Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Цена

Порода

Възраст

Разфасовка

Храна за малки кучета

Показване на 1–12 от 44 резултата

Храна за малки кучета

Полезни съвети при хранене на малки кучета

Някои хора смята за най-правилното храненето на малки кучета с естествена храна. Мнозина пък използват суха индустриална храна или консервирана храна.

Като цяло всички гледни точки имат право да съществуват, но е доста трудно да се създаде пълноценна диета, базирана на обикновени хранителни продукти за куче. Изискват се специални познания.

Храна за малки кученца различни разфасовки

Консервираните храни и сухите храни за малки кучета не се различават фундаментално по своята хранителна стойност. При избора между тези видове хранене на преден план излизат финансовите възможности и желанията на собственика, както и хранителните предпочитания на самото животно.

Основният момент, на който трябва да обърнете внимание, когато избирате комерсиална храна за малки кучета, е нейното качество.

Информация за състава на суха храна или консервирана храна за малките кучета

винаги е налична на опаковката, само трябва да погледнете списъка на съставките – ако първите пет компонента са зърнени храни, по-добре е да го откажете напълно.

Ние от hranazakucheta.bg подбираме само качествена храна за малки кучета, проверяваме стриктно съдържанието на всеки продукт, който предлагаме. Гарантираме за храните за кученца, които предлагаме.

Храна за малки кучета

Важно е да избирате  храна за малки кучета, която Е висококачествена и предназначена специално за кученца. Това гарантира наличието на всички хранителни вещества, от които вашето кученце се нуждае за растеж и развитие. Можете да добавите варени меса, зеленчуци или ориз по желание. Но основната част от хранителните вещества трябва да бъде балансираната търговска храна за малки кучета.
В храненето за малки кученца може да се включваХрана за хора, като ябълки, бял ориз, млечни продукти, риба, пиле и дори обикновени пуканки.
Даването на краве мляко към храна за малки кучетаНе се препоръчва, защото то е твърде различно от кучешкото, майчино мляко. Кравето мляко и други млечни източници могат да причинят неприятни ефекти върху деликатната храносмилателна система на кученцето. Кученцата могат да пият мляко стриктно от майка си, защото то е пълно с антитела и необходими хранителни вещества за здравословното им развитие.
Добавяне на хляб към храненето на кученцетоХлябът обаче не им предлага никаква хранителна стойност. Поради това трябва да мислим за хляба като за лакомство от време на време, вместо за основна храна. Ако давате хляб на малко кученце, уверете се, че той е чист без добавени подправки или токсични съставки за кучета.
Пилешкото се включва в храна за малки кучетаЗащото е слаб източник на протеини и добавя естествен вкус на храната. Вареното пиле е често срещан вкус в много марки храна за малки кучета.

Често задавани въпроси

С какво да храня малкото си куче?

Отговор: Някои от храните с които се хранят хората, са напълно безопасни и за малките ви кученца. Тези храни включват: Моркови, ябълки – те осигуряват много важни витамини за кучетата, включително витамини А и С; бял ориз, млечни продукти, риба и пиле.

Малките кучета имат ли нужда от специална храна за малки кучета?

Отговор: Малките кучета се нуждаят от храна за малки породи кучета, която е богата на хранителни вещества. Малките кучета са склонни да имат по-висока метаболитна скорост (а имат и по-малки стомаси), поради което се нуждаят от висококачествена, богата на хранителни вещества храна.

Колко пъти на ден да храним малко куче?

Отговор: Можете да храните малкото си куче един или два пъти на ден. Най-добре е да го правите два пъти дневно на интервали от 8-12 часа. Ако го правите по този начин, разделете дневното препоръчително количество храна, което ще намерите върху етикета на храната. В противен случай, рискувате да нахраните кучето си с двойна доза от необходимото.

Последни публикации

ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече
кученце
Защо кучетата се търкалят върху мъртви животни?

Случвало ли ви се е вашето кученце да изтича до вас, след като се е търкаляло в тревата, само за да разберете, че мирише на нещо умряло? Въпреки че е […]

Вижте повече
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи?

Да имаш ново кученце у дома е вълнуващо, но може да дойде и с предизвикателства. Едно от най-големите препятствия е, домашното обучение на вашето кученце. За щастие, много кучета не […]

Вижте повече

    Контактна форма