Кучеландия

Померан

Показване на единичен резултат

Померан

Всички познаваме и сме виждали подобните на лисици, малки кученца от породата померан. Със своята мека козина и малки размери, те са чудесен домашен любимец, който през годините доби изключително голяма популярност, и е търсен почти навсякъде. Известни са с това, че могат да се намерят във всевъзможни цветови окраски – бели, черни, напръскани, петнисти и тн. Ние от hranazakucheta.bg предлагаме най-добрата храна за померан.

Померан храна за кучета

Особености на померана

Тези кученца са дребни и могат да достигнат до 2-3 килограма, в зависимост от разновидността на померана, неговия пол и възраст, разбира се. Типично е за тях да са игриви, шумни и енергични. Именно в това се крие техния чар.

С компактните си размери, той успява да бъде страхотна компания дори и в малки апартаменти. Разбират се изключително добре с хората, но ако не се погрижите от ранна възраст за социализацията им те могат да имат проблеми с комуникирането с други кучета.

Специфичното за тях е, че обичат да са център на внимание и всичко трябва да се върти около тях, цялата любов да е насочена изцяло към тяхната особа. Могат дори да проявяват видна ревност към собствениците си, особено ако се отнася за други куче.

Отглеждане на померан

Понякога тези малки кученца могат да бъдат доста своенравни и капризни. Обичат да им се угажда и да бъдат глезени. Важно е обаче  да се поставят граници, за да може кучето Ви да не стане изключително взискателно. Обичат да лаят и ако това за Вас е проблем е редно да ги научите от малки, че това поведение не се толерира у дома. Любители са на постоянните ласки и прегръдки и не бива да ги оставяте сами за супер много време.

Померана са много сладки лисички

Ако отглеждате померан паралелно с малко дете трябва постоянно да ги наблюдавате. Децата обичат да мачкат и често не познават силата си и може съвсем неволно да изпуснат или наранят дребните и крехки кученца.

Здраве

Помераните имат типични и специфични за породата здравословни проблеми, като някои от тях са:

  • Очни инфекции
  • Преждевременна загуба на зъби
  • Затлъстяване
  • Сърдечни проблеми

Померан са много капризни към храната

Храна за померан

Тези кучета освен, че са изключително капризни са и изключително крехки и чувствителни. Стомахът им лесно може да се разстрои и да предизвика проблеми с животните. Купувайте качествена храна за померан и не правете изключения при нейния избор, защото това може да се окаже фатално за Вашия любимец. Добре балансираното и правилно меню е сред основните изисквания при отглеждането на този вид кучета.

В Кучеландия е лесно да откриеш мечтания продукт за твоя най-добър приятел. Просто е - избираш и добавяш в количката.

Избери най-удобния за теб начин да платиш покупките. Може да избираш между плащате с карта в момента на поръчката или с наложен платеж при доставката на продукта.

Ще получиш поръчката си между 1 и 2 работни дни, на посоченият от теб адрес за доставка.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече