Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Порода

Малтийска болонка

Показване на единичен резултат

Малтийската болонка е аристократична порода куче с отличителна козина и външен вид. Тези кучета са сред най-старите породи в света, като се е радвала на изключителна популярност именно от кралските семейства. Самата кралица Елизабет I е придружавана на множество портрети от малтийска болонка.

Хранене при малтийска болонка

Характеристики

Разпознаваеми благодарение на красивата си козина, тази порода е много доверчива и мила. Космената им покривка не спира да расте и не се сменя, което може да доведе до сериозно сплитане, ако не се полагат чести грижи. При къпането им се налага да се използва специален балсам, който да омекоти или разплете появили се сплъстявания. Задължително е да обичате топло Вашия домашен любимец през зимата, защото той е склонен на настини много лесно. Интересен факт е, че на пазара може да намерите дори малки ботуши подходящи за дъждовни време, които целят изцяло да предпазят красивата козина на тези мъници. Имат характерни големи, тъмни и доста изпъкнали очи.

 

Неслучайно е назовано под етикета ,,аристократ’’. Дори дребно и послушно, това животично на моменти може да бъде безкрайно капризно. Лае много често и за какво ли не. Има глас и държи той да бъде чут от всички. С правилно обучение Малтийската болонка ще се научи на не лае при най-малката провокация, но ще трябва да се въоръжите с време и много търпение.

 

Здраве

Характерно за малките породи кучета е да имат проблеми с капачките и коленете. Малтийската болонка не е изключение. Други проблеми, които са срещани при тях са:

  • хипогликемия
  • хидроцефалия
  • различни видове дерматити
  • проблеми със ставите
  • хронична болест на сърцето
  • проблеми със стомаха
  • прогресивна атрофия на ретината.

Тези кученца за жалост са предразположени към слепота и глухота.

Храна за малтийска болонка

Хранене

Желателно е, ако имате Малтийска болонка да я храните с висококачествена храна, за да сте сигурни, че тя получава необходимите за нея хранителни вещества, витамини и минерали. Може да разнообразявате менюто им с различни натурални продукти като яйца, млечно продукти и подходящи за тях плодове или зеленчуци.

Последни публикации

Факти и информация за породата малтийска болонка

Може би познавате малтийците по дългата им копринена козина или миниатюрния 7-килограмов ръст. Не позволявайте на това да Ви заблуди – тази порода кучета е както страхотен пазач, така и […]

Вижте повече
Храна за лабрадор
Храна за лабрадор ретривър

Външен вид и храна за лабрадор ретривър Кучето лабрадор ретривър има гъста, къса до средно дълга козина, с широка глава. Като съвършено водно куче, ципестите пръсти на лабораторията им помагат […]

Вижте повече
западнохайландски бял териер, храна
Храна за западнохайландски бял териер

Относно Породата и вида храна за западнохайландски бял териер Умен, уверен и винаги забавен по време на игра, очарователният Западнохайлендския Уайт Териер (накратко Вести) е впечатлил собствениците си повече от […]

Вижте повече

    Контактна форма