Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Малтийска болонка

Показване на 1–12 от 38 резултата

Малтийската болонка е аристократична порода куче с отличителна козина и външен вид. Тези кучета са сред най-старите породи в света, като се е радвала на изключителна популярност именно от кралските семейства. Самата кралица Елизабет I е придружавана на множество портрети от малтийска болонка.

Хранене при малтийска болонка

Характеристики

Разпознаваеми благодарение на красивата си козина, тази порода е много доверчива и мила. Космената им покривка не спира да расте и не се сменя, което може да доведе до сериозно сплитане, ако не се полагат чести грижи. При къпането им се налага да се използва специален балсам, който да омекоти или разплете появили се сплъстявания. Задължително е да обичате топло Вашия домашен любимец през зимата, защото той е склонен на настини много лесно. Интересен факт е, че на пазара може да намерите дори малки ботуши подходящи за дъждовни време, които целят изцяло да предпазят красивата козина на тези мъници. Имат характерни големи, тъмни и доста изпъкнали очи.

 

Неслучайно е назовано под етикета ,,аристократ’’. Дори дребно и послушно, това животично на моменти може да бъде безкрайно капризно. Лае много често и за какво ли не. Има глас и държи той да бъде чут от всички. С правилно обучение Малтийската болонка ще се научи на не лае при най-малката провокация, но ще трябва да се въоръжите с време и много търпение.

 

Здраве

Характерно за малките породи кучета е да имат проблеми с капачките и коленете. Малтийската болонка не е изключение. Други проблеми, които са срещани при тях са:

  • хипогликемия
  • хидроцефалия
  • различни видове дерматити
  • проблеми със ставите
  • хронична болест на сърцето
  • проблеми със стомаха
  • прогресивна атрофия на ретината.

Тези кученца за жалост са предразположени към слепота и глухота.

Храна за малтийска болонка

Хранене

Желателно е, ако имате Малтийска болонка да я храните с висококачествена храна, за да сте сигурни, че тя получава необходимите за нея хранителни вещества, витамини и минерали. Може да разнообразявате менюто им с различни натурални продукти като яйца, млечно продукти и подходящи за тях плодове или зеленчуци.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма