Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Порода

Възраст

Разфасовка

Големи породи кучета

Показване на 1–12 от 36 резултата

С годините много породи са успели да удвоят размерите си заради селекцията направена от хората. Създаването на повечето от големите породи кучета било с цел охрана и лов. Ще Ви представим някои от най-големите кучета, които можете да срещнете днес.

Храна за големи кучета

Ирландски вълкодав

Тези кучета са развъждани и отглеждане, за да пазят стадата овце и техните стопани. Външният им вид е шокиращо голям и е може да уплаши мнозина. Изправено на два крака то е по-високо от повечето хора. Известни са със своята търпеливост и спокоен нрав.

Мастиф

Мастифите са предани и изключително послушни. Въпреки огромните си размери, те са много внимателни и предпазливи, особено към по-малки деца. Но дори и с кротък темперамент винаги трябва да ги наблюдавате, когато са покрай деца.

Немски дог

Той е създаден да пази и наблюдава. Лесни за обучение и изключително социални животни, немските догове могат да бъдат чудесна компания. Достигат впечатляващи размери и имат нужда от динамично ежедневие, което да изразходва тяхната енергия.

Кане Корсо

Изключително често срещана порода в наши дни. Предпочитана заради лесната си дресировка и уменията на пазач, кучетата от този вид се радват на голяма популярност. За жалост обаче имат репутация на агресивни и несдържани. С правилните тренировки и търпение, Кане Корсото ще бъде един изключително лоялен домашен любимец, готов да Ви защити с живота си.

Храна за големи породи кучета

Немска овчарка

Разпознаваеми и обичани от мнозина, немските овчарки са сред най-отглежданите големи породи кучета. Изключително интелигентни и търпеливи, те успяват да създадат специална връзка със своите стопани и стават неизменна част от ежедневието.

Руски териер

Тази рядко срещана порода достига големи размери и плашещ вид. Но колкото са големи, толкова са и интелигентни. Разработени от Съветското правителство, те са мощни и страшни пазачи. Предани и лоялни, те могат да са дръпнати към непознати и винаги в готовност да защитят своя стопанин.

 

Последни публикации

ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече
кученце
Защо кучетата се търкалят върху мъртви животни?

Случвало ли ви се е вашето кученце да изтича до вас, след като се е търкаляло в тревата, само за да разберете, че мирише на нещо умряло? Въпреки че е […]

Вижте повече
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи?

Да имаш ново кученце у дома е вълнуващо, но може да дойде и с предизвикателства. Едно от най-големите препятствия е, домашното обучение на вашето кученце. За щастие, много кучета не […]

Вижте повече

    Контактна форма