възраст

Нужда

Разфасовка

Всички породи

Показване на 1–12 от 79 резултата

Кучетата не случайно за наричани ,,най-добрия приятел на човека’’. Векове наред хората си съжителстват с тези прекрасни животни и успяват да създадат здрави приятелства и лоялни взаимоотношения. Грижите, които полагаме за кучетата са нищо в сравнение с любовта и предаността, която получаваме от четирикракото ни приятелче в замяна.

храна за всички породи

Всички породи кучета

Сигурни сме, че всеки от Вас си има любима порода куче и с най-голяма радост би го взел вкъщи. Но понякога породите, на които се надяваме, не са подходящи за отглеждане в определени условия и съжителството може да стане трудно и дори неприятно. Всяко животно е специфично и изисква определени грижи.

 

Ако нямате двор или обособено пространство, където кучето да тича на воля, трябва да се поинтересувате за породи, които могат да прекарват по-голяма част от времето си в апартамент. Обикновено по-големите породи кучето изискват повече пространство, докато малките и декоративни кучета нямат нужда от такова.

 

Колкото по-голямо е кучето, толкова повече енергия има нужда да изразходва. Това означава по-дълги разходки които да ангажират вниманието на опашаткото и да го изтощят.

Ако имате малки деца или планове за създаване на поколение през годините, трябва да имате предвид, че някои животни се разбират по-трудно с деца и трябва да сте постоянно нащрек. Всички породи кучета ще заобичат малкото детенце, но на някои им отнема повече време да свикнат с новопоявилия се член на семейството.

 

Как да изберем правилната за нас порода?

Съобразете се с нивата на енергичност на кучето ( особено ако сте по-възрастни или нямате възможност да се разхождате дълго всеки ден ). Някои подходящи породи са:

 • Бишон Фризе
 • Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
 • Френски булдог
 • Померан
 • Пудел

хранене при всички породи

Ако пък имате възможността да полагате грижи за куче, което изисква повече разходка, внимание и дресировка, то изборът на куче е огромен:

 • Голдън Ретривър
 • Лабрадор
 • Далматинец
 • Хъски
 • Немска овчарка

Последни публикации

ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече
кученце
Защо кучетата се търкалят върху мъртви животни?

Случвало ли ви се е вашето кученце да изтича до вас, след като се е търкаляло в тревата, само за да разберете, че мирише на нещо умряло? Въпреки че е […]

Вижте повече
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи?

Да имаш ново кученце у дома е вълнуващо, но може да дойде и с предизвикателства. Едно от най-големите препятствия е, домашното обучение на вашето кученце. За щастие, много кучета не […]

Вижте повече

  Контактна форма