Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Порода

Лабрадор Ретривър

Показване на 2 резултата

Лабрадор Ретривърите са изключителни кучета, които са търсени и предпочитани навсякъде по света. С добрият си нрав и интелигентност, те са перфектен приятел, който ще Ви остане верен, независимо от обстоятелствата и времето.

Храна за лабрадор Ретривър

Характеристика

Тези кучета спадат към големите породи и трябва да бъдете наясно, че могат да достигнат големи размери. Желателно е да е отглеждат от хора, които имат къща с двор, за да може кучето да тича на воля. Отличава се с меката си козина и голямото, мускулесто тяло. Не са злобни, но биха реагирали агресивно, ако някой нападне техния стопанин. Лабрадор ретривърът може да бъде срещнат в различен цвят – черен, златен или кафяв.

 

Характерът на това куче е това, което го прави специално. Тези кучета са много приветливи и изключително търпеливи. Тренират се лесно и са много лояли. Голяма рядкост е да срещнеш представител на тази порода, който да е агресивен и буен. Без съмнение това е сред най-добрите породи кучета.

Лабрадор ретривърите са предпочитани за кучета водачи именно заради всички тези качества и характеристики.

 

Здраве

Един от основните проблеми на тези кучето е склонността към напълняване и наднорменото тегло. Заради този проблем са много по-склонни да развият диабет или артрит. Задължителни са редовните прегледи при ветеринар, който да следи теглото и развитието на костите му. Тъй като нямат заострени уши е необходимо да ги почиствате често и да следите за образуването на ушни инфекции, които са често срещани при клепналите уши.

Хранене при лабрадор Ретривър

Грижи

Кучетата от тази порода обичат водата. Заради произхода си и като ,,наследство’’ от живота си на остров Нюфаундленд тяхната козина е водоустойчива. Не се налага често подстригване, но ежедневното ресане е препоръчително, за да я поддържате гладка и лъскава.

 

Хранене

Лабрадор ретривърите са големи и лакоми, но заради склонността им към напълняване трябва да следите стриктно дневните им дажби храна. Сухата храна може да бъде подбрана спрямо нуждите на Вашето куче и да му подсигурява необходимите хранителни вещества, без да предизвиква покачване на теглото.

 

Последни публикации

Факти и информация за породата малтийска болонка

Може би познавате малтийците по дългата им копринена козина или миниатюрния 7-килограмов ръст. Не позволявайте на това да Ви заблуди – тази порода кучета е както страхотен пазач, така и […]

Вижте повече
Храна за лабрадор
Храна за лабрадор ретривър

Външен вид и храна за лабрадор ретривър Кучето лабрадор ретривър има гъста, къса до средно дълга козина, с широка глава. Като съвършено водно куче, ципестите пръсти на лабораторията им помагат […]

Вижте повече
западнохайландски бял териер, храна
Храна за западнохайландски бял териер

Относно Породата и вида храна за западнохайландски бял териер Умен, уверен и винаги забавен по време на игра, очарователният Западнохайлендския Уайт Териер (накратко Вести) е впечатлил собствениците си повече от […]

Вижте повече

    Контактна форма