Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Немска овчарка

Показване на 12 резултата

Немската овчарка е известна с предаността си и своята интелигентност. Тя е сред първите кучета появили се на екрана и породата, която първа била обучена, за да е в помощ на полицията. Освен добър пазител на реда, немската овчарка е страхотен домашен любимец, който би дал живота си за Вас. Ние от hranazakucheta.bg предлагаме най-добрата храна за немска овчарка.

Характеристики

Немска овчарка

Както можете да се досетите от името, немските овчарки произлизат от Германия. Могат да достигнат до 40 килограма, а средната продължителност на живота им е 14 години. Тялото на това куче е изключително мускулесто и масивно.

Приликата им с вълците е в ушите. С напредването  на възрастта, те се изострят и остават в тази си форма, но като бебета те имат клепнали уши. При вълците нещата стоят по същия начин.

Характерът на немската овчарка се определя много от средата, в която живее и се учи. Сред най-хубавото им качество е тяхната бдителност и загриженост.

Ако усетят, че нещо не е наред с любимия им човек са способни да изпаднат в депресия или да не се отделят от него, докато не са сигурни че той е по-добре. Те имат вроденото чувство да водят и защитават, което ги прави прекрасни водачи на слепи хора.

Изключително адаптивни и безкористни са. Немската овчарка е сред топ 3 по интелигентност и е логично да се досетим, че се поддава лесно на обучение. Ежедневните тренировки са важни за развитието и поддържането на техния тонус и енергийни нива.

Освен силната захапка при полицейските кучета е супер важна нейната дисциплина. Емоционалната връзка, която създава полицаят с неговото куче е изключителна. Животното не само става част от семейството, но и част от самия човек – неговата дясна ръка и втори чифт очи.

Много са случаите, в които немски овчарки са спасявали живота на своя човек, по време на престрелки, губейки своя. Тяхната преданост е невъзможно да бъде описана с думи.

Хранене Немска овчарка

Хранене

Немските овчарки са големи и силни кучета, които имат нужда от качествена храна, чрез която да си набавят необходимите витамини. Те не са толкова капризни и могат да се хранят както със суха храна така и с месо.

Произход на немската овчаркаЩо се касае до биологичния произход на породата, учените са почти на единодушно мнение, че немската овчарка произлиза от индийския вълк. Доста по-късно, а именно през средните векове, немската овчарка се превръща в основно дворно куче, което изпълнява функциите на защитник и пазач.
Размери и теглоРазмерите им са в рамките на 55 – 65 см (FCI мъжки 60 – 65 см, женски 55 – 60 см; АКС мъжки – 60 – 65 см, женски – 55 – 60 см; КС мъжки идеално 62.5 см, женски идеално 57.5 см, като се допуска толеранс +/- 2.5 см и за двата пола).

Теглото им е средно 22 – 40 кг (FCI мъжки 30 – 40 кг, женски 22 – 32 кг)

Здравословен статус и проблеми при Немска овчаркаВсяка Немска овчарка е уникална, но като цяло породата е здрава, макар че тялото им се износва с годините. Имат предразположеност към:

  • Тазобедрена дисплазия
  • Подуване
  • Проблеми с панкреаса
  • Епилепсия
  • Очни проблеми
  • Сърдечни заболявания
Характер и поведение на Немска овчаркаНемската овчарка е куче, което вдъхва увереност, спокойствие и респект. Със своя силно развит интелект излъчва гордост по всяко време. Изключително издръжливи, жизнени и бдителни, те са верни служители в службите и чудесни приятели в дома. Готови са да защитят своя стопанин дори с цената на своя живот.
Адаптиране към социална рутинаНемските овчарки имат балансиран характер и способност да се адаптират към всяка ситуация бързо и лесно. Затова, ако реагират по-агресивно, вероятно има причина. Те внимателно следят ситуацията около себе си, за да могат да реагират, ако се наложи. Имайте предвид, че тази порода не са приятелски настроени към непознати и им трябва известно време, докато свикнат с нов човек. Тази тяхна черта от характера ги прави наистина специални.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма