Кучеландия

Йоркширски териер

Показване на единичен резултат

Йоркширски териер

Тези дребни кученца придобиха популярност през последните години заради симпатичния си вид и малки размери, които позволяват отглеждане в апартамент. ,,Джобното кученце’’ е добронамерно и комуникативно, което го прави чудесна компания, както за големите, така и за малките членове на семейството. Тази декоративна порода е създадена преди повече от 100 години. Ние hranazakucheta предлагаме храна за Йоркширски териер.

Йоркширски териер са дребни кученца

Характеристики

Кученцата от тази порода не достигат големи размери. Варират от порядъка на 30 сантиметра височина и до 3 килограма тегло. Те са много жизнерадостни и игриви. Обичат да имат компания и да не са сами. Поддават се на дресировка, но трябва търпение и постоянство.

Специфичната за тази порода козина е лъскава и дълга. Тя не спира да расте през целия им живот и е необходима честа подстрижка, за да изглежда Вашето куче добре и още по-важно да се чувства добре. Заради бързия растеж и гъстота, козината често успява да покрие очите на йоркитата и това ограничава тяхното зрение и може да предизвика раздразнения. Препоръчително е ушите да се почистват внимателно веднъж седмично със специален разтвор, за да не развие кучето допълнително проблеми и да загуби остротата на слуха си.

Подрязването на нокти е задължително, за да се развиват лапичките нормално и кучето да ходи и тича безпроблемно. С подрязването на ноктите можете да се справите сами, но ще са Ви необходими специализирани за това ножици или нокторезачки.

Храна за Йоркширски териер

Най-добрият вариант за Вас е да се консултирате с ветеринар, който ще Ви препоръча най-правилния начин за хранене на йоркито. Сухата храна за Йоркширски териер  съдържа много и полезни хранителни вещества, които ще подхранват козината на кучето и ще поддържат имунната му система. Добавките към нея са алтернативен начин да прибавите към менюто на кучето повече витамини.

Йоркширски териер са със симпатичния си вид

Грижа за здравето

Йоркширският териер е изключително дълголетен при редовни и правилни грижи, които да го поддържат здрав и енергичен. Могат да достигнат до 12-18 години.

Предразположени са към болести на черния дроб и задстомашната жлеза, като има вероятност и да проявят колебания в кръвната захар и нейното ниво в организма. Трябва да следите домашния си любимец за проява на различни алергии, които също не са изключени. Важно е да се следи устната хигиена на йоркширския териер, защото дребните породи са склонни към натрупване на зъбен камък.

В Кучеландия е лесно да откриеш мечтания продукт за твоя най-добър приятел. Просто е - избираш и добавяш в количката.

Избери най-удобния за теб начин да платиш покупките. Може да избираш между плащате с карта в момента на поръчката или с наложен платеж при доставката на продукта.

Ще получиш поръчката си между 1 и 2 работни дни, на посоченият от теб адрес за доставка.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече