Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Отглеждане на котки на открито

Показване на 1–12 от 39 резултата

5 опасности за отглеждане на котки на открито

отглеждане на котки на открито

Отглеждане на котки на открито – Ветеринарите често препоръчват на собствениците на котки да държат котките си вътре през цялото време, но ако имате котка, която често излиза на открито, не забравяйте да внимавате за тези потенциални проблеми.

Екстремни температури

Котките не могат да понасят екстремни горещини или студено време по-добре от хората. Те могат да страдат от дехидратация, топлинно изтощение и топлинен удар през лятото или измръзване и хипотермия през зимата.

Диви животни

Вашата котка може да е професионалист в нахвърлянето на своите играчки за котки мишки, но вероятно не може да се справи с разпуснати кучета, диви котки или други диви животни, включително койоти, мечки или лисици.

Нараняванията от тези животни могат да бъдат сериозни и понякога фатални. Освен това дивите животни могат да причинят на котката ви редица сериозни заболявания.

Паразити

Котките на отглеждани на открито могат да хванат редица нежелани вредители, включително бълхи, кърлежи, акари и червеи.  Дори котките, които не излизат на открито, могат да получат бълхи, а сега си представете котката ви да се въргаля в нечия плевня.

Тези паразити могат да навредят на здравето на вашата котка. Уверете се, че използвате най-доброто средство против бълхи и кърлежи за котки и редовно я проверявайте за признаци на кърлежи и бълхи, когато влезе на закрито.

Автомобили и превозни средства

Котките на отглеждани на открито могат лесно да бъдат блъснати и сериозно наранени от коли на оживена улица. Освен това котките често обичат да се свиват в топлото пространство под капака на колата за дрямка и могат да бъдат наранени или дори убити, когато колата запали.

Токсини

Редица често срещани вещества и продукти във вашия двор и гараж могат да бъдат отровни за котките, включително антифриз, определени инсектициди, торове, контейнери за отпадъци и отрови за гризачи.

Пазете тези продукти защитени и осигурете на вашия домашен любимец чисто и безопасно място за игра.

Прочетете за отглеждане на котка на закрито

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

    Контактна форма