Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Кокер шпаньол

Показване на 1–12 от 16 резултата

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньола е една от най-търсените за отглеждане породи в днешни дни. С миловидното си излъчване и средни размери, тези кучета са подходящи за отглеждане в апартамент. Заради спокойния си нрав могат да съжителстват спокойно с малки деца. Топ храна за Кокер шпаньол от Кучеландия.

Кокер шпаньола е търсена за отглеждане порода

Характеристики

Английският кокер шпаньол е изключително подвижно и енергично куче с добър характер. Дружелюбен и лесно поддаващ се на обучение. Той достига средни размери, като една от най-отличителните му черти, е големите уши.

Славата му на интелигентно куче е оправдана, но въпреки това е необходима добра дресировка и строга дисциплина в началото, за да може кучето да разбере какво се иска от него.

Ръстът при тези кучета варира, но обикновено мъжките са високи около 38-43 сантиметра, а женските – 36-41. Нормалното тегло за един кокер шпаньол е приблизително 13-16 или 12-15 при двата пола. Разбира се, теглото е строго индивидуално, защото има значение какъв е хранителния режим на Вашето куче и дали има специфични придружаващи го състояния.

Кучетата от тази порода, както всички останали, имат нужда от ежедневни разходки и движение, придружавани с игри, които да развиват и стимулират мозъчната им дейност.

Кокерчетата имат много дълбок и добре развит гръден кош, но не могат да издържат на прекалено голямо натоварване. Трябва да прецените натоварването, на което ще подлагате кучето и как ще се отрази това за него.

Здраве

Заради специфичните си дълги уши те са склонни към ушни заболявания и е изключително важно да ги следите, особено през лятото. Често докосващите земята уши са лесна мишена за различни кърлежи и бълхи, така че е препоръчително след всяка разходка ( особено такава сред природата ) да ги проверявате за евентуални паразити.

Кокер шпаньола е среден размер

Хранене

В днешни дни са все по-често предпочитани сухите храни, заради състава им и лесното набавяне и съхранение в домашни условия. Има много балансирани менюта за кокер шпаньолите, които се базират на приема както само на суха храна, така и на мокра.

Консултацията с ветеринар преди избора на меню за Вашия любимец е препоръчителна, за да сте сигурни за количеството храна, което трябва да приемат на ден.

Храната на тези породи кучета трябва да е с висок клас и добро съдържание, за да не предизвика стомашни проблеми. Важно при този е избор е да се съобразите освен с килограмите на кучето, то и с неговата възраст.

Физически характеристики на кокер шпаньола Мъжките екземпляри от тази порода са високи около 38-43 см, а женските между 36-41. Теглото варира между 13-16 за мъжките и 12-15 за женските. Кокер шпаньолите имат много добре развит гръден кош. Те могат да живеят до петнадесет години в отлично здраве. 
Заболявания при американския кокер шпаньол Кокер шпаньолите  са склонни са към ушни заболявания, заради дългите си уши. Поради тази причина е препоръчително да ги почиствате редовно, за да избегнете ушни инфекции. В допълнение, коксофеморалната дисплазия, прогресивната атрофия на ретината и фамилната нефропатия са възможните патологии при тази порода кучета.
Диета на кокер шпаньола Важно е да не прехранвате кучета от тази порода, тъй като са склонни към наддаване на килограми. Препоръчително е да се направи консултация с ветеринар за избор на меню и уточняване на дневната дажба. Тези решения трябва да са съобразени най-вече с килограмите и възрастта на кучето. Сухите храни са предпочитан вариант за много собственици. Важно е те да бъдат от най-висок клас и да имат добро съдържание. 
Предимства на породата Кокер шпаньолите са много енергични и активни. Те са дружелюбни и лесно се поддават на обучение. Техния приятелски характер и игрива природа ги прави идеални за  семейства с деца.  
Произход на породатаАнглийският кокер шпаньол е една от най-старите породи на континенталния шпаньол. Първите сведения за тяхното съществуване са намерени в Испания и датират от XIV век. В следващите два века се категоризират всички разновидности на шпаньола.
Характер на Кокер шпаньолАнглийският кокер шпаньол е активно и любящо куче. Представителите на породата се разбират прекрасно с членовете на семейството, децата и котките.
КозинаКозината на английски кокер шпаньол трябва да се изчетква по няколко пъти, а ушите трябва да се проверяват редовно, за да се гарантира тяхната чистота и здраве. Те трябва да се подстригват по 3-4 пъти годишно от професионален фризьор. Можете да се научите да правите това и сами.
Дресировка на кучето При обучението на четириногите трябва много да се внимава, тъй като кучето до голяма степен е привързано към своя стопанин и би се постарало всячески да изпълни неговите наставления. Ето защо не бива да се злоупотребява с предаността му.
Здраве и типични заболявания на кокераЧесто срещан проблем с кокер шпаньола са много големите и увиснали уши. Те са склонни да се възпаляват. Ето защо внимателните грижи са толкова важни. За да не се ограничава кучето в поведението му при бягане и при сърфиране, дължината на косата на ушите и стомаха трябва да бъде поддържана.

Наследствени очни или бъбречни заболявания също са възможни. В редки случаи кокер шпаньолът може да има това, което е известно като “кокеризъм”. Това е нервно заболяване, което може да наруши естественото поведение на кучето.

Последни публикации

храненето със смес от мокра и суха храна за кучета
Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета

Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета Като стопани на домашни любимци, ние се стремим да осигурим най-доброто хранене за нашите космати другари. На пазара […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат яйца?
Могат ли кучетата да ядат яйца?

Могат ли кучетата да ядат яйца? Много стопани на домашни любимци се чудят кои „човешки храни“, са добри за техните домашни любимци. Често срещан въпрос е, могат ли кучетата да […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат стафиди?
Могат ли кучетата да ядат стафиди?

Могат ли кучетата да ядат стафиди? Стафидите може да изглеждат като безобидна и здравословна закуска, но за кучетата те могат да причинят много проблеми. Но защо стафидите са вредни за […]

Вижте повече

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи