Кучеландия

Дакел

Показване на 2 резултата

Шеговито наричаните ,,кучета-салами’’ са известни с нетипичния си външен вид, който представлява доста издължено тяло, и къси крайници. Дори и да не ни се вярва, дакелите са били използвали предимно за ловуване на по-дребни вредители – язовци и лисици. Изключителното им обоняние успява да ги открие дори и под земята. Храна за Дакел с високо качество от hranazakucheta.

Дакел

Произход и характеристики

Съществуват 3 разновидности на тази порода – Стандартен дакел, дакел джудже и заешки. Породата може да варира и да е късокосместа, дългокосместа или твърдокосместа. Произлизат от Германия. Могат да достигнат до 9 килограма или 4,5 според вида. Стандартната им височина е около 13 до 30 сантиметра, като продължителността на живот е до 15 години, ако са гледани правилно.

Специфичното при тази порода е издължаването на тялото и мускулестите, къси крайници. Били са изцяло специализирани в лова. С годините обаче дакелите губят специализацията си и се превръщат в домашни кучета. Те са изключително любвеобилни и подходящи за дома.

Дакелите са изключително упорити и това е качество

Характер

Дакелите са изключително упорити и това е качество, което е останало от далечните им роднини ловци. Признати са като средно интелигентни породи, но подлежат на дресировка и възпитание.

Имат вроден инстинкт да копаят дупки и да гонят всевъзможни неща. Пример са птиците и дребните животни, но при отглеждане в апартамент ще бъдат изключително доволни и щастливи на игрите с хвърляне на топка. Обичат да преследват и улавят неща.

Дакелите са изключително предани

Те отдават цялото си съществуване на своя стопанин. Привързват се изключително бързо и силно и заради това е добре да не се оставят често сами за много дълго време.

Счита се за недостатък, ако кученце от тази порода проявява срамежливост се счита за недостатък, защото е нормално да са  по-закачливи и предизвикателни към останалите.

Дакелите са изключително предани

Трябва да сте наясно с това, че

Дакелите не обичат постоянното запознанство с нови хора и навлизането на непознати в техния дом. Те определено не са за всеки, трябва им търпеливи стопани. Контузиите са често срещани при тях, заради късите си крайници и трябва да подбирате внимателно маршрута за разходка, за да предпазите Вашето куче от евентуални наранявания.

Храна за Дакел

Дакелите трябва да имат постоянен достъп до прясна вода, но да се следи количеството храна, което приемат. Затлъстяването е изключително опасно, защото възпрепятства изцяло придвижването им. След раждане дакелите трябва да се хранят повече от обикновено, защото отслабват изклчително драстично. Може да ги храните със суха храна, към която да добавяте различни богати на витамини продукти от Вашето собствено меню.

В Кучеландия е лесно да откриеш мечтания продукт за твоя най-добър приятел. Просто е - избираш и добавяш в количката.

Избери най-удобния за теб начин да платиш покупките. Може да избираш между плащате с карта в момента на поръчката или с наложен платеж при доставката на продукта.

Ще получиш поръчката си между 1 и 2 работни дни, на посоченият от теб адрес за доставка.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече