Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Булдог

Показване на 3 резултата

Породи булдог: английски, френски и американски 

английски френски и американски булдог

Случвало ли ви се е да не сте напълно сигурни, когато трябва да обсъждате породата булдог?

Тази статия на Кучеландия ще ви научи как да разграничавате различните набръчкани породи, а именно английски, френски и американски.

Всяка от тези три породи кучета се откроява с различните си физически характеристики, въпреки че можете да сте сигурни, че всяка от трите ще ви направи много щастливи, ако искате да осиновите куче.

След това ще дадем общ преглед на характеристиките и характерите на всяко от тези три породи кучета. Продължете да четете, за да откриете всичко за булдогите!

  1. Английски булдог.

Английски булдог

Английският или британският булдог е може би най-известната от трите породи булдоги. Английският булдог идва, разбира се, от Обединеното кралство.

Тази разновидност на булдогите е характерна с приятелското си лице, пухкаво тяло и е със среден размер, като най-често той е 40 сантиметра от земята до холката. Тази порода куче, обаче е много тежка за размера си, като тежи повече от 25 килограма.

Английският булдог има някои наистина привлекателни физически черти. Въпреки че е здрава и мускулеста порода, този тип булдог има наистина сладък характер.

Английските булдози са забавни, игриви и ще обичат да прекарват дълги часове лежащи до вас на дивана. Ако мислите, че лицето му е очарователно, просто изчакайте да опознаете някое куче от тази порода, ще се влюбите в него. Ако търсите тихо и спокойно куче, значи сте намерили идеалното.

  1. Френски булдог.

Френски булдог

Вторият булдог в нашия преглед е френският булдог, който поразително прилича на бостънския териер. Основната разлика между тях е, че френският булдог има по-закръглено и по-мускулесто тяло. Освен това лицето му е по-широко и има много забавни уши, като на прилеп.

Физическите характеристики на тази порода са много подобни на тези на английския булдог. Въпреки че е по-малък и с по-пропорционални размери и двата вида будоги изглеждат много сходни като цяло.

Исторически погледнато, френският булдог е бил известен като основен спътник на френското висше общество през деветнадесети век. Това е малко, но силно изглеждащо куче. То е с размери около 25 или 30 сантиметра до холката и може да тежи до 14 килограма.

Френският булдог има екстровертен и весел характер и е донякъде буен, но много мил и отдаден. То ще обича да прекарва време с вас и ако го обучите правилно, вашите деца ще се радват на много общително и привързано куче. Може да се впише идеално в градска среда.

  1. Американски булдог.

Американски булдог

Най-накрая стигаме до американския булдог, порода, която е разделена на два класа:

  • тип Скот и,
  • тип Джонсън.

Независимо от всичко, това е прекрасно и мило куче, което е идеално за активни хора, които спортуват, пътуват и искат да имат едно от най-лоялните кучета в света до себе си.

Това е най-голямото и най-активно куче от трите споменати, поради невероятната си височина от 70 сантиметра до холката и тегло до 55 килограма.

Както споменахме, личността на американския булдог е много специална, защото е лоялен, верен и отдаден на тези, които се грижат за него и го защитават.

Забравете стереотипите около големите кучета и помислете за осиновяване на този красив и благороден приятел.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма