Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за бременни котки

Показване на 10 резултата

Бременност при котките

Бременността при котките е с продължителност от около 63-65 дни. Симптомите, които вашата котка може да прояви, в следствие от бременността, са наддаване на тегло, гадене и повръщане, поспаливост, промяна в поведението и други, затова е добре да давате специална храна за бременни котки.

За да сте сигурни, че вашата котка се е чифтосала е необходимо да направите посещение при ветеринар. Той ще може да установи със сигурност състоянието на котката – дали тя е бременна и колко на брой са котенцата. Потвърждаването на бременността може да стане посредством ултразвук.

За да се разбере броя на котенцата обаче трябва да се използва рентген. Трябва да имате предвид, че за да се потвърди бременността е необходимо да са изминали 3-4 седмици от чифтосването.

Как да се грижите за бременната си котка

Консултацията с ветеринар може да ви даде най-пълна и адекватна информация за това как да се грижите за котката си, както и какво да очаквате по време на бременността. 

Важно е котката да приема висококачествена храна по време на бременността. Това е необходимо както за здравето на котката, така и за правилното развитие на бебетата. Препоръчително е да присъства както мокра, така и суха храна в диетата на вашата бременна котка. Въпреки това е желателно да се консултирате с вашия ветеринар за вида на храната. 

Това че котката ви е бременна не означава, че трябва да я прехранвате. Трябва регулирате дневната и дажба и да не забравяте, че храните за бременни котки са по-калорични.

Около шестата седмица с напредването на бременността, поради натиска върху стомаха от страна на бебетата, котката ще изпитва затруднения в храносмилането на големи порции. Затова трябва да я храните на по-малки порции и по-често. 

Котките рядко имат усложнения по време на бременността.

Най-често срещаните усложнения са преждевременното раждане и помятането. При друг тип усложнения може да се наложи извършване на цезарово сечение.

Затова е важно да следите внимателно бременността на вашата котка и винаги да се консултирате с ветеринар, при пораждащи се съмнения. 

Важен етап преди и след раждането е създаването на гнездо. Може да помогнете на котката си в създаването на удобно местенце на което може да си почива в последните седмици от бременността и където да посрещне малките си.

Гнездото може да представлява кашон, кутия или някакво затворено пространство, достатъчно голямо за да побере комфортно котката и малките й. То трябва да бъде сложено на топло място и да бъде постлано с чисти кърпи или парчета плат.

Не са тревожете, ако котката ви реши да премести малките извън гнездото. Може във всеки един момент да ги преместите, ако прецените.  

Храна за бременни коткиКотката трябва да консумира само висококачествена храна за котки по време на бременността. Необходимо е да се постигне баланс между суха и консервирана храна за бременни котки. Необходимо е да спазвате дозировката и да не прехранвате своята котка.
Храни за бременни котки от hranazakucheta.bgПредлагаме богато разнообразие от храна за бременни котки. Храна за бременни котки на марките Hill’s и Purina. Разнообразие от удобни разфасовки.
ЦениЦенови диапазон на храни за бременни котки от 6,90 до 105,00 лева. Цената варира в зависимост от разфасовката и вида на храната за бременни котки. Поръчайте сега от hranazakucheta.bg.
ДоставкаИзпълнение на поръчките в рамките на 24 ЧАСА. Фиксирана цена на доставка – 5,90 лева. Минимална сума за поръчка 24,00 лева.

Разгледайте нашите лакомства за котки

Често задавани въпроси

Защо да давам на котката си храна за бременни котки?

Важно е котката да приема висококачествена храна по време на бременността. Това е необходимо както за здравето на котката, така и за правилното развитие на бебетата. Храната за бременни котки съдържа правилния баланс с всички необходими хранителни вещества.

Как да разбера дали котката ми е бременна?

Симптомите, които вашата котка може да прояви, в следствие от бременността, са наддаване на тегло, гадене и повръщане, поспаливост, промяна в поведението и други. За да сте сигурни, че вашата котка се е чифтосала е необходимо да направите посещение при ветеринар. Той ще може да установи със сигурност състоянието на котката.

Какви са условията за доставка на храни за бременни котки?

Изпълнение на поръчките в рамките на 24 часа. Минимална сума за поръчка – 24 лв. без включени разходи за транспорт. Всяка поръчка се доставя на фиксирана цена – 5,90 лв. Поръчки над 31 кг. се разпределят в повече от един пакет.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма