Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Адаптирано мляко за котки

Показване на единичен резултат

6 съвета за безопасно хранене с адаптирано мляко за котки

адаптирано мляко за котки

Ако и вие търсите адаптирано мляко за котки, тогава, може би сте намерили бебе котенце навън и майката не се е върнала за него или вашата обичана котка има проблеми с кърменето. Независимо от случая, трябва да бъдете внимателни и да следвате тези шест съвета за безопасно хранене на котенца от шише.

Изберете правилното адаптирано мляко за котки и бутилка за котенца.

Неонаталните котенца без майка имат чувствителни системи, които изискват специална формула за котенца, а не просто какъвто и да е млечен продукт, който имате в хладилника.

Млякото за котенца е формулирано, за да осигури подходящ баланс на витамини, минерали, пробиотици и калориен модел, който имитира съдържанието на млякото на майка котка. Този тип продукт се доставя като течна или прахообразна смес, която можете да вземете нашия онлайн зоомагазин hranazakucheta.bg.

Никога не хранете котенца с краве мляко, човешка бебешка формула, млечни алтернативи или домашни рецепти, тъй като те могат да причинят заболяване и смърт.

Докато избирате вашето адаптирано мляко за котенца, вие също ще искате да вземете и бутилка за котенца. След това, може би ще ви трябват и допълнителен комплект гумени биберони за хранене.

Ако зърното на биберона ви не е предварително изрязано, изрежете малък отвор в зърното под диагонален ъгъл, като внимавате дупката да не е твърде голяма или твърде малка.

Това е важно, защото ще определи потока на адаптираното мляко, докато котето суче. За да осигурите правилен поток, проверете отвора, като обърнете бутилката с главата надолу.

Млякото трябва бавно да капе капка по капка, ако дупката е с правилния размер. Ако тече твърде бавно, увеличете дупката, а ако е твърде бързо, тогава ще трябва да опитате отново с нов биберон за котенца.

Храна за котки Royal Canin 

Подгответе бутилката на вашето коте правилно

прахообразна формула за адаптирано мляко

Правилното приготвяне на бутилката ще елиминира суетата при хранене и ще даде на котето точно това, от което се нуждае. Направете формулата така, че да е свежа, без бучки и комфортно топла.

Ако използвате прахообразна формула за адаптирано мляко, смесете праха старателно с топла вода според инструкциите, докато стане напълно гладка.

Шейкърът за смути може да е полезен за това начинание, за да избегнете образуването на бучки, които могат да запушат бутилката.

Ако използвате течна формула на адаптирано мляко за котенца, внимателно я затоплете, като поставите бутилката в чаша с гореща вода за 30 до 60 секунди и разклатите бутилката, за да затоплите леко и равномерно съдържанието.

Преди хранене проверете температурата от вътрешната страна на китката си и се уверете, че е комфортно топла. Охладете неизползвания прах и смесете нова партида при всяко хранене, за да запазите всичко свежо.

Хранете котенцата в безопасна поза

Винаги хранете от бутилка в естествена поза с корем надолу – котето трябва да е удобно легнало или седнало с корем към пода. Никога не хранете коте по гръб, както би яло човешко бебе, тъй като това може да накара котето да вдиша течност в белите дробове.

Поставете котето в скута си или на маса, като държите главата стабилно с недоминиращата си ръка и вкарайте зърното в устата му с доминиращата си ръка.

Обърнете бутилката, така че млякото да може бавно да потече в устата на котето. В идеалния случай котето ще направи U-образна форма с езика си и ще се захване за бутилката, сучейки, за да изпие млякото.

Поставете пръст върху гърлото му, за да се уверите, че то преглъща, докато яде. Никога не натискайте със сила бутилка в устата на коте. Вместо това оставете котето да суче със свое собствено темпо.

Хранете котето си с правилното количество и с правилната честота

малките котенца се нуждаят от често хранене с адаптирано мляко

Малките котенца се нуждаят от често хранене, така че бъдете готови да се грижите за тях денонощно, докато навършат 5 до 6 седмици и не започнат да ядат мокра храна за котки.

През първите няколко седмици от живота им това ще означава събуждане посред нощ за хранене.

Малки количества храна на всеки няколко часа ще поддържат котето хидратирано и ще осигурят хранителните вещества и мазнините, необходими за бързо развитие и наддаване на тегло.

Използвайте следната таблица като ръководство за хранене на котенца:

Възраст

Тегло

Доза на хранене

График за хранене

0-1 седмица50-150 грама2-6 ml млякоНа всеки 2 часа
1-2 седмици150-250 грама6-10 ml млякоНа всеки 2-3 часа
2-3 седмици250-350 грама10-14 ml млякоНа всеки 3-4 часа
3-4 седмици350-450 грама14-18 ml млякоНа всеки 4-5 часа
4-5 седмици450-550 грама18-22 ml млякоНа всеки 5-6 часа
5-8 седмици550-850 грамаЗапочнете с мокра храна за котенцаНа 6 часа

Тази таблица е просто ръководство, а не книга с правила. Някои котенца ще варират по тегло и развитие, така че използвайте най-добрата си преценка или говорете с ветеринарен лекар, като същевременно имате предвид това ръководство като полезна основа.

Наблюдавайте напредъка на котето

Проследяване на теглото на котето

Проследяването на теглото на котето е чудесен начин да наблюдавате напредъка му и да сте сигурни, че постига необходимите резултати.

Малка цифрова везна за храна е идеална за претегляне на котенца, тъй като може да покаже теглото им в грамове и да ви даде точно измерване.

Поне веднъж на ден поставяйте котето на кантара и записвайте теглото му в грамове. То трябва да наддава поне по 10 грама на ден. Ако котето не наддава или отслабва, незабавно потърсете ветеринарна помощ.

Грижи след хранене на коте с адаптирано мляко

Грижата за осиротели котенца изисква повече от просто хранене с шише. Вие също ще бъдете натоварени със задачата да стимулирате котето да ходи до тоалетната, да се грижите за медицинските му нужди, да го поддържате топло и чисто.

Ще трябва да намерите начин да му осигурите безопасна и сигурна среда, докато стане достатъчно възрастно за осиновяване.

След хранене избършете лицето на котето, за да не полепне адаптираното мляко по козината му.

Внимателно разтрийте гениталиите на котето с мека кърпичка, за да го стимулирате да уринира и да се изхожда. Правете това при всяко хранене, като внимавате да избършете след това, за да остане котенцето чисто и сухо.

След като котето е нахранено, стимулирано и почистено, е време то да се върне в своето топло и безопасно място до следващото хранене. Повторете, докато котето навърши 5 до 6 седмици и започне да приема мокра храна за котенца.

Последни публикации

Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече
защо кучетата се търкалят в тревата
Защо кучетата се търкалят в тревата?

Кучетата правят много неща, които определяме като, интересни и сладки. Но също така, ги виждаме и да правят и много груби неща. В тази статия ще разгледаме едно интересно кучешко […]

Вижте повече

    Контактна форма