Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Гранули за кучета

Показване на 1–12 от 159 резултата

Какво има в гранули за кучета?

гранули за кучета

Имате ли куче? Ако е така, вероятно се интересувате много от гранули за кучета. Дори и да нямате собствено куче, вероятно имате приятел или член на семейството, който има куче. А помагали ли сте някога да нахраните куче?

Какви видове храна харесват кучетата?

Някои кучета може да предпочитат хрупкава суха храна, докато други предпочитат меката влажна храна, която се доставя в консерва. Разбира се, повечето кучета вероятно харесват и храната, която ядете вие самите.

Но какво точно има в тази хрупкава суха кучешка храна, която повечето кучета изглежда харесват толкова много? Зависи донякъде от конкретната марка и вкуса на храната, която избирате. Нека да разгледаме по-подробно какво влиза в гранулите за кучета и как се правят.

Въпреки че точният състав на гранулите за кучета варира значително от един производител до друг, храната за кучета обикновено се състои от месо, месни субпродукти, зърнени храни, витамини и минерали. Историята на съвременните храни за кучета започва, като суха храна, подобна на бисквити, създадена в Англия през 1860 г.

Ако някога сте обръщали внимание на щанда с кучешка храна в местен супермаркет, вероятно вече знаете, че има невероятен брой и разнообразие от кучешка храна на гранули.

Много компании произвеждат специални храни за кучета на определена възраст, като кученца или по-възрастни кучета. Както има и храна, насочена към кучета с определен начин на живот или размери, например големи кучета или активни кучета.

Коя кучешка храна на гранули трябва да избере стопанинът?

кучешка храна на гранули

Много фактори влияят върху вземането на добро решение. Ако имате въпроси относно това с какъв тип храна да храните кучето си, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар или директно се свържете с Кучеландия.

Някои хора избират възможно най-евтината храна, за да спестят пари. Други могат да изберат специална храна, формулирана за кучета в определена възраст, размер или начин на живот. Трети може да базират решението си на хранителните съставки, включени в храната.

Някои гранулирани храни за кучета съдържат повече от основните хранителни вещества, като витамини и минерали, от които кучетата се нуждаят.

Производителите на храни за кучета вземат основните съставки – странични продукти от месо, птици и морски дарове, заедно със зърнени храни и соево брашно и ги смилат, готвят ги и ги оформят в гранули за кучета, които виждате, когато отворите торба с храна за кучета.

Витамините и минералите обикновено се добавят като добавки след обработка.

Сухите и влажни храни за кучета често съдържат подобни съставки. Основната разлика между двете е количеството влага в храната. Влажните храни за кучета имат 70-80% влага, докато сухите гранули за кучета обикновено имат по-малко от 10% влага.

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

    Контактна форма