Кучеландия

Чихуахуа

Показване на 2 резултата

Чихуахуа

Това компактно джобно кученце е с характер и е чудесно другарче за хора на всякаква възраст. Известни са с малките си размери и изразения им темперамент. Лесни за обучение кученца, които обаче изискват сериозни грижи заради крехкото си здраве и имунна система. Ние от hranazakucheta.bg предлагаме храна за Чихуахуа.

Чихуахуа са кученца с характер

Характеристики

Интелигентен, чаровен любимец, който лесно може да се побере дори в дамската Ви чанта и да Ви придружава навсякъде. Достигат до 15-20 сантиметра височина и скромните 1-4 килограма, в зависимост от възрастта и пола на кученцето. Има различни разновидности на чихуахуа, като някои представителите са:

  • Късокосместо
  • Дългокосместо
  • Чихуахуа с ябълковидна глава
  • Чихуахуа тип Елен
  • Мини чихуахуа
  • Чихуахуа без козина

Същестуват много вариации относно цвета на козината – кафяви, бели, черни, трицветни, двуцветни, петнисти.

Характер

Както споменахме по-нагоре в статията, тези кучета са с доста изразен характер и темперамент. Ранното възпитание и обучение са ключови за тях и бъдещото им отношение, и разбиране с околните. Въпреки малките си размери те са доста смели и любопитни животни, които са изключително предани. Често срещано при тях е да изпитват ревност към стопанина си и да не обичат да ги делят с никого. Трудно се доверяват на непознати и изграждането на доверие с това куче ще отнеме време, ако не е стартирано от ранна възраст. За да успеете да го социализирате успешно е желателно да започнете опознавателен процес с други кучета навреме.

Грижа за и храна за чихуахуа

Грижите за тези кучета са особено специфични, както и самата порода. Кученцето може да бъде отглеждано в апартамент, защото не му е необходими толкова голямо пространство, за да се чувства добре. Ежедневните разходки са задължителни. Късокосместите чихуахуа са склонни да се разболеят лесно и трябва да се уверите, че през зимата са добре облечени по време на излизанията навън.

Едно от най-важните неща, на които трябва да обръщате внимание, когато си вземете такава порода домашен любимец, е склонността им към затлъстяване. Правилната диета може да предотврати това, но килограмите на кучето трябва да се следят редовно!

Чихуахуа са компактни джобни кученца

Храна за Чихуахуа

Правилно подбраната диета е от изключително голямо значение за тези кучета. Сухата храна ще им предоставя всички необходими витамини, но е добре да приемат добавки към балансираното си меню.

Здравословни проблеми

За жалост кученцата от тази порода, ако не са гледани или хранени по правилен начин, са склонни да развият доста проблеми. Някои от тях са:

  • Епилепсия
  • Проблеми със сърцето
  • Вторична глаукома

Редовната консултация при лицензиран ветеринар е задължителна, за да сте сигурни за здравето на Вашия опашатко.

В Кучеландия е лесно да откриеш мечтания продукт за твоя най-добър приятел. Просто е - избираш и добавяш в количката.

Избери най-удобния за теб начин да платиш покупките. Може да избираш между плащате с карта в момента на поръчката или с наложен платеж при доставката на продукта.

Ще получиш поръчката си между 1 и 2 работни дни, на посоченият от теб адрес за доставка.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече