Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за кучета без зърно

Показване на 1–12 от 38 резултата

Храна за кучета без зърно – какво трябва да знаете

храна за кучета без зърно

В човешкия свят премахването на зърнените храни от диетата се приписва на всичко – от намаляване на мазнините по корема през подобряване на тена на кожата до облекчаване на симптомите на депресия. Но какво да кажем за нашите домашни любимци и можем ли да даваме храна за кучета без зърно?

Може ли намаляването на приема на зърно също да подобри здравето и качеството на живот на нашите кучета? В тази статия, Кучеландия събира всичката информация свързана с храненето на кучето без зърно и ви я сервира в апетитен вид.

Защо зърнените храни се използват в храната за кучета?

Зърнените храни са отличен източник на витамини, минерали и фибри. Те осигуряват въглехидрати и помагат на сухата храна за домашни любимци да запази формата си и да хрупка.

Зърната не са просто пълнител в храната за кучета, а са изцяло питателна съставка на храната.

Традиционно пшеницата и царевицата са били предпочитаните зърнени храни за търговските производители на храни за кучета. Но през последните години се наблюдава увеличение на разнообразието от зърна в кучешката храна. Тези храни вече включват ечемик, овес и ръж.

Други марки се отказват изцяло от зърнени храни и произвеждат беззърнена храна за кучета – вместо това избират съставки като сладки картофи, грах и боб.

Едно зърно по-добро ли е от друго?

хранителни съставки в кучешката храна

Всяко зърно има свой собствен уникален хранителен профил, и е важно да работите с вашия ветеринарен лекар, за да намерите хранителните съставки, които работят най-добре за вашето куче.

Трябва да сме наясно, че нито една диета не работи по един и същи начин за всеки домашен любимец. Това всъщност е много добре, защото има толково много различни опции за хранене, така че на кучето ви няма да му омръзне да се храни.

Без значение кое зърно изберете, истината е, че пълнозърнестите храни, които съдържат всички части на растението, са най-добри. Колкото по-необработено е зърното, толкова повече хранителни стойности може да извлечете от него.

Проверете списъка със съставки на вашата кучешка храна за елементи като „пълнозърнест овес“ или „пълнозърнеста пшеница“. Ако видите соеви люспи или пшенични люспи, имате работа с марка, която използва зърнени фракции. Което означава, че тези храни съдържат само част от растението. Те не са непременно лоши, просто са непълни.

Много конвенционални диетолози ще ви кажат, че пълнозърнестите храни нямат предимство в сравнение със зърнените фракции, стига да разберете какви са съставките.

Добре ли е да купуваме храна за кучета без зърно?

храна за кучета без зърно и глутен

Докато диетите без зърно и глутен набират популярност сред хората, производителите на храни за кучета са в крак с тенденцията, произвеждайки марки, които използват продукти като картофи, грах и леща вместо пшеница, овес и ечемик.

Подобно на зърнените храни, тези съставки също имат уникални хранителни ползи. Сладките картофи са богат източник на бета каротин. Например, използването на грах в храната за кучета има положителни резултати в контрола на теглото на кучетата.

Нека си го кажем направо. Днес, тенденциите са към насърчаване популярността на беззърнените диети сред хората. Това се изразява в  продължаващото откриване на хранителна чувствителност и непоносимост, както и ползите, възприемани от яденето само на непреработени храни, достъпни за нашите предци. Но това не е задължително да се отнасят за нашите кучета!

Ако погледнем към един голям пазар като, американският, там има статистика, която казва, че 18 милиона американци са чувствителни към глутен. Това е съставка, открита в много зърнени продукти, а в същото време, такова състояние на чувствителност е изключително рядко сред нашите домашни любимци.

Всъщност, протеиновите алергии са по-чести при кучета и котки, отколкото тези към зърното.

Тук е мястото да се каже, че прилагането на принципите на палео диетата към вашите домашни любимци може да не е най-добрият вариант.

Тъй като кучетата днес нямат същите навици и начин на живот като техните предци вълци, диетите с високо съдържание на мазнини и месо не са толкова необходими, колкото биха били в дивата природа.

Днес повечето от нашите домашни любимци не работят достатъчно усилено, за да понесат тази енергийна плътност.

Трябва ли да храните кучето си с храна без зърно?

 хранителни нужди за кучета

Ако смятате, че кучето ви би се справило по-добре на беззърнена диета или диета с по-горе споменатите „нови зърна“, говорете с вашия ветеринарен лекар. Храненето на вашето куче е въпрос на хранителни нужди и чак след това на вашите предпочитания.

Ако кучето ви се чувства наистина добре с настоящата си кучешка диета, по-добре не я променяйте. Всички храни може да са подходящи за вашето куче, но от вас зависи да разберете, коя работи най-добре за кучето ви.

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

    Контактна форма