Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Рагдол

Показване на 3 резултата

Грижа за котка Рагдол

Грижа за котка Рагдол

Котките Рагдол са сравнително нова порода, идваща от Съединените щати. Интересното й име “Ragdoll” е измислено поради уникална характеристика на породата.

Когато държите котка Ragdoll в ръцете си, тя незабавно отпуска всичките си мускули и става мека, приличайки на парцалена кукла. Голяма и тежка, котката Рагдол олицетворява същността на тихата сила.

Представителие на тази порода котки, имат овални сини очи и полу-копринено палто, което се предлага в четири традиционни цвята: тюленово сиво, шоколадов, син и люляк.

Цветната украска се среща в три варианта:

 • плътно оцветяване или с цветна точка,
 • с различен цвят на лапичките,
 • добре преливаща се двуцветна украска.

А вие, имате ли котка Ragdoll? Ако нямате вероятно до края на тази статия ще искате да осиновите едно котенце възможно най-скоро. Това наистина е прекрасна порода!

Останете с нас в Кучеландия, за да научите всичко за грижите за котка рагдол и основните черти на породата.

 1. Личност и темперамент на котките Рагдол.

Котките от порода Рагдол имат един от най-добрите нрави (и най -меките гласове) в котешкото кралство. Тази котка е учтива, послушна и сладка. Със сигурност не е типът котка, който да ви побърква с нуждата си от внимание.

Котките Рагдол може да са игриви, но не винаги са активни. Котките от тази порода са лесни за обучение, а походката им е леко накуцваща, което ги прави да изглеждат като парцалени кукли, а от тук идва и името им.

Най-важното е, че това е привързана котка, която ще се разбира добре с деца или други домашни любимци, което я прави отличен спътник за цялото семейство.

 1. Основни грижи за котка Рагдол.

Най-важната стъпка да се грижите за вашата котка Рагдол е да следвате стриктно нейния график за ваксиниране. Редовните посещения при ветеринар са от съществено значение, за да сте сигурни, че вашата котка рагдол е щастлив домашен любимец. Достатъчен е преглед при специалист на всеки 6 месеца.

Котката рагдол е толкова послушна, че рядко дори мяука, което означава, че не изразява нищо, дори когато нещо не е наред.

Всяка друга порода котки би мяукала или би била шумна в опит да привлече нечие внимание, за да може да помогне за облекчаване на болката, докато с котките рагдол трябва да обърнете много внимание.

 1. Котка приличаща на “парцалена кукла”.

Котките рагдол, практически нямат понятие за опасност. Поради тази причина те навлизат в състояние на пълна релаксация, когато ги вземете в ръцете си, напълно се отпускат като парцалена кукла.

Тези котки могат да станат много големи, когато са възрастни, като мъжките тежат до 9kg, а женските са по-малки и по-леки от мъжките. И в двата случая обаче трябва да действате предпазливо и да се уверите, че няма да ги изпуснете, при вземане и гушкане.

Вашата отпусната котка може да се изплъзне от ръцете ви и да падне лошо, дори да се нарани.

 1. Грижа за козината на котка Рагдол.

Грижа за козината на котка Рагдол

Котката Ragdoll е дългокосместа порода. Следователно, трябва внимателно да разресвате косата на Рагдол всеки ден.

Не забравяйте, че ако дългокосместите котки не се разресват редовно, те рискуват да погълнат космени топки и да страдат от чревна непроходимост. Ако не се лекуват правилно, тези проблеми могат да станат сериозни.

За щастие, рагдол котките имат много добра козина, която не се заплита или поне не се заплита лесно. По този начин бързото ежедневно четкане ще бъде добър начин да запазите козината да изглежда толкова фантастично, колкото може да бъде. Друг ключов аспект от нейтага хигиена е къпането.

 1. Как да храните котка Рагдол.

Регдолът е много сънлива и тиха котка, която не обича да прави прекалено много упражнения. Тази порода предпочита да бъде на тихо, в компанията на семейството. Поради тази причина рагдол е порода, която лесно може да напълнее, ако й се дава твърде много храна.

Котката Рагдол расте и се развива бавно. Отнема до 3 години, докато една рагдол котка достигне зрялост, така че техният младши период се удължава.

В Кучеландия можете да научите коя е най-добрата диета за котки, но винаги трябва да следвате съветите на ветеринарния лекар относно вида и количеството храна, която да дадете на вашата конкретна котка Рагдол. Това е така, защото морфологията и начинът на живот на всяка котка са различни.

 1. Как котките Рагдол понасят самотата?

Котките Рагдол мразят да са самотни. Противно на всички стереотипи за котките, тази прекрасна порода котки предпочита семейна атмосфера, колкото по-голямо е семейството, толкова по-добре.

Котките рагдол се разбират добре с деца, възрастни хора и всякакви други домашни любимци, тъй като няма да се опитват да спечелят надмощие. Всъщност те са сред 10-те най-привързани породи котки и обикновено привързаността им се сравнява са тази на кученцата.

Тъй като изборът на кръстосване, който е създал тази нова порода, имал за цел да постигне възможно най-послушния домашен любимец, получената котка Рагдол се оказва изключително зависима от получаването на привързаност и любов от хората около нея.

Ако котка рагдол е сама твърде дълго, тя може да се разболее или да развие сериозни поведенчески проблеми.

Последни публикации

храненето със смес от мокра и суха храна за кучета
Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета

Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета Като стопани на домашни любимци, ние се стремим да осигурим най-доброто хранене за нашите космати другари. На пазара […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат яйца?
Могат ли кучетата да ядат яйца?

Могат ли кучетата да ядат яйца? Много стопани на домашни любимци се чудят кои „човешки храни“, са добри за техните домашни любимци. Често срещан въпрос е, могат ли кучетата да […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат стафиди?
Могат ли кучетата да ядат стафиди?

Могат ли кучетата да ядат стафиди? Стафидите може да изглеждат като безобидна и здравословна закуска, но за кучетата те могат да причинят много проблеми. Но защо стафидите са вредни за […]

Вижте повече

  Контактна форма

  Храна за кучета по породи