Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Порода

Ротвайлер

Показване на 2 резултата

Ротвайлер

Ротвайлерите не се славят с толкова добро име сред обществото заради случаи, в които са нападали хора или са проявявали агресия към някого. Истината е, че във всички тези случаи хората не са разбирали правилно сигналите, които издават кучетата. Разбира се, не може да се отрече, че те са големи животни и изискват стабилна предварителна подготовка, преди да ги вземете у дома. Ние от Hranazakucheta.bg предлагаме най-добрата храна за Ротвайлер.

храненен на ротвайлер

Тези кучета са сравнително едри и достигат големи размери. Имат изключително силна захапка, което ги прави страхотни пазачи. Тялото им е изградено от големи мускули, а кожата им е дебела и еластична. Опашките на ротвайлерите се купират, но от 2000 година това вече е забранене.

Проявяват силен защитнически инстинкт, особено към кученцата си или своя стопанин. Именно това негово качество го прави идеално полицейско или пожарникарско куче. Славят се със своето безстрашие и смелост. Плашат се трудно и са винаги в готовност. На всички тези характеристики трябва да обърнат внимание бъдещите собственици на кучета от тази порода, защото нито една част от техния характер не бива да бъде пренебрегната.

здраве на ротвайлер

Обучението от ранна възраст е от изключително значение

Това е така, защото  ако не се практикуват редовни тренировки, показващи на кучето, кой е господаря в къщата, лесно може да го изпуснете от контрол. Социализацията може да е трудно, защото голяма част от кучетата се страхуват от ротвайлерите. Задължително трябва да сте постоянно нащрек, когато разхождате това голямо куче и особено, ако то се запознава с други.

Ако се търпеливи обучението им става по-лесно, отколкото при други породи, защото ротвайлерите са високо интелигентни кучета. Той може да е фантастичния домашен любимец, ако успеете да го дресирате отрано.

характеристики на ротвайлер

Здраве и хранене

За съжаление през годините тази порода е била променяна много пъти, за да достигне сегашните си размери и външен вид и това е отслабнало сравнително тяхната костна система, проблеми със слуха и често липсващи зъби

Храната трябва да е балансирана и съобразена с нуждите на кучето. Трябва да му осигурява необходимата енергия и витамини, за да се развива правилно и здраво.

Последни публикации

Факти и информация за породата малтийска болонка

Може би познавате малтийците по дългата им копринена козина или миниатюрния 7-килограмов ръст. Не позволявайте на това да Ви заблуди – тази порода кучета е както страхотен пазач, така и […]

Вижте повече
Храна за лабрадор
Храна за лабрадор ретривър

Външен вид и храна за лабрадор ретривър Кучето лабрадор ретривър има гъста, къса до средно дълга козина, с широка глава. Като съвършено водно куче, ципестите пръсти на лабораторията им помагат […]

Вижте повече
западнохайландски бял териер, храна
Храна за западнохайландски бял териер

Относно Породата и вида храна за западнохайландски бял териер Умен, уверен и винаги забавен по време на игра, очарователният Западнохайлендския Уайт Териер (накратко Вести) е впечатлил собствениците си повече от […]

Вижте повече

    Контактна форма