Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Порода

Дакел

Показване на 2 резултата

Шеговито наричаните ,,кучета-салами’’ са известни с нетипичния си външен вид, който представлява доста издължено тяло, и къси крайници. Дори и да не ни се вярва, дакелите са били използвали предимно за ловуване на по-дребни вредители – язовци и лисици. Изключителното им обоняние успява да ги открие дори и под земята. Храна за Дакел с високо качество от hranazakucheta.

Дакел

Произход и характеристики

Съществуват 3 разновидности на тази порода – Стандартен дакел, дакел джудже и заешки. Породата може да варира и да е късокосместа, дългокосместа или твърдокосместа. Произлизат от Германия. Могат да достигнат до 9 килограма или 4,5 според вида. Стандартната им височина е около 13 до 30 сантиметра, като продължителността на живот е до 15 години, ако са гледани правилно.

Специфичното при тази порода е издължаването на тялото и мускулестите, къси крайници. Били са изцяло специализирани в лова. С годините обаче дакелите губят специализацията си и се превръщат в домашни кучета. Те са изключително любвеобилни и подходящи за дома.

Дакелите са изключително упорити и това е качество

Характер

Дакелите са изключително упорити и това е качество, което е останало от далечните им роднини ловци. Признати са като средно интелигентни породи, но подлежат на дресировка и възпитание.

Имат вроден инстинкт да копаят дупки и да гонят всевъзможни неща. Пример са птиците и дребните животни, но при отглеждане в апартамент ще бъдат изключително доволни и щастливи на игрите с хвърляне на топка. Обичат да преследват и улавят неща.

Дакелите са изключително предани

Те отдават цялото си съществуване на своя стопанин. Привързват се изключително бързо и силно и заради това е добре да не се оставят често сами за много дълго време.

Счита се за недостатък, ако кученце от тази порода проявява срамежливост се счита за недостатък, защото е нормално да са  по-закачливи и предизвикателни към останалите.

Дакелите са изключително предани

Трябва да сте наясно с това, че

Дакелите не обичат постоянното запознанство с нови хора и навлизането на непознати в техния дом. Те определено не са за всеки, трябва им търпеливи стопани. Контузиите са често срещани при тях, заради късите си крайници и трябва да подбирате внимателно маршрута за разходка, за да предпазите Вашето куче от евентуални наранявания.

Хранене

Дакелите трябва да имат постоянен достъп до прясна вода, но да се следи количеството храна, което приемат. Затлъстяването е изключително опасно, защото възпрепятства изцяло придвижването им. След раждане дакелите трябва да се хранят повече от обикновено, защото отслабват изклчително драстично. Може да ги храните със суха храна, към която да добавяте различни богати на витамини продукти от Вашето собствено меню.

Последни публикации

Факти и информация за породата малтийска болонка

Може би познавате малтийците по дългата им копринена козина или миниатюрния 7-килограмов ръст. Не позволявайте на това да Ви заблуди – тази порода кучета е както страхотен пазач, така и […]

Вижте повече
Храна за лабрадор
Храна за лабрадор ретривър

Външен вид и храна за лабрадор ретривър Кучето лабрадор ретривър има гъста, къса до средно дълга козина, с широка глава. Като съвършено водно куче, ципестите пръсти на лабораторията им помагат […]

Вижте повече
западнохайландски бял териер, храна
Храна за западнохайландски бял териер

Относно Породата и вида храна за западнохайландски бял териер Умен, уверен и винаги забавен по време на игра, очарователният Западнохайлендския Уайт Териер (накратко Вести) е впечатлил собствениците си повече от […]

Вижте повече

    Контактна форма