Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Грижа за зъбите на кучето

Показване на 1–12 от 32 резултата

Дентална храна за грижа за зъбите на кучето

грижа за зъбите на кучето
Всички имаме натоварени графици и може да е трудно да отделим време за ежедневно миене на зъбите на нашите кучета. Или може би имате домашен любимец, който е любим през цялото време. Освен когато дойде време за грижа за зъбите на кучето.

Ако отговаряте на някой от тези сценарии или ако вашето куче има специфични проблеми с натрупване на зъбен камък и лош дъх, които не могат да се отстранят само с четкане, вашият ветеринарен лекар може да предложи специална диета за зъбите.

Плаката е естествен компонент на бактериалния баланс в устата. Той е мек, безцветен и лесно се отстранява с твърда четка. Но докато плаката е нормална част от бактериалната система на устата, тя може да се втвърди върху зъбите. Ако не се отстранява редовно, като в крайна сметка се превърне в зъбен камък.

Зъбният камък се прикрепя здраво към повърхността на зъба, причинявайки дразнене на венците. И допълнително води до загуба на тъкан във възпалената гингива. След като плаката се е образувала в зъбен камък, тя може да бъде отстранена само със зъболекарски инструменти.

Денталните храни за кучета са формулирани специално за намаляване на количеството плака и зъбен камък. Които се натрупват върху зъбите на кучето. В някои случаи дори могат да предотвратят появата на сериозни орални заболявания.

Какъв вид дентална храна за кучета трябва да търсите?

дентална храна за кучета

Кучешката храна за грижа за зъбите трябва да бъде балансирана, със същото съдържание на хранителни вещества като обикновените храни, но с допълнителни формули, които ги правят способни да почистват зъбите.

Повечето твърди гранули за кучета и продукти за кучешки лакомства, направени за зъболекарски диети, са с по-голям размер, с ефирна, влакнеста текстура, която се разпада лесно.

Всъщност ръбовете на гранулите за кучета се търкат по повърхностите на зъбите, докато кучето дъвче. Някои храни поддръжка на зъбите на кучето също имат и добавено покритие за намаляване на зъбната плака.

Денталните храни и лакомства за кучета се предлагат онлайн в hranazakucheta.bg, където ще намерите голямо разнообразие от специализирани храни, съобразени с продата куче.

Подходяща ли е дентална храна за вашето куче?

Тъй като зъболекарските храни за кучета са балансирани в хранително отношение, повечето домашни любимци могат да ги ядат като част от нормалната ежедневна диета. Важно е обаче да се отбележи, че не всички нужди на кучетата могат да бъдат задоволени с този диетичен план.

Денталните храни за кучета не трябва да бъдат основен източник на храна за кученца или кучета, които имат специални хранителни или медицински нужди.

Вместо това трябва да се използват като допълнение към установена диета, която вече отговаря на техните специфични хранителни изисквания.

Освен това, някои кучета може да не са в състояние да понасят формула за грижа за зъбите на ежедневна база. В тези случаи денталната храна може да се дава вместо това като лакомство.

Преди да преминете към специална храна за грижа за зъбите на кучето:

специална храна за грижа за зъбите на кучето

Трябва да решите дали денталната диета е подходяща за вашия домашен любимец, като първо го обсъдите с вашия ветеринарен лекар. Не винаги е подходящо да се използва храна за зъбна грижа вместо четка и не всички кучета са подходящи за този тип храна.

Това може да се дължи на основни здравословни проблеми, текущото здравословно състояние на зъбите и венците или възрастта на вашия домашен любимец.

Преди да започнете дентална диета, вашият ветеринарен зъболекар може дори да предложи професионално почистване на зъбите, след или други процедури.

Ако планирате да преминете към дентална храна за кучета, трябва да имате предвид също, че за да работи, ще трябва да се въздържате от споделяне на остатъци от масата или допълнителни лакомства с вашето куче.

Ясно е, че това ще провали целта на денталната диета. Може да е трудно да свикнете да не споделяте с вашия космат приятел. Но имайте предвид, че ако той или тя загуби зъбите си или страда от дразнене на венците поради натрупване на зъбен камък, кучето ви няма да може да яде нищо друго освен кашави храни.

В дългосрочен план ще се радвате, че вие и вашето куче сте издържали краткотрайното страдание от отнемането на нездравословни лакомства за кучета в полза на дългосрочните ползи, които идват от това кучето ви да има здрави зъби.

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

    Контактна форма