Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Всички породи кучета

Показване на 1–12 от 110 резултата

Кучетата не случайно за наричани ,,най-добрия приятел на човека’’. Векове наред хората си съжителстват с тези прекрасни животни и успяват да създадат здрави приятелства и лоялни взаимоотношения. Грижите, които полагаме за кучетата са нищо в сравнение с любовта и предаността, която получаваме от четирикракото ни приятелче в замяна.

храна за всички породи

Всички породи кучета

Сигурни сме, че всеки от Вас си има любима порода куче и с най-голяма радост би го взел вкъщи. Но понякога породите, на които се надяваме, не са подходящи за отглеждане в определени условия и съжителството може да стане трудно и дори неприятно. Всяко животно е специфично и изисква определени грижи.

Ако нямате двор или обособено пространство, където кучето да тича на воля, трябва да се поинтересувате за породи, които могат да прекарват по-голяма част от времето си в апартамент. Обикновено по-големите породи кучето изискват повече пространство, докато малките и декоративни кучета нямат нужда от такова.

Колкото по-голямо е кучето, толкова повече енергия има нужда да изразходва. Това означава по-дълги разходки които да ангажират вниманието на опашаткото и да го изтощят.

Ако имате малки деца или планове за създаване на поколение през годините, трябва да имате предвид, че някои животни се разбират по-трудно с деца и трябва да сте постоянно нащрек. Всички породи кучета ще заобичат малкото детенце, но на някои им отнема повече време да свикнат с новопоявилия се член на семейството.

Как да изберем правилната за нас порода?

Съобразете се с нивата на енергичност на кучето ( особено ако сте по-възрастни или нямате възможност да се разхождате дълго всеки ден ). Някои подходящи породи са:

 • Бишон Фризе
 • Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
 • Френски булдог
 • Померан
 • Пудел

хранене при всички породи

Ако пък имате възможността да полагате грижи за куче, което изисква повече разходка, внимание и дресировка, то изборът на куче е огромен:

 • Голдън Ретривър
 • Лабрадор
 • Далматинец
 • Хъски
 • Немска овчарка

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

  Контактна форма