Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Порода

Възраст

Разфасовка

Средни породи кучета

Показване на 1–12 от 32 резултата

В тази статия ще Ви представим някои от най-често срещаните и търсени средни породи кучета, които могат да бъдат подходящи и за отглеждане в апартамент.

храна за средни породи кучета

Бигъл

Бигълът е прекрасен домашен любимец, който е изключително добър и любвеобилен. Разбира се чудесно с деца и може спокойно да живее в апартамент, ако му осигуряване достатъчно разходки през деня, които да изчерпват енергията му.

Пудел

Тези симпатични и пухкави кученца са не само красиви, но и изключително умни. Пуделите водят класациите сред най-интелигентните породи кучета и оправдават това звание. Разбират се чудесно с други кучета и нямат нужда от голямо пространство за отглеждане.

Кокер Шпаньол

Известни с прекрасния си външен вид и симпатичните си големи уши, тези кучета са подходящи за отглеждане във всякакви условия. Много игриви и добри, те са чудесен спътник и верен приятел. Поддържането на козината им е задължително, както и редовното почистване на ушите.

Булдог

Тази порода е особено мързелива и много подходяща за хора, които нямат възможност за дългите ежедневни разходки навън. Важно при тях е да се следи теглото им, защото са склонни към напълняване.

Корги

Не толкова срещани у нас, но изключително миловидни и симпатични кучета. Подходящи за отглеждане вкъщи и съжителство с деца. Макар и дребни по размер, тези домашни любимци имат доста силен, отличаващ се лай.

Хранене при средни породи кучета

Далматинец

Всички сме гледали прекрасната анимация ,,101 далматинци’’, която ни представя тези кучета в прекрасна светлина. И това не е далеч от истината. Много предани и интелигентни, те са чудесна компания. Могат да бъдат своенравни на моменти, заради това е важно да знаят, кой командва в къщата.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Създадени още в далечните векове порода, тези кученца и до днес успяват да пленят сърцата на всички. Предпочитан домашен любимец за хора, които живеят в апартамент и искат тихо куче. Обичат да спят и да бъдат прегръщани и галени. Тази порода кучета са много интелигенти и подлежат на дресировка още от ранна възраст.

Последни публикации

ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече
кученце
Защо кучетата се търкалят върху мъртви животни?

Случвало ли ви се е вашето кученце да изтича до вас, след като се е търкаляло в тревата, само за да разберете, че мирише на нещо умряло? Въпреки че е […]

Вижте повече
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи?

Да имаш ново кученце у дома е вълнуващо, но може да дойде и с предизвикателства. Едно от най-големите препятствия е, домашното обучение на вашето кученце. За щастие, много кучета не […]

Вижте повече

    Контактна форма