Кучеландия

Лабрадор Ретривър

Показване на единичен резултат

Външен вид на породата лабрадор ретривър

Кучето лабрадор ретривър има гъста, къса до средно дълга козина, с широка глава. Като съвършено водно куче, ципестите пръсти на лабораторията им помагат да се движат през мокрите неща, а подобната на рул опашка на видра е чудесна за плуване (и събаряне на неща от масичката ви за кафе). Лентата на краката им също им помага да се чувстват комфортно в по-студен климат, образувайки „снегоходка“, която предпазва снега и леда от засядане между пръстите на краката им.

Лабрадорната порода има два различни типа тяло

Лабрадор ретривърите се раждат с различни окраски, има жълти, шоколадови и чернаи лабрадори. Сребристият лабрадор ретривър се среща по-рядко. Има по-нестандартна сивкава окраска с поразителни сини очи. В рамките на лабрадорната порода има два различни типа тяло. Полевият или работен сорт (наричан още „американски“ тип) обикновено има по-леки кости, по-дълга и по-малко гъста козина, по-тясна глава и по-дълга муцуна. Те също така имат повече енергия и са по-високи. Това не е случайно, тъй като тези лаборатории са създадени да работят.

„Английската“ или изложбена разновидност на лабрадор ретривър има тенденция да има по-къси крака, по-гъста козина и широка глава. Този сорт е по-подходящ за семеен домашен любимец.

хранене при лабрадор ретривър

Личността  на лабрадор ретривър

Лабрадор ретривърът е отгледан да бъде приятелски настроен както към хората, така и към другите кучета. Лабрадорите са любопитни и интелигентни, което означава, че се справят добре като служебни кучета. Това може да означава, че вашия лабрадор  е по-вероятно да избяга или внезапно да изчезне, най-вероятно следвайки нещо интересно (катерицанапример). Ето защо много собственици на кучета лабрадор ретривър избират да поставят микрочип на своите домашни любимци.

 

Идеална среда за лабрадор ретривър

Кучето лабрадор ретривър ще се нуждае от много упражнения и време на открито. Най-добрият дом за лаборатория ще бъде този с голям заден двор или място наблизо за дълга игра на донасяне. Със своите сладки характери и любов към играта, тези кучета са популярна порода за активно семейство.

 

Идеалният стопанин за лабрадор ретривър

Идеалният човешки спътник за лабрадор ретривър трябва да обича да играе точно толкова, колкото и кучето им. Това може да означава дълги разходки и тичане, плуване или подмятане на топка. Въпреки това, историята на лабрадора  като работно куче също означава, че ежедневните разходки за упражнения не са достатъчни. Обучение с трикове, играчки-пъзели и други игри с умствено предизвикателство като криеница ще ви помогнат да поддържате вашия лабрадор щастлив.

 

Груминг на лабрадор ретривър

Повечето родители на лабрадор ретривър ще намерят подстригването за относително лесно. Може да са необходими периодични бани, за да поддържате вашия лабрадор ретривър чист, особено ако вашият лабрадор обича да намира миризливи неща, в които да се търкаля. Както повечето кучета, ноктите на лабрадор ретривърите трябва да се подрязват редовно и зъбите им да се мият, за да поддържат здравето на зъбите.

лабрадор ретривър

Здраве на лабрадор ретривър

Кучетата лабрадор ретривър обикновено са здрава порода с много малко здравословни проблеми. Някои лаборатории могат да развият лакътна дисплазия и дисплазия на тазобедрената става, но по-малко от други породи кучета. Лабрадор ретривърите също могат да бъдат склонни към проблеми с коленете и проблеми с очите, като прогресивна атрофия на ретината. Попитайте вашия ветеринарен лекар за повече информация относно превенцията или лечението на потенциални здравословни проблеми. Много собственици на домашни любимци избират здравна застраховка за домашни любимци за всеки случай.

 

Вземане на лабрадор ретривър за домашен любимец

Вземането на лабрадор ретривър е лесно, но е важно да сте подготвени. Ако купувате лабрадорно  кученце, ще прекарате много време в обучение на основно послушание, общуване на кученце с други хора и кучета и преподаване на важни умения като сън през нощта и ходене до тоалетна навън.

В Кучеландия е лесно да откриеш мечтания продукт за твоя най-добър приятел. Просто е - избираш и добавяш в количката.

Избери най-удобния за теб начин да платиш покупките. Може да избираш между плащате с карта в момента на поръчката или с наложен платеж при доставката на продукта.

Ще получиш поръчката си между 1 и 2 работни дни, на посоченият от теб адрес за доставка.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече