Кучеландия

Кокер шпаньол

Показване на единичен резултат

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньола е една от най-търсените за отглеждане породи в днешни дни. С миловидното си излъчване и средни размери, тези кучета са подходящи за отглеждане в апартамент. Заради спокойния си нрав могат да съжителстват спокойно с малки деца. Топ храна за Кокер шпаньол от Кучеландия.

Кокер шпаньола е търсена за отглеждане порода

Характеристики

Английският кокер шпаньол е изключително подвижно и енергично куче с добър характер. Дружелюбен и лесно поддаващ се на обучение. Той достига средни размери, като една от най-отличителните му черти, е големите уши. Славата му на интелигентно куче е оправдана, но въпреки това е необходима добра дресировка и строга дисциплина в началото, за да може кучето да разбере какво се иска от него.

Ръстът при тези кучета варира, но обикновено мъжките са високи около 38-43 сантиметра, а женските – 36-41. Нормалното тегло за един кокер шпаньол е приблизително 13-16 или 12-15 при двата пола. Разбира се, теглото е строго индивидуално, защото има значение какъв е хранителния режим на Вашето куче и дали има специфични придружаващи го състояния.

Кучетата от тази порода, както всички останали, имат нужда от ежедневни разходки и движение, придружавани с игри, които да развиват и стимулират мозъчната им дейност. Кокерчетата имат много дълбок и добре развит гръден кош, но не могат да издържат на прекалено голямо натоварване. Трябва да прецените натоварването, на което ще подлагате кучето и как ще се отрази това за него.

Здраве

Заради специфичните си дълги уши те са склонни към ушни заболявания и е изключително важно да ги следите, особено през лятото. Често докосващите земята уши са лесна мишена за различни кърлежи и бълхи, така че е препоръчително след всяка разходка ( особено такава сред природата ) да ги проверявате за евентуални паразити.

Кокер шпаньола е среден размер

Храна за Кокер шпаньол

В днешни дни са все по-често предпочитаната суха храна за Кокер шпаньол . Заради състава им и лесното набавяне и съхранение в домашни условия. Има много балансирани менюта за кокер шпаньолите, които се базират на приема както само на суха храна, така и на мокра. Консултацията с ветеринар преди избора на меню за Вашия любимец е препоръчителна, за да сте сигурни за количеството храна, което трябва да приемат на ден.

Храната на тези породи кучета трябва да е с висок клас и добро съдържание, за да не предизвика стомашни проблеми. Важно при този е избор е да се съобразите освен с килограмите на кучето, то и с неговата възраст.

В Кучеландия е лесно да откриеш мечтания продукт за твоя най-добър приятел. Просто е - избираш и добавяш в количката.

Избери най-удобния за теб начин да платиш покупките. Може да избираш между плащате с карта в момента на поръчката или с наложен платеж при доставката на продукта.

Ще получиш поръчката си между 1 и 2 работни дни, на посоченият от теб адрес за доставка.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече