Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Цена

Порода

Възраст

Разфасовка

Суха храна за кучета

Показване на 1–12 от 115 резултата

Суха храна за кучета: една от най-желаните и най-произвежданите храни в днешни дни. Затова е супер важно да се знае коя ще е най-полезна и качествена.

Как да изберем суха храна за куче според нуждите му?

Важен критерий при избора на суха храна за кучета са нуждите на животното – възраст, порода, вродени или нововъзникващи заболявания, вкус.
Всички сухи храни имат градация по възраст от малки кученца до възрастни кучета и само някои марки имат диета за много възрастни кучета. Необходимо е да се съпостави възрастта на домашния любимец и да се избере подходящата храна.

Суха храна за кучета, разнообразие от оферти

Основни производители на суха храна за кучета. Специфики на породите кучета.

Всяка порода има своите собствени характеристики и е наложително те да се отчитат при храненето. Именно поради тази причина храната за кучета Royal Canin е най-популярна, тъй като асортиментът включва монопородна диета – храна за конкретна порода: немска овчарка, йорки, чихуахуа, боксер и др.
Останалите производители са улеснили много градацията – суха храна за миниатюрни, средни, едри и гигантски породи кучета.
Вродените или появилите се заболявания задължително изискват специална диета за кучето.

За целта е необходим ветеринарен преглед за избор на специфична лечебна суха храна или диетична. Срокът на такава диета също се определя от ветеринарния лекар, така че няма нужда сами да измисляте нищо – ако домашният любимец има някакви проблеми, отивате на лекар и според указанията променяте хранителната му диетата с лечебна суха храна.

Суха храна за кучета

Да кажем нещо за вкуса

Има кучета, които са направо някакви гастрономи. Някои обичат повече риба, други имат предпочитания към месото. И отнема само някакво време, за да разберете приоритета на хранителната диета. Ако придирчивостта към храната е от силно естество, то това е резултат от неправилно хранене, често смесено, предозиране с деликатеси и е свързано с възпитанието на животното. Доста лесно е да се поправи това, докато кученцето е малко, когато кучето е пораснало вече, става много по-трудно.

В този случай се опитайте да използвате стратегия за гладуване, т.е. не давайте нищо друго освен определена храна и го правете системно. Сипете храната в определеното време – ако кучето не я е докоснало, я махнете и така до следващото хранене, когато пак подавате храната. След максимум три дни кучето ще започне да яде всичко, основното е да не се поддавате на провокациите на домашния любимец.

Разгледайте предложенията ни за Кучешки бисквитки.

Ползи за здравето от суха храна за кучета Насърчава кучетата да дъвчат храната си, което помага за предотвратяване на натрупване на зъбен камък и вторично пародонтално заболяване. 
Консумирането само на суха храна за кучета Е добре дошло за стопаните на домашни любимци, защото за кучетата е добре да ядат суха кучешка храна. Въпреки че много домашни любимци предпочитат мокра храна за кучета, тъй като тя е по-вкусна, това не означава, че сухата храна не е здравословен вариант за кучета.
Добавянето на вода в купатаНа вашето куче, когато се хранят със суха храна, ще подобри скоростта на храносмилане. Хидратирането на стомашното съдържимо на кучето е основна помощ при храносмилането, като ускорява разграждането на хранителните частици.
Вкусът на сухата храна за кучетаНякои кучета просто не харесват вкуса или текстурата на сухата храна. Ако вашето куче не яде сухата си храна, добре е да я смесите с малко количество мокра храна. 
Полезната суха храна за кучета Има добър микс от растителен и животински произход. Много от гранулите за кучета са с допълнително обогатяване на полезни вещества, които са трудни за набавяне с нормален хранителен режим. За това е добре да избирате качествена суха храна за кучета, налична в онлайн магазина на hranazakucheta.bg. 

Често задавани въпроси

Колко често трябва да храня кучето си със суха храна

Отговор: По принцип кучетата трябва да се хранят два пъти на ден. Породата, възрастта, размерът и енергийното ниво са всички фактори, от които зависи това колко често кучетата трябва да се хранят и с какво количество.

Трябва ли кучетата да се хранят със смес от мокра и суха храна?

Отговор: Няма нужда да смесвате сухата и мократа храна в една купа, когато храните кучето си. Всъщност дори не е нужно да ги сервирате едновременно. Разбира се, има много предимства да дадете на кучето си смес от мокра и суха храна. Едно от тях е, че мократа храна им помага да се поддържат хидратирани. С други думи, не е задължително да смесвате храната.

Добре ли е кучетата да се хранят само със суха храна?

Отговор: За щастие на всички собственици на домашни любимци, за кучетата няма проблем да се хранят със суха храна за кучета. Докато много домашни любимци предпочитат мокра храна за кучета, тъй като тя е по-вкусна, това не означава, че сухата храна не е здравословна опция за вашето куче.

Последни публикации

ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече
кученце
Защо кучетата се търкалят върху мъртви животни?

Случвало ли ви се е вашето кученце да изтича до вас, след като се е търкаляло в тревата, само за да разберете, че мирише на нещо умряло? Въпреки че е […]

Вижте повече
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи?

Да имаш ново кученце у дома е вълнуващо, но може да дойде и с предизвикателства. Едно от най-големите препятствия е, домашното обучение на вашето кученце. За щастие, много кучета не […]

Вижте повече

    Контактна форма