Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Английски булдог

Показване на единичен резултат

Тази порода добива все повече и повече популярност в днешни дни. Със сигурност не са търсени заради своята атлетичност или интелигентност, но са предпочитан домашен любимец, заради отличителния си, симпатичен външен вид. Лъскавата му козина също е отличителна за него, но муцуната му е това, което го отличава изцяло от останалите породи кучета.

Храна за английски булдог

Характеристики и поведение

Английските булдоци клонят повече към средните по големина породи кучета. Достигат 40 сантиметра и се смята, че колкото по-къси са краката на кучето, толкова по-ценно е то. Могат да достигнат до 25 килограма, ако се хранят правилно и в норми. Набитото им мускулесто тяло може да бъде в много и различни цветове. Най-рядко срещаното оцветяване при тези породи е изцяло черен цвят на козината. Интересен факт е, че тези кучета се раждат с естествено къса опашка.

Тези кучета имат сравнително уравновесен и спокоен характер. С правилното обучение могат да бъдат чудесни любимци, които да се отглеждат в апартамент. Задължително наблюдавайте кучето си, ако то съжителства с малко дете, което постоянно търси внимание от опашаткото. Това е много лоялно куче, което се привързва изключително силно към своето семейство. Те са изключително поспаливи и мързеливи. Ако не ги закачате могат да прекарат половината ден легнали във Вашия скут.

Хранене при английски булдог

Не са много активни и нямат нужда от ежедневни дълги разходки, за да изразходват енергия. Необходимо е движение, за да не наддават килограми, защото при тях това се получава лесно.

Грижата за външния му вид също не изисква кой знае колко внимание, защото те са късокосмести кучета.

Хранене

Тези кучета са много склонни към напълняване и трябва стриктно да се следят количествата калории, които приемат на ден. Освен със суха храна е желателно да разнообразявате менюто на домашните си любимци с пресни продукти подходящи за тях и различни добавки, чиято цел е да подсилят и укрепят организма на животното.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма