Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Евтина храна за котки

Показване на 3 резултата

Да избягваме ли евтина храна за котки?

евтина храна за котки

След години, прекарани в изучаване на индустрията за котешка храна и идентифицирайки кои марки си струват и кои не си струват парите, hranazakucheta.bg систематизира евтина храна за котки на едно място.

Само в Кучеландия ще разберете и намерите кои икономични марки котешка храна тихомълком произвеждат страхотни продукти. Тук сме подбрали няколко достъпни котешки храни, които превъзхождат някои от най-скъпите продукти, които можете да купите.

Сериозно. Не е нужно да харчите много пари, за да дадете на котката си най-доброто.

Колко пъти някой е рекламирал скъпа храна, като ви е казвал, че това е инвестиция в здравето на вашата котка? Е, в Кучеландия ще намерите от всичко, така че по-добре да направите информиран избор, отколкото да се водите само от цената.

Изводът е, че като плащате най-скъпата котешка храна сега, ще спестите хиляди от ветеринарни сметки по-късно. Вярно е, че купуването на нискокачествена котешка храна може да доведе до здравословни проблеми и скъпо лечение, но не е вярно, че всяка евтина храна за котки е с ниско качество.

Какъв вид храна е добра инвестиция в здравето на вашата котка?

какъв вид храна е добра за здравето на котката

Няма доказателства, че евтините съставки директно водят до здравословни проблеми при котките. Например, можете лесно да нахраните котката си с храна, която е пълна със странични продукти, без изобщо да виждате здравословни проблеми в резултат на това.

Вместо това, най-големият диетичен принос за здравословните проблеми са ниското съдържание на влага и високото съдържание на въглехидрати.

Търсете богата на влага котешка храна

мокра храна за котки

Сухата диета, независимо дали струва 25 лева на килограм, няма да осигури влагата, от която се нуждае вашата котка, а това увеличава шансовете й да развие заболяване на долните пикочни пътища.

Заболяването на пикочните пътища е болезнено и животозастрашаващо.

Храненето само със суха храна за котки си струва да се избягва, независимо от финансовите съображения. Нека не пренебрегваме факта, че лечението на запушване на пикочните пътища на котката може да струва хиляди левове.

Мократа храна за котки е малко по-скъпа от сухата, но си струва добавената цена. Най-евтината мокра храна е по-добра от най-скъпите гранули за котки. Като съвет – избягвайте храните с високо съдържание на въглехидрати.

Въпреки че причините за затлъстяването и диабета, при котките са заплетени и не са напълно разбрани. Ние знаем, че контролирането на съдържанието на въглехидрати може да помогне за намаляване на шансовете на вашата котка да развие и двете.

Стойността на контролирането на приема на въглехидрати от вашата котка е просто още една причина да изберете мокра храна за котки вместо суха.

Сухата храна с ниско съдържание на въглехидрати е рядкост и ще платите доста пари за нея. Мократа храна с ниско съдържание на въглехидрати обаче е по-скоро правило, отколкото изключение, особено сред най-евтините марки на пазара.

Ако искате да спестите пари, като същевременно намалите приема на въглехидрати от вашата котка, купуването на мокра храна е най-лесният и икономичен начин да го направите.

Избягвайте потенциално вредни добавки

вредни добавки в котешката храна

Евтината котешка храна получава много лоша слава, защото има склонност да съдържа странични животински продукти, но това може да не е най-големият недостатък на тези храни.

Вместо това най-големият им недостатък може да е склонността им да съдържат потенциално вредни добавки като изкуствени оцветители, опасни консерванти и карагенан. Избягвайте тези съставки винаги, когато можете.

Аналитичното тестване на котешка храна в лаборатория за хранителна химия ни дава точното съдържание на макронутриенти и микроелементи във всяка рецепта.

Тестовете разглеждат и съдържанието на микроби, дрожди, плесени и тежки метали, което ви помага да сте сигурни, че поставяте само най-доброто в купата на вашата котка. Винаги търсете подобна информация на етикета на котешката храна.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма