Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Хъски

Показване на единичен резултат

Ръководство за хранене на Сибирско хъски

Храна за Хъски

Сибирското хъски е известно със своя любящ и игрив характер. Въпреки големия си размер, те не изискват тежка диета. Но тъй като те са активни кучета, със сигурност се нуждаят от специална храна за хъски.

Познаването на хранителните навици на хъскитата, както и най-добрите храни за тях и графика им на хранене е много важно за един отговорен стопанин на хъски.

Хранителни навици на сибирските хъскита

Хранителните навици на това куче са много различни от тези на другите кучета. За разлика от другите кучета, хъскитата следят приема си на храна и не са лакоми.

Хъскито няма да яде, ако не е гладно, дори и ако има свободен достъп до храна. Хъскито обаче ще яде повече, ако спортува повече.

Тъй като тези кучета са развъждани да работят в тежки условия, където храната не е лесно достъпна, те имат висок метаболизъм и знаят как да използват хранителните вещества. Храненето на хъскито с качествена храна между 2-9 месеца е много важно, тъй като това е основната фаза на растеж за това куче.

Честота на хранене

Честота на хранене на Хъски

Като цяло, хъскито трябва да се храни три пъти на ден, когато е кученце. С течение на времето то автоматично ще премине на две хранения на ден.

Ако осигурите достъп до храната на кучето през целия ден, това няма да навреди, тъй като хъскитата не се хранят като другите кучета. Докато другите кучета ядат, докато не се разболеят, хъскитата няма да ядат, когато са сити.

Хъскито трябва да се нахрани поне два часа преди тренировката, тъй като няма да може да тренира с пълен стомах. По същия начин изчакайте поне 30 минути след упражнението, за да го нахраните, в противен случай може да се получи стомашно усукване.

Проверка на храната

Сибирското хъски трябва да бъде хранено с питателна храна и затова е много важно да го храните само с първокласна храна за кучета или качествена домашно приготвена такава.

В идеалния случай добрата храна за кучета трябва да съдържа протеини, въглехидрати, витамини и добри мазнини за цялостен растеж и добър имунитет на кучето. Различни меса като агнешко, риба и пиле са добри източници на качествени протеини.

Кучето трябва да се храни със зеленчуци, за да му осигурите различни витамини и минерали.

Каква храна се препоръчва за Сибирско хъски?

Каква храна се препоръчва за Сибирско хъски

Хъскито може да яде както сурова, така и търговска суха и мокра храна кучета. Въпреки това не се препоръчва да му давате и двете храни в едно и също хранене, тъй като и двете отнемат различно време за храносмилане.

Докато храненето на кучето със сурова храна като пилешко, телешко, агнешко, риба, плодове и зеленчуци е здравословно; поддържането му на търговска храна ви струва по-малко.

Освен това търговската кучешка храна е по-лесна за хранене, съхранение и има по-дълъг живот.

Какво да направя, ако кучето ми е отегчено от храната?

Може да има различни причини зад това. Може би го храните с една и съща храна всеки ден и то се е отегчило от храната. Можете да го нахраните с нещо, което не яде редовно, за да се отървете от този проблем.

Предлагането му на няколко парчета месо или сирене ще свърши работа. Въпреки това, не променяйте цялото хранене изведнъж.

Избягвайте тези храни:
 • Сурови яйца;
 • Газирани напитки;
 • Шоколад и кафе;
 • Авокадо;
 • Сурово или недопечено месо;
 • Черен лук;
 • Сурови кости;
 • Грозде и стафиди;
 • Лук;
 • Чесън;
 • Хмел;
 • Ксилитол;
 • Макадамия;
 • Тесто за хляб;
 • Мухлясали храни;
 • Алкохол;
 • Мляко;
 • Солена храна.

Последни публикации

храненето със смес от мокра и суха храна за кучета
Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета

Ползите от храненето със смес от мокра и суха храна за кучета Като стопани на домашни любимци, ние се стремим да осигурим най-доброто хранене за нашите космати другари. На пазара […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат яйца?
Могат ли кучетата да ядат яйца?

Могат ли кучетата да ядат яйца? Много стопани на домашни любимци се чудят кои „човешки храни“, са добри за техните домашни любимци. Често срещан въпрос е, могат ли кучетата да […]

Вижте повече
Могат ли кучетата да ядат стафиди?
Могат ли кучетата да ядат стафиди?

Могат ли кучетата да ядат стафиди? Стафидите може да изглеждат като безобидна и здравословна закуска, но за кучетата те могат да причинят много проблеми. Но защо стафидите са вредни за […]

Вижте повече

  Контактна форма

  Храна за кучета по породи