Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Лабрадор Ретривър

Показване на 1–12 от 31 резултата

Лабрадор Ретривърите са изключителни кучета, които са търсени и предпочитани навсякъде по света. С добрият си нрав и интелигентност, те са перфектен приятел, който ще Ви остане верен, независимо от обстоятелствата и времето.

Храна за лабрадор Ретривър

Характеристика

Тези кучета спадат към големите породи и трябва да бъдете наясно, че могат да достигнат големи размери. Желателно е да е отглеждат от хора, които имат къща с двор, за да може кучето да тича на воля. Отличава се с меката си козина и голямото, мускулесто тяло. Не са злобни, но биха реагирали агресивно, ако някой нападне техния стопанин. Лабрадор ретривърът може да бъде срещнат в различен цвят – черен, златен или кафяв.

Характерът на това куче е това, което го прави специално. Тези кучета са много приветливи и изключително търпеливи. Тренират се лесно и са много лояли. Голяма рядкост е да срещнеш представител на тази порода, който да е агресивен и буен. Без съмнение това е сред най-добрите породи кучета.

Лабрадор ретривърите са предпочитани за кучета водачи именно заради всички тези качества и характеристики.

Здраве

Един от основните проблеми на тези кучето е склонността към напълняване и наднорменото тегло. Заради този проблем са много по-склонни да развият диабет или артрит. Задължителни са редовните прегледи при ветеринар, който да следи теглото и развитието на костите му. Тъй като нямат заострени уши е необходимо да ги почиствате често и да следите за образуването на ушни инфекции, които са често срещани при клепналите уши.

Хранене при лабрадор Ретривър

Грижи

Кучетата от тази порода обичат водата. Заради произхода си и като ,,наследство’’ от живота си на остров Нюфаундленд тяхната козина е водоустойчива. Не се налага често подстригване, но ежедневното ресане е препоръчително, за да я поддържате гладка и лъскава.

Хранене

Лабрадор ретривърите са големи и лакоми, но заради склонността им към напълняване трябва да следите стриктно дневните им дажби храна. Сухата храна може да бъде подбрана спрямо нуждите на Вашето куче и да му подсигурява необходимите хранителни вещества, без да предизвиква покачване на теглото.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма