Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Порода

Възраст

Разфасовка

Померан

Показване на 2 резултата

Померан

 Всички познаваме и сме виждали подобните на лисици, малки кученца от породата померан. Със своята мека козина и малки размери, те са чудесен домашен любимец, който през годините доби изключително голяма популярност, и е търсен почти навсякъде. Известни са с това, че могат да се намерят във всевъзможни цветови окраски – бели, черни, напръскани, петнисти и тн. Ние от hranazakucheta.bg предлагаме най-добрата храна за померан.

Померан храна за кучета

Особености на померана

Тези кученца са дребни и могат да достигнат до 2-3 килограма, в зависимост от разновидността на померана, неговия пол и възраст, разбира се. Типично е за тях да са игриви, шумни и енергични. Именно в това се крие техния чар.

С компактните си размери, той успява да бъде страхотна компания дори и в малки апартаменти. Разбират се изключително добре с хората, но ако не се погрижите от ранна възраст за социализацията им те могат да имат проблеми с комуникирането с други кучета.

Специфичното за тях е, че обичат да са център на внимание и всичко трябва да се върти около тях, цялата любов да е насочена изцяло към тяхната особа. Могат дори да проявяват видна ревност към собствениците си, особено ако се отнася за други куче.

Отглеждане на померан

Понякога тези малки кученца могат да бъдат доста своенравни и капризни. Обичат да им се угажда и да бъдат глезени. Важно е обаче  да се поставят граници, за да може кучето Ви да не стане изключително взискателно. Обичат да лаят и ако това за Вас е проблем е редно да ги научите от малки, че това поведение не се толерира у дома. Любители са на постоянните ласки и прегръдки и не бива да ги оставяте сами за супер много време.

Померана са много сладки лисички

Ако отглеждате померан паралелно с малко дете трябва постоянно да ги наблюдавате. Децата обичат да мачкат и често не познават силата си и може съвсем неволно да изпуснат или наранят дребните и крехки кученца.

Здраве

Помераните имат типични и специфични за породата здравословни проблеми, като някои от тях са:

  • Очни инфекции
  • Преждевременна загуба на зъби
  • Затлъстяване
  • Сърдечни проблеми

Померан са много капризни към храната

Хранене

Тези кучета освен, че са изключително капризни са и изключително крехки и чувствителни. Стомахът им лесно може да се разстрои и да предизвика проблеми с животните. Купувайте качествена храна за померана и не правете изключения при нейния избор, защото това може да се окаже фатално за Вашия любимец. Добре балансираното и правилно меню е сред основните изисквания при отглеждането на този вид кучета.

Последни публикации

могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече
ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече

    Контактна форма