Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Ротвайлер

Показване на единичен резултат

Ротвайлер

Ротвайлерите не се славят с толкова добро име сред обществото заради случаи, в които са нападали хора или са проявявали агресия към някого. Истината е, че във всички тези случаи хората не са разбирали правилно сигналите, които издават кучетата. Разбира се, не може да се отрече, че те са големи животни и изискват стабилна предварителна подготовка, преди да ги вземете у дома. Ние от Hranazakucheta.bg предлагаме най-добрата храна за Ротвайлер.

храненен на ротвайлер

Тези кучета са сравнително едри и достигат големи размери. Имат изключително силна захапка, което ги прави страхотни пазачи. Тялото им е изградено от големи мускули, а кожата им е дебела и еластична. Опашките на ротвайлерите се купират, но от 2000 година това вече е забранене.

Проявяват силен защитнически инстинкт, особено към кученцата си или своя стопанин. Именно това негово качество го прави идеално полицейско или пожарникарско куче. Славят се със своето безстрашие и смелост. Плашат се трудно и са винаги в готовност. На всички тези характеристики трябва да обърнат внимание бъдещите собственици на кучета от тази порода, защото нито една част от техния характер не бива да бъде пренебрегната.

здраве на ротвайлер

Обучението от ранна възраст е от изключително значение

Това е така, защото  ако не се практикуват редовни тренировки, показващи на кучето, кой е господаря в къщата, лесно може да го изпуснете от контрол. Социализацията може да е трудно, защото голяма част от кучетата се страхуват от ротвайлерите. Задължително трябва да сте постоянно нащрек, когато разхождате това голямо куче и особено, ако то се запознава с други.

Ако се търпеливи обучението им става по-лесно, отколкото при други породи, защото ротвайлерите са високо интелигентни кучета. Той може да е фантастичния домашен любимец, ако успеете да го дресирате отрано.

характеристики на ротвайлер

Здраве и хранене

За съжаление през годините тази порода е била променяна много пъти, за да достигне сегашните си размери и външен вид и това е отслабнало сравнително тяхната костна система, проблеми със слуха и често липсващи зъби

Храната трябва да е балансирана и съобразена с нуждите на кучето. Трябва да му осигурява необходимата енергия и витамини, за да се развива правилно и здраво.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма