Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Голдън Ретривър

Показване на 1–12 от 31 резултата

Голдън ретривър

Голдън Ретрийвър са известни със своята преданост

Няма спор, че една от най-популярните и търсени кучета са голдън ретривърите. Известни със своята преданост и интелигентност, те са идеалната компания. Често са използвани в помощ на обществото, като водачи на слепи или хора с ограничено движение, или някакъв вид особености. Голдън ретривърът е истински закрилник и лоялен домашен любимец. В Кучеландия сме подбрали най-добрата храна за Голдън Ретривър.

Характеристики

Името на това куче, както лесно можем да се досетим, произлиза от типичния за него златист цвят на козината. Въпреки че в днешни дни са широко разпространени, като домашни любимци, в миналото тези кучета са имали много и различни роли в ежедневието на хората.

Една от тях е ловуването. Благодарение на меката си муцуна, голдън ретривъра може лесно да захваща плячката, като това негово умение е било изключително полезно по време на лов.

Наред с всичките му хубави качества той има изключителното силно и добро развито обоняние, което се е използвало от хората на реда – полицаи и пожарникари. Тази порода кучета е използвана за залавянето на престъпници, окриващи нелегални наркотични вещества.

Представителите на тази порода са изключително красиви и внушителни.Те могат да достигнат до 35 килограма. Характерни за тях са големите, тъмни очи и миловидна физиономия.

Взаимоотношения с други кучета и грижа

Голдън ретривърите се славят с изключително мек темперамент и рядка проява на агресия към хора или други животни. Дори и лесни за дресировка е важно да започнете социализацията и обучението на Вашия опашатко от рано.

Ако отделяте достатъчно време и вниманието на кучето, то бързо ще се научи на това, което искате. Както всяко куче, така и голдъните могат да проявяват някаква проява на ревност към Вас и да държат да давате цялата си любов и загриженост към тях, а не към други кучета.

Тази порода е подходяща за хора, които досега не са отглеждали куче. Отделяйте време за разходки и игри, за да бъде кучето щастливо и енергично. Въпреки големите си размери, с подходящ метод и търпение, е подходящ за отглеждане в апартамент.

Хранене

Голдън Ретрийвър се използвани в помощ на обществото

Голдън ретривърите се нуждаят от качествена и добре подбрана храна, за да се развиват правилно и да поддържат добро здраве. Научаването на кучето да се храни бавно е ключово, за да храносмила с правилни темпове тялото му.

Сухите храни успяват да набавят на домашния Ви любимец бързо и лесно необходимите му за правилно развитие вещества, но е добре да добавяте към менюто им и месни продукти и витамини.

Грижа за Голдън ретривърПоддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване. През пролетта, когато сменя козината си, е добре да се реше по 2-3 пъти на ден, за да се отстранят мъртвите косъмчета. Редовно да се проверяват ушите и очите на любимеца за натрупване на нечистотии.
Поведение и характер на Голдън ретривъритеГолдън ретривърите са игриви, енергични и интелигентни кучета, с весел характер. Те се поддават лесно на дресура – за това и са най-честите водачи на слепи или деца с аутизъм. 
Продължителност на животаМинимум: на 12 години

Максимум: 14 години

Средната продължителност на живота на ретривъра е 10 – 12 години.

Условия на животГолдън ретривър може да се справи със закрит живот, стига да може да остане близо до своите собственици и излизат всеки ден. Въпреки всичко той ще бъде много по-щастлив, ако има външно пространство, където да може да тича и да се забавлява, докато не остане без дъх.
Физическа дейностНа възрастен Голдън ретривър е необходимо много движение, за да са във върхова форма. Свръхнатоварването обаче не е редно при кутретата, защото може да развият здравословни проблеми от рода на изкривяване или възпаление на костите и ставите. Порасне ли обаче голдън ретривърът ще има нужда от по два часа разходка на ден, а защо не и повече!

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма