Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Лакомства за котки

Показване на 12 резултата

Какво трябва да знаем за лакомствата за котки

Лакомства за котки са лесен начин да покажем на котката си колко я обичаме. Важно е обаче да не прекаляваме с лакомствата за да не нарушим балансираната диета на любимеца ни.

Съществуват лакомства с различно предназначение. Някои от тях се използват за профилактика или пък за задоволяване на специални потребности при котките.

Други се използват чисто като награда. Обикновено лакомствата използвани за поощрение са нискокалорични и се явяват като допълнение към пълноценното хранен на котката. Въпреки че съществуват лакомства и за малки котета, не е препоръчително те да се хранят с тях. 

Няма конкретно правило за това колко често трябва да давате лакомства на котката си. Въпреки това, не е препоръчително лакомствата да надвишават повече от 10% от калорийния прием на вашата котка. Ако пък решите да избягвате лакомствата като цяло, това също е удачно. 

Ако обмисляте да смените храната на котката си, без значение дали го правите поради здравословни причини или просто искате да промените вида на храната, убеждаването на котката ви може да бъде много трудно.

Лакомствата могат да бъдат успешно използвани за свикване на котката с нова храна. За целта е препоръчително да се използва лакомство с по-високо съдържание на месо. Вкуса на познатото лакомство ще бъде знак за нея, че новата храна е годна за консумиране. 

Първо, започнете да добавяте малка част от лакомството към храната, която котката ви консумира към настоящия момент. Важно е това лакомство да не бъде давано самостоятелно, а само като добавка към храната.

След това започвате постепенно да добавяте част от новата храна към сместа от обичайна храна и лакомство. Този процес се повтаря, като постепенно увеличавате частта на новата храна. След това преминавате изцяло към новия вид храна, като не забравяте да добавите и парченца от лакомството.

Накрая постепенно премахвате лакомството от новата храна. След като процеса на свикване приключи може да давате лакомството отделно от храната.

Разгледайте храна за бременни котки

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма