Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Порода

Възраст

Разфасовка

Дребни породи кучета

Показване на 1–12 от 36 резултата

Дребните породи кученца успяват да пленят сърцата на всички, благодарение на миловидното си излъчване и безобидни размери. Дори и малки, тези кученца изискват също толкова грижи, внимание и отдаденост. В тази статия ще Ви представим някои от най-популярните и търсени дребни породи.

Храна за дребни кучета

Чихуахуа

Всички сме виждали миниатюрните джобни кученца, които усояват да се поберат дори в едната В и ръка. Макар и симпатични по размер, тези опашатковци не се дават лесно и често са с изключително избухлив темперамент. Лаят много и искат цялото внимание да бъде насочено към тях. Но с правилната дресировка това мъниче е страхотен домашен любимец.

Померан

Красиви и известни с прекрасната си козина любимци, придобиха популярност в последните години. Заради нестихващият интерес породата вече се предлага във всевъзможни цветове – бели, черни, оранжеви, шарени, пръскани и тн. Малки по размер, но големи по душа, те са прекрасни приятели, които обаче изискват ресане и правилна поддръжка на козината ежедневно.

Йоркширски териер

Тези симпатични животинки са подходящи за хора с алергии, защото козината им не предизвиква и отключва подобни състояния. Внимателни и търпеливи, тези кученца ще бъдат чудесно допълнение към Вашето семейство.

Дакел

Добили популярност заради специфичния си външен вид, дакелите продължават да бъдат сред най-търсените дребни породи кучета. Комичният им външен вид успява да развесели всички и да ги отличи от останалите животни навън. Дакелите са много интелигентни и не изискват дълги ежедневни разходки, защото се уморяват изключително бързо. Интересен факт е, че едно от най-дълго живелите кучета е именно дакел, който достига изумителните 25 години.

хранене при дребни породи кучета

Френски булдог

Енергични и изключително любопитни, тези кученца могат да са идеалния приятел за Вашето дете. Тази порода е изключително разпознаваема и търсена, заради лесното си отглеждане. Френският булдог е куче с къса козина и това е голям плюс за хората, които искат да отглеждат своя домашен любимец в апартамент.

Ние от Hranazakucheta.bg предлагаме голямо разнообразие от храна за дребни кучета.

Последни публикации

ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече
кученце
Защо кучетата се търкалят върху мъртви животни?

Случвало ли ви се е вашето кученце да изтича до вас, след като се е търкаляло в тревата, само за да разберете, че мирише на нещо умряло? Въпреки че е […]

Вижте повече
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи?

Да имаш ново кученце у дома е вълнуващо, но може да дойде и с предизвикателства. Едно от най-големите препятствия е, домашното обучение на вашето кученце. За щастие, много кучета не […]

Вижте повече

    Контактна форма