Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Всички породи котки

Показване на 1–12 от 113 резултата

Топ 10 факта за котките!

Всички породи котки

Искате ли да научите повече за котките? Кучеландия е събрала топ 10 факта за всички породи котки, които ще ви изумят.

Котките са едни от най-обичаните животни в света. Те са грациозни, пъргави и игриви и са чудесни другари. Има и много интригуващи факти за котките, които може би не знаете.

От удивителното им обоняние до изключителните им способности за скачане. Добре, продължете да четете, защото идват 10-те най-добри факта отнасящи се до всички породи котки.

Всички породи котки и фактите за тях!

 1. Котките могат да скачат до 6 пъти над височината си. Това е вярно! Котките са наистина добри скачачи и могат да скачат много високо. Често можете да ги видите на върха на градинска ограда или на наистина висока стена. Котките имат много силни мускули на краката си, които ги катапултират във въздуха.
 2. Котките имат общо 18 пръста на краката. Това са много пръсти! Котките имат по 5 пръста на всяка от предните си лапи. След това имат четири пръста на задните си лапи. А вие бяхте ли се загледали в тази подробност?
 3. По света има над 550 милиона домашни котки! Има много котки по света, тъй като те са едни от най-популярните домашни любимци. Статистиката показва, че възрастните хора предпочитат каквато и да е порода котка, пред това да съжителстват с куче.
 4. Котките спят около 13 до 16 часа на ден, което е 70% от живота им. Забелязали ли сте някога, че котките винаги спят? Те правят това, за да пестят енергията си. В дивата природа те биха пестили енергията си, за да отидат и да търсят храната си. Домашните котки очевидно не трябва да правят това, но пък сънят им идва естествено.
 5. Всяка 1 година живот на котка се равнява на 15 години живот на човек. Котките остаряват много по-бързо от хората и живеят по-кратко време. Това означава, че когато една котка е на 1 година, това всъщност се равнява на 15 човешки години.
 6. Една от най-големите породи домашни котки е мейн кун. Мейн куун е една от най-големите породи домашни котки. Всъщност Световните рекорди на Гинес са наградили котката Баривел, мейн куун, с наградата за най-дългата домашна котка! Баривел е дълъг 120 см и живее в Италия.
 7. Най-малката порода котки е Сингапура. Най-малката порода котки е Сингапура. Ясно е, че произхожда от Сингапур, като тази порода котки са около половината от размера на нормална домашна котка.
 8. Мъркането означава, че котката е доволна. През повечето време котката ще мърка, когато е щастлива и доволна. Това е най-вече, когато получава добро внимание от собственика си. Котките използват мъркането си като начин на комуникация.
 9. Една котка може да тича до 50 км/час. Да, котките са много бързи. Те могат да тичат до 50 км в час, а това е почти толкова бързо, колкото една кола ще се движи в градски условия.
 10. Най-старата котка е достигнала до 38 години. Най-старата регистрирана жива котка е живяла до 38 години. Наричали го Creme Puff! Това е изумителен факт, защото повечето домашни котки живеят около

Разгледайте нашите изкушаващи котешки предложения.

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

  Контактна форма