Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Дакел

Показване на 1–12 от 38 резултата

Шеговито наричаните ,,кучета-салами’’ са известни с нетипичния си външен вид, който представлява доста издължено тяло, и къси крайници. Дори и да не ни се вярва, дакелите са били използвали предимно за ловуване на по-дребни вредители – язовци и лисици. Изключителното им обоняние успява да ги открие дори и под земята. Храна за Дакел с високо качество от hranazakucheta.

Дакел

Произход и характеристики

Съществуват 3 разновидности на тази порода – Стандартен дакел, дакел джудже и заешки. Породата може да варира и да е късокосместа, дългокосместа или твърдокосместа. Произлизат от Германия. Могат да достигнат до 9 килограма или 4,5 според вида. Стандартната им височина е около 13 до 30 сантиметра, като продължителността на живот е до 15 години, ако са гледани правилно.

Специфичното при тази порода е издължаването на тялото и мускулестите, къси крайници. Били са изцяло специализирани в лова. С годините обаче дакелите губят специализацията си и се превръщат в домашни кучета. Те са изключително любвеобилни и подходящи за дома.

Дакелите са изключително упорити и това е качество

Характер

Дакелите са изключително упорити и това е качество, което е останало от далечните им роднини ловци. Признати са като средно интелигентни породи, но подлежат на дресировка и възпитание.

Имат вроден инстинкт да копаят дупки и да гонят всевъзможни неща. Пример са птиците и дребните животни, но при отглеждане в апартамент ще бъдат изключително доволни и щастливи на игрите с хвърляне на топка. Обичат да преследват и улавят неща.

Дакелите са изключително предани

Те отдават цялото си съществуване на своя стопанин. Привързват се изключително бързо и силно и заради това е добре да не се оставят често сами за много дълго време.

Счита се за недостатък, ако кученце от тази порода проявява срамежливост се счита за недостатък, защото е нормално да са  по-закачливи и предизвикателни към останалите.

Дакелите са изключително предани

Трябва да сте наясно с това, че

Дакелите не обичат постоянното запознанство с нови хора и навлизането на непознати в техния дом. Те определено не са за всеки, трябва им търпеливи стопани. Контузиите са често срещани при тях, заради късите си крайници и трябва да подбирате внимателно маршрута за разходка, за да предпазите Вашето куче от евентуални наранявания.

Хранене

Дакелите трябва да имат постоянен достъп до прясна вода, но да се следи количеството храна, което приемат. Затлъстяването е изключително опасно, защото възпрепятства изцяло придвижването им. След раждане дакелите трябва да се хранят повече от обикновено, защото отслабват изклчително драстично. Може да ги храните със суха храна, към която да добавяте различни богати на витамини продукти от Вашето собствено меню.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма