Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Кокер шпаньол

Показване на единичен резултат

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньола е една от най-търсените за отглеждане породи в днешни дни. С миловидното си излъчване и средни размери, тези кучета са подходящи за отглеждане в апартамент. Заради спокойния си нрав могат да съжителстват спокойно с малки деца. Топ храна за Кокер шпаньол от Кучеландия.

Кокер шпаньола е търсена за отглеждане порода

Характеристики

Английският кокер шпаньол е изключително подвижно и енергично куче с добър характер. Дружелюбен и лесно поддаващ се на обучение. Той достига средни размери, като една от най-отличителните му черти, е големите уши.

Славата му на интелигентно куче е оправдана, но въпреки това е необходима добра дресировка и строга дисциплина в началото, за да може кучето да разбере какво се иска от него.

Ръстът при тези кучета варира, но обикновено мъжките са високи около 38-43 сантиметра, а женските – 36-41. Нормалното тегло за един кокер шпаньол е приблизително 13-16 или 12-15 при двата пола. Разбира се, теглото е строго индивидуално, защото има значение какъв е хранителния режим на Вашето куче и дали има специфични придружаващи го състояния.

Кучетата от тази порода, както всички останали, имат нужда от ежедневни разходки и движение, придружавани с игри, които да развиват и стимулират мозъчната им дейност.

Кокерчетата имат много дълбок и добре развит гръден кош, но не могат да издържат на прекалено голямо натоварване. Трябва да прецените натоварването, на което ще подлагате кучето и как ще се отрази това за него.

Здраве

Заради специфичните си дълги уши те са склонни към ушни заболявания и е изключително важно да ги следите, особено през лятото. Често докосващите земята уши са лесна мишена за различни кърлежи и бълхи, така че е препоръчително след всяка разходка ( особено такава сред природата ) да ги проверявате за евентуални паразити.

Кокер шпаньола е среден размер

Хранене

В днешни дни са все по-често предпочитани сухите храни, заради състава им и лесното набавяне и съхранение в домашни условия. Има много балансирани менюта за кокер шпаньолите, които се базират на приема както само на суха храна, така и на мокра.

Консултацията с ветеринар преди избора на меню за Вашия любимец е препоръчителна, за да сте сигурни за количеството храна, което трябва да приемат на ден.

Храната на тези породи кучета трябва да е с висок клас и добро съдържание, за да не предизвика стомашни проблеми. Важно при този е избор е да се съобразите освен с килограмите на кучето, то и с неговата възраст.

Физически характеристики на кокер шпаньола Мъжките екземпляри от тази порода са високи около 38-43 см, а женските между 36-41. Теглото варира между 13-16 за мъжките и 12-15 за женските. Кокер шпаньолите имат много добре развит гръден кош. Те могат да живеят до петнадесет години в отлично здраве. 
Заболявания при американския кокер шпаньол Кокер шпаньолите  са склонни са към ушни заболявания, заради дългите си уши. Поради тази причина е препоръчително да ги почиствате редовно, за да избегнете ушни инфекции. В допълнение, коксофеморалната дисплазия, прогресивната атрофия на ретината и фамилната нефропатия са възможните патологии при тази порода кучета.
Диета на кокер шпаньола Важно е да не прехранвате кучета от тази порода, тъй като са склонни към наддаване на килограми. Препоръчително е да се направи консултация с ветеринар за избор на меню и уточняване на дневната дажба. Тези решения трябва да са съобразени най-вече с килограмите и възрастта на кучето. Сухите храни са предпочитан вариант за много собственици. Важно е те да бъдат от най-висок клас и да имат добро съдържание. 
Предимства на породата Кокер шпаньолите са много енергични и активни. Те са дружелюбни и лесно се поддават на обучение. Техния приятелски характер и игрива природа ги прави идеални за  семейства с деца.  
Произход на породатаАнглийският кокер шпаньол е една от най-старите породи на континенталния шпаньол. Първите сведения за тяхното съществуване са намерени в Испания и датират от XIV век. В следващите два века се категоризират всички разновидности на шпаньола.
Характер на Кокер шпаньолАнглийският кокер шпаньол е активно и любящо куче. Представителите на породата се разбират прекрасно с членовете на семейството, децата и котките.
КозинаКозината на английски кокер шпаньол трябва да се изчетква по няколко пъти, а ушите трябва да се проверяват редовно, за да се гарантира тяхната чистота и здраве. Те трябва да се подстригват по 3-4 пъти годишно от професионален фризьор. Можете да се научите да правите това и сами.
Дресировка на кучето При обучението на четириногите трябва много да се внимава, тъй като кучето до голяма степен е привързано към своя стопанин и би се постарало всячески да изпълни неговите наставления. Ето защо не бива да се злоупотребява с предаността му.
Здраве и типични заболявания на кокераЧесто срещан проблем с кокер шпаньола са много големите и увиснали уши. Те са склонни да се възпаляват. Ето защо внимателните грижи са толкова важни. За да не се ограничава кучето в поведението му при бягане и при сърфиране, дължината на косата на ушите и стомаха трябва да бъде поддържана.

Наследствени очни или бъбречни заболявания също са възможни. В редки случаи кокер шпаньолът може да има това, което е известно като “кокеризъм”. Това е нервно заболяване, което може да наруши естественото поведение на кучето.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма