Кучеландия

Суха храна за кучета

Показване на 1–16 от 19 резултата

Суха храна за кучета:  една от най- желаните и най-произвежданите храни в днешни дни. Затова е супер важно да се знае коя ще е най-полезна и качествена.

Как да изберем суха храна за куче според нуждите му?

Важен критерий при избора на суха храна за кучета са нуждите на животното – възраст, порода, вродени или нововъзникващи заболявания, вкус.
Всички сухи храни имат градация по възраст от малки кученца до възрастни кучета и само някои марки имат диета за много възрастни кучета. Необходимо е да се съпостави възрастта на домашния любимец и да се избере подходящата храна.

Основни производители на суха храна за кучета. Специфики на породите кучета.

Всяка порода има своите собствени характеристики и е наложително те да се отчитат при храненето. Именно поради тази причина храната за кучета Royal Canin е най-популярна, тъй като асортиментът включва монопородна диета – храна за конкретна порода: немска овчарка, йорки, чихуахуа, боксер и др.
Останалите производители са улеснили много градацията – суха храна за миниатюрни, средни, едри и гигантски породи кучета.
Вродените или появилите се заболявания задължително изискват специална диета за кучето.
За целта е необходим ветеринарен преглед за избор на специфична лечебна суха храна или диетична. Срокът на такава диета също се определя от ветеринарния лекар, така че няма нужда сами да измисляте нищо – ако домашният любимец има някакви проблеми, отивате на лекар и според указанията променяте хранителната му диетата с лечебна суха храна.

Суха храна за кучета _page

Да кажем нещо за вкуса

Има кучета, които са направо някакви гастрономи. Някои обичат повече риба, други имат предпочитания към месото. И отнема само някакво време, за да разберете приоритета на хранителната диета. Ако придирчивостта към храната е от силно естество, то това е резултат от неправилно хранене, често смесено, предозиране с деликатеси и е свързано с възпитанието на животното. Доста лесно е да се поправи това, докато кученцето е малко.
Когато кучето е пораснало вече, става много по-трудно. В този случай се опитайте да използвате стратегия за гладуване, т.е. не давайте нищо друго освен определена храна и го правете системно. Сипете храната в определеното време – ако кучето не я е докоснало, я махнете и така до следващото хранене, когато пак подавате храната. След максимум три дни кучето ще започне да яде всичко, основното е да не се поддавате на провокациите на домашния любимец.

Можете също да разгледате предложенията ни за Кучешки бисквитки.

Често задавани въпроси

Колко често трябва да храня кучето си със суха храна

Отговор: По принцип кучетата трябва да се хранят два пъти на ден. Породата, възрастта, размерът и енергийното ниво са всички фактори, от които зависи това колко често кучетата трябва да се хранят и с какво количество.

Трябва ли кучетата да се хранят със смес от мокра и суха храна?

Отговор: Няма нужда да смесвате сухата и мократа храна в една купа, когато храните кучето си. Всъщност дори не е нужно да ги сервирате едновременно. Разбира се, има много предимства да дадете на кучето си смес от мокра и суха храна. Едно от тях е, че мократа храна им помага да се поддържат хидратирани. С други думи, не е задължително да смесвате храната.

Добре ли е кучетата да се хранят само със суха храна?

Отговор: За щастие на всички собственици на домашни любимци, за кучетата няма проблем да се хранят със суха храна за кучета. Докато много домашни любимци предпочитат мокра храна за кучета, тъй като тя е по-вкусна, това не означава, че сухата храна не е здравословна опция за вашето куче.

В Кучеландия е лесно да откриеш мечтания продукт за твоя най-добър приятел. Просто е - избираш и добавяш в количката.

Избери най-удобния за теб начин да платиш покупките. Може да избираш между плащате с карта в момента на поръчката или с наложен платеж при доставката на продукта.

Ще получиш поръчката си между 1 и 5 работни дни, на посоченият от теб адрес за доставка.

Последни публикации

Царевицата полезна ли е за кучетата
Царевицата полезна ли е за кучета?

Могат ли кучетата да ядат царевица?  Може би се чудите дали, кучетата ядат царевица? А сега ще се изненадате, че не само могат да се хранят с царевица, но тя […]

Вижте повече
куче е с наднормено тегло
6 признака, че вашето куче е с наднормено тегло

Въпреки че сме сигурни, че има какво да обичате във вашия пухкав домашен любимец. Истината е, че твърде често родителите на домашни любимци пропускат факта, че техните космати най-добри приятели […]

Вижте повече
да храня малко кученце
С какво да храня малко кученце?

Преди да вземете кученцето си от развъдчика или магазин за домашни любимци, попитайте хората с каква марка и вид храна се храни вашето кученце. Когато кученцата навършат осем седмици, те […]

Вижте повече