Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Порода

Кокер шпаньол

Показване на единичен резултат

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньола е една от най-търсените за отглеждане породи в днешни дни. С миловидното си излъчване и средни размери, тези кучета са подходящи за отглеждане в апартамент. Заради спокойния си нрав могат да съжителстват спокойно с малки деца. Топ храна за Кокер шпаньол от Кучеландия.

Кокер шпаньола е търсена за отглеждане порода

Характеристики

Английският кокер шпаньол е изключително подвижно и енергично куче с добър характер. Дружелюбен и лесно поддаващ се на обучение. Той достига средни размери, като една от най-отличителните му черти, е големите уши. Славата му на интелигентно куче е оправдана, но въпреки това е необходима добра дресировка и строга дисциплина в началото, за да може кучето да разбере какво се иска от него.

Ръстът при тези кучета варира, но обикновено мъжките са високи около 38-43 сантиметра, а женските – 36-41. Нормалното тегло за един кокер шпаньол е приблизително 13-16 или 12-15 при двата пола. Разбира се, теглото е строго индивидуално, защото има значение какъв е хранителния режим на Вашето куче и дали има специфични придружаващи го състояния.

Кучетата от тази порода, както всички останали, имат нужда от ежедневни разходки и движение, придружавани с игри, които да развиват и стимулират мозъчната им дейност. Кокерчетата имат много дълбок и добре развит гръден кош, но не могат да издържат на прекалено голямо натоварване. Трябва да прецените натоварването, на което ще подлагате кучето и как ще се отрази това за него.

Здраве

Заради специфичните си дълги уши те са склонни към ушни заболявания и е изключително важно да ги следите, особено през лятото. Често докосващите земята уши са лесна мишена за различни кърлежи и бълхи, така че е препоръчително след всяка разходка ( особено такава сред природата ) да ги проверявате за евентуални паразити.

Кокер шпаньола е среден размер

Хранене

В днешни дни са все по-често предпочитани сухите храни, заради състава им и лесното набавяне и съхранение в домашни условия. Има много балансирани менюта за кокер шпаньолите, които се базират на приема както само на суха храна, така и на мокра. Консултацията с ветеринар преди избора на меню за Вашия любимец е препоръчителна, за да сте сигурни за количеството храна, което трябва да приемат на ден.

Храната на тези породи кучета трябва да е с висок клас и добро съдържание, за да не предизвика стомашни проблеми. Важно при този е избор е да се съобразите освен с килограмите на кучето, то и с неговата възраст.

Последни публикации

Факти и информация за породата малтийска болонка

Може би познавате малтийците по дългата им копринена козина или миниатюрния 7-килограмов ръст. Не позволявайте на това да Ви заблуди – тази порода кучета е както страхотен пазач, така и […]

Вижте повече
Храна за лабрадор
Храна за лабрадор ретривър

Външен вид и храна за лабрадор ретривър Кучето лабрадор ретривър има гъста, къса до средно дълга козина, с широка глава. Като съвършено водно куче, ципестите пръсти на лабораторията им помагат […]

Вижте повече
западнохайландски бял териер, храна
Храна за западнохайландски бял териер

Относно Породата и вида храна за западнохайландски бял териер Умен, уверен и винаги забавен по време на игра, очарователният Западнохайлендския Уайт Териер (накратко Вести) е впечатлил собствениците си повече от […]

Вижте повече

    Контактна форма