Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Бигъл

Показване на 1–12 от 37 резултата

От колко храна се нуждае едно куче Бигъл?

бигъл

Ако наскоро сте осиновили бигъл, трябва да знаете, че сте се сдобили с верен, привързан, активен и енергичен другар. Ако имате просторен дом и време да осигурите на кучето си всички необходими упражнения, поздравления, намерихте вашето идеално куче!

Специфичните грижи, от които се нуждаят бигълите, включват: ежеседмично четкане, упражнения и контрол на храната. Защо? Много просто, това е куче с ненаситен апетит.

Могат да изядат цяла купа кучешка храна наведнъж! За съжаление, това може да доведе до затлъстяване, което в резултат може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Кучеландия е събрала цялата информация, от която се нуждаете, за да знаете от колко храна се нуждае едно куче бигъл. Тук ще обсъдим диетата на бигълите и ще предоставим ръководство за хранене на куче бигъл, за да ви помогнем!

Как правилно да храним бигъл?

правилно хранене на бигъл

Всяка порода кучета има специфични характеристики, които ни помагат да вземем решение за техните хранителни или други нужди. Това което трябва да запомните е, че всички бигъли се нуждаят от голямо количество протеин. Освен състава на храната, количеството, което предоставяте, ще зависи не само от породата, но и от следните фактори:

  • Възраст;
  • Тегло на възрастен индивид;
  • Физическа дейност.

Очевидно е, че малко кученце бигъл в ранните си етапи на развитие, няма да консумира същото количество храна като вече, развит, възрастен бигъл.

По същия начин на малките, средните, големите и гигантските кучешки породи също се определят количества храна, съобразявайки се с техния размер.

С казаното до тук, когато определяме колко храна трябва да яде нашето куче бигъл, трябва да се съсредоточим основно върху това колко физическа активност практикува. Бигълите се нуждаят от дълги разходки и упражнения, които успяват да изгорят цялата им натрупана енергия.

По същия начин тази много енергична природа ги кара да имат ненаситен апетит. Контролирането на порциите храна може да се превърне в задача за стопантие, но е много важна.

Бигълите, както споменахме преди малко, имат по-голяма склонност към затлъстяване в сравнение с другите породи кучета и следователно диетата им трябва да се контролира стриктно.

Колко трябва да яде малко кученце бигъл?

Колко трябва да яде малко кученце бигъл

По време на стадия на кученце нашето бигълче се нуждае от много грамове храна. Затова не е изненадващо, че трябва да ги храните повече през първите месеци, в сравнение с достигането на зряла възраст. В този смисъл се счита, че бигълът е достигнал зрялост, след като надхвърли 12 месеца живот.

Дотогава ще трябва да купувате суха храна за бигъл от Кучеландия и то от гамата junior, произведена изключително за нуждите на тази порода кучета.

Така избраната специализирана храна, трябва да съдържа висок процент протеини и хранителни вещества. Те ще поддържат храносмилателната им система и ще осигурят правилното развитие на чревната флора. Също така е важно в състава на храната да присъстват основни минерали, като калций и фосфор.

Тези минерали помагат за правилното формиране на скелета на вашето кученце и предотвратяват проблеми със ставите. Тъй като са активни и енергични животни, те често страдат от заболявания, свързани с костите и ставите.

Поддържането им в перфектно състояние от раждането им е от основно значение за предотвратяването на тези заболявания. И накрая, имайте предвид, че храната съдържа антиоксиданти, които помагат за укрепване на имунната им система.

Съветваме ви да търсите качествена храна, за да осигурите на вашето кученце най-доброто хранене. Имайте предвид, че това е най-важният етап от живота им. Това бележи тяхната еволюция и развитие.

Така че трябва да избягвате тези марки храна за кучета, които съдържат предимно брашно и зърнени храни.

Когато храните вашето кученце бигъл, трябва да вземете предвид следните съображения:
  • За да насърчите приема на храна през първите два месеца, препоръчително е да я намокрите във вода, за да омекне. След това ще трябва да намалите количеството вода, докато гранулите изсъхнат напълно.
  • От 2 до 4 месеца ще разпределяте дневните грамове и ще ги давате на четири пъти.
  • От 4 до 6 месеца ще сервирате храната по три пъти на ден.
  • На 6 месеца вече може да им давате общия дневен брой грамове храна, разделени на две хранения.

По-долу ще намерите ръководство за хранене на бигъл, което ви представя общото количество грамове, с които трябва да храните вашето куче на ден. Цифрите отчитат възрастта и теглото, което ще достигнат като възрастни представители на породата бигъл.

За да разберете сегашното и бъдещото тегло на вашето куче, трябва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар. Ще забележите, че до 6 месеца дневното количество храна за вашия бигъл ще се увеличи, за да покрие всичките му хранителни нужди.

От 6 месеца нататък трябва да намалите приема на храна, за да избегнете прекомерно наддаване на тегло и/или затлъстяване.

Таблица за дневен прием на храна от кучета порода Бигъл – зряла възраст

Тегло на кучето в килограми

Години10-12 kg13-15kg16-18kg19-21kg22-25kg
2140-160g170-195g200-215g210-230g240g
3-4160-180g190-230g230-270g250-295g280-320g
5180-185g230-245g260-280g300-320g325-340g
6185g240-250g260-280g300-320g330-360g
7-8185g235-245g250-275g290-300g325-340g
10-12180-170g230-240g240-270g280-290g290-320g

Колко храна трябва да приема куче бигъл в зряла възраст?

Колко храна трябва да приема куче бигъл в зряла възраст

Веднъж на една година нашето куче бигъл е вече възрастно и трябва да купувате храна за бигъл от гамата за възрастни. За да се избегне затлъстяването, дневното количество храна в диетата на нашите бигъли трябва да намалява в зависимост от интензивността на физическата им активност.

Не се изненадвайте, ако забележите, че след като е консумирало препоръчаното количество храна, вашият бигъл ще ви моли за още. В този момент е наложително да останете твърди и да не се поддавате на молбата им.

Хранителните им нужди вече са покрити с предвиденото количество, поради което не се нуждаят от повече храна.

Разбира се, ако вашето куче бигъл започне да отслабва прогресивно, трябва да отидете при вашия ветеринар.

След като обясните подробно всички упражнения, които правите ежедневно, ветеринарят може да ви посъветва да им давате повече храна.

Процентът протеин има значение

Когато избирате храната за диетата на вашето куче, трябва да се уверите, че процентът на протеини е най-висок – заемащ 40% от общия състав – и че присъстват минерали като калций и фосфор. Те ще поддържат костите и ставите им в перфектно състояние.

Освен това консумацията на EPA и DHA е от решаващо значение за насърчаване на здрави кости и кожа, както и за поддържане на козината им блестяща.

Подготвили сме ръководство за хранене на кучета бигъл по-долу, представящо количеството храна, което вашиян бигъл трябва да консумира на ден.

Както казахме в началото, това количество трябва да се определи според теглото и степента на физическа активност.

Не забравяйте, че от този момент можете да продължите да давате общото количество храна на две порции или да я намалите до една.

Таблица за дневен прием на храна в грамове съотнесено към килограмите на куче Бигъл

Тегло на кучета в килограми

Ниво на активност10-12kg13-15kg16-18kg19-21kg22-25kg
Ниско150-170g180-200g210-230g240-260g270-300g
Средно170-200g210-230g240-270g280-300g290-330g
Високо200-230g240-270g280-310g320-350g230-280g

Колко трябва да яде едно много възрастно куче бигъл?

възрастно куче бигъл

От 8-годишна възраст кучето бигъл се счита за старо. Ето защо трябва да променим храненето им в диапазон, подходящ за възрастно куче. Въпреки че кучетата често не показват очевидни признаци на напреднала възраст, трябва да адаптираме диетата им към новите хранителни нужди.

Бигълът е една от най-активните и енергични породи. Те могат да ни придружават до 15 години, ако им осигурим правилните грижи, от които се нуждаят. В този смисъл диетата за вашето старо куче бигъл също трябва да бъде обогатена с EPA и DHA за поддържане; здрава кожа и козина, калций за костите и ставите, като и фибри и протеини за насърчаване на чревния тракт.

Освен това, за да увеличим доставките на антиоксиданти и да помогнем за задържането на свободните радикали, можем да осигурим на нашето възрастно куче бигъл, плодове и зеленчуци.

В напреднала възраст количеството храна според диетата на бигълите е приблизително същото като в зряла възраст. Единственото нещо, което се променя, е съставът на хранта и формата.

За възрастен бигъл се препоръчва да се купува храна, която е трудна за дъвчене. Те са склонни към това да преглъщат, без да дъвчат. Що се отнася до възрастните бигъли, препоръчително е да купувате лесно дъвчаща се храна за кучета. Друг валиден вариант е, ако вашето куче няма всички зъби, е да смесите сухата храна с мократа.

Ако вашето вече старо куче бигъл страда от някакво заболяване на черния дроб, бъбреците или диабет, не се колебайте да отидете при вашия ветеринар. Той ще определи най-добрата храна за вашия бигъл, другото е лесно с Кучеландия.

Ако забележите, че кучето ви: е загубило апетит, чувства се отпаднало, проявява признаци на умора, спи повече от обикновено, повръща, има диария или друг симптом, незабавно отидете при специалист за преглед.

Вашето куче заслужава тази грижа и повече, след като ви осигури живот, изпълнен с безусловна обич и добра компания – това е Кучеландия.

Най-добрата храна за кучета бигъл

Най-добрата храна за кучета бигъл

Що се отнася до храненето на породата бигъл, както при всяко куче, можете да избирате между търговска кучешка храна или домашно приготвена храна. Има ползи и от двете.

Хубавото на търговската кучешка храна е, че можете да сте сигурни, че съдържа всички необходими хранителни вещества, от които вашето куче се нуждае.

От друга страна, домашно приготвената храна може да бъде по-добра в смисъл, че вие сами контролирате какви съставки влизат в храната.

Ние обаче от Кучеландия ви препоръчваме и за двете да изберете най-качествените съставки и/или по-висококачествена храна. Това ще гарантира, че вашето куче получава всички хранителни вещества, от които се нуждае, като го поддържа сито за по-дълго време.

Важно е да избягвате храни на зърнена основа, когато става въпрос за вашия бигъл, вместо това изберете истински протеинови храни, като например: риба, говеждо, агнешко и пилешко.

Препоръчваме да избягвате месо с високо съдържание на лоши мазнини, вместо това търсете храна с високо съдържание на здравословни мазнини, като например; омега-3 мастни киселини.

Ако решите да закупите търговска храна за вашето куче бигъл, препоръчваме да избягвате; заместители, изкуствени оцветители, овкусители и/или консерванти.

Освен това помнете, каквото и да правите, не оставяйте кучешка храна без надзор около бигъл! Изключително важно е да тренирате и контролирате кога вашето породисто куче яде.

Ако изоставите храната, бигълът няма да спре да яде и ако това се случи, рискувате сериозни здравословни проблеми!

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма