Филтър

Категория

Марка

Вкус

Show value(s)

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Show value(s)

Разфасовка

Show value(s)

Храна за Хаванска болонка

Показване на 1–12 от 36 резултата

Храна за хаванска болонка – съвети и насоки

храна за хаванска болонка

Хаванската болонка е малка и жизнерадостна порода куче, известна със своята любезна натура и копринена козина. За да осигурите дълга и здравословна среда на живот на вашата Хавански болонка, подходящото храна за хаванска болонка е от съществено значение.

В тази страница ще разгледаме някои важни насоки и съвети относно храненето на Хаванската болонка.

Консултирайте се с ветеринарен лекар за храна за хаванска болонка

Преди да започнете да храните Хаванската болонка, е важно да се консултирате с ветеринарен лекар. Ветеринарът ще ви помогне да определите правилния режим на хранене, отчитайки възрастта, теглото, активността и здравословното състояние на кучето.

Избирайте качествена храна за кучета

качествена храна за хаванска болонка

Изберете качествена храна, която отговаря на нуждите на Хаванската болонка. Тъй като тази порода е склонна към алергии и хранителни чувствителности, избягвайте храна с излишно количество изкуствени добавки и консерванти.

Възможно е ветеринарът да ви препоръча храна, специално формулирана за малки породи кучета, каквато лесно ще намерите в Кучеландия.

Дозирайте правилни размери на порциите

Важно е да поддържате подходящ размер на порциите, за да предотвратите прекомерното натрупване на тегло и свързаните с него здравословни проблеми. Спазете указанията на производителя за размерите на порциите, но също така вземете предвид и индивидуалните нужди на вашата Хавански болонка.

Разнообразието от кучешки храни е ключът към щастието

Осигурете разнообразие от кучешки храни, за да гарантирате достатъчен прием на всички необходими хранителни вещества. Включете в диетата суха храна за кучета, но също така и мокра храна или консерви за кучета, които са полезни за хидратацията на кучето.

Избягвайте да давате храна от масата

здравословна храна за хаванска болонка

Въпреки че е изкусително да храните болонката си с останки от вашата храна, всъщност това трябва да го избягвате на всяка цена. Някои храни, които са безопасни за хората, могат да бъдат токсични за кучета.

Допълнително, храненето с неща от масата може да насърчи нежелани поведенчески навици, като непристойно поведение по време на хранене.

Водата е също толкова важна, колкото и храната

Уверете се, че хаванката ви винаги има достъп до свежа и чиста вода. Поддържането на правилното хидратиране е от съществено значение за здравето на кучето.

Дневно ръководство за хранене на Хаванска болонка

дневно ръководство за хранене на хаванска болонка

Това е само общо насочващо ръководство за хранене на Хаванска болонка. Винаги е важно да се консултирате с ветеринарен лекар за персонализирани съвети и препоръки, специфични за вашето куче.

Сутрин:
 1. Предлагайте свежа и чиста вода на Хаванската болонка.
 2. Предоставете добро качество на суха храна, специално предназначена за малки породи кучета. Изберете висококачествена марка, която отговаря на нуждите на Хаванската болонка. Последвайте указанията на производителя за размер на порцията, взето предвид възрастта, теглото и активността на кучето.
 3. Ако ветеринарът препоръча добавки към храната, следвайте инструкциите за дозиране и приложение.
Обяд:
 1. Ако сте вкъщи за обяд, можете да предложите мокра храна или консерви за кучета, които отговарят на диетичните нужди на кучето ви. Проверете препоръките на производителя за размер на порцията и приложение.
 2. Ако не сте вкъщи за обяд, осигурете достъп до прясна вода и уверете се, че болонката има достатъчно играчки и занимания, за да се забавлява докато ви няма.
Следобед/Вечер:
 1. Предлагайте свежа и чиста вода.
 2. Предложете втора порция от сухата кучешка храна, специално формулирана за малки породи кучета. Ако избирате да храните с влажна храна или консерви през вечерта, уверете се, че съобразявате размера на порцията с препоръките на производителя.
Вечерна закуска:
 1. Ако Хаванската болонка има нужда от допълнителни калории или има склонност към хипогликемия (низко ниво на кръвната захар), може да предложите малка закуска през вечерта. Изберете здравословни и подходящи закуски за кучета, като например парче от птиче месо или здравословна закуска за кучета от Кучеландия.
Важни съвети:
 1. Не предлагайте храни, които са токсични за кучета, като шоколад, грозде или лук.
 2. Избягвайте прекаленото хранене с храна от вашата маса, което може да доведе до нежелани поведенчески проблеми.
 3. Разглеждайте диетата и поведението на кучето си и се консултирайте с ветеринарен лекар, ако има необичайни симптоми, като загуба или наддаване на тегло, промени в апетита или проблеми с храносмилането.

Помнете, че конкретните нужди на вашата Хаванска болонка могат да варират. Разговорът с ветеринарен лекар е най-добрият начин да се уверите, че храните кучето си в съответствие с неговите индивидуални нужди.

Отчетете теглото на кучето, което ще ви помогне да определите подходящото количество храна.

Активността на кучето също е фактор, който трябва да се вземе предвид. По-активните кучета обикновено изискват повече храна, докато по-неактивните кучета имат нужда от по-малко количество храна.

Ето примерна таблица за ориентир на храненето на Хаванска болонка в грамове:
ВъзрастТеглоКоличество
Кученца0.5 – 1.5 кг30 – 60 гр
Подрастващи1.5 – 3.5 кг60 – 90 гр
Зряла възраст3.5 – 6.5 кг90 – 120 гр
Напреднала възраст3.5 – 6.5 кг60 – 90 гр

Правилното хранене е от съществено значение за поддържането на здравето и благополучието на Хаванската болонка. Консултирането с ветеринарен лекар и изборът на качествена храна ще ви помогнат да осигурите балансирана и подходяща диета за кучето.

Следвайте насоките и съветите, предоставени от Кучеландия, за да помогнете на Хаванската болонка да се наслади на здравословен и щастлив живот.

Последни публикации

храненето със смес от мокра и суха храна за кучета
Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета

Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета Като стопани на домашни любимци, ние се стремим да осигурим най-доброто хранене за нашите космати другари. На пазара […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат яйца?
Могат ли кучетата да ядат яйца?

Могат ли кучетата да ядат яйца? Много стопани на домашни любимци се чудят кои „човешки храни“, са добри за техните домашни любимци. Често срещан въпрос е, могат ли кучетата да […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат стафиди?
Могат ли кучетата да ядат стафиди?

Могат ли кучетата да ядат стафиди? Стафидите може да изглеждат като безобидна и здравословна закуска, но за кучетата те могат да причинят много проблеми. Но защо стафидите са вредни за […]

Вижте повече

  Контактна форма

  Храна за кучета по породи