Филтър

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Консервирана храна за кучета

Показване на 1–12 от 37 резултата

Консервирана храна за кучета

Консервирана храна за кучета: производителите предлагат консервирани храни, чийто състав и хранителна стойност са възможно най-близки до естествената диета. Понякога дори я превъзхождат.

Оптималното решение за грижовните им собственици

Така наречената влажна диета съдържа значително количество течност, месо или риба, карантии, зеленчуци или плодове, комплекси от витамини и минерали, всички, необходими за организма на кучето.

Такава храна може да се дава на домашния любимец постоянно, като се редува със сухи гранули или натурални продукти. Консервираната храна е незаменима при пътуване с куче. До вилата, на пикник, на почивка до морето, по време на по-дълги пътувания, когато не е възможно да се храни с естествена храна.

Мократа храна се продава в удобни контейнери – консерви, чийто обем обикновено е предназначен за едно хранене на кучето.

Консервирана храна се предлага за кучета от различни породи и различни размери, така че е лесно да изберете правилния продукт, както за домашните любимци „джобен размер“, така и за едрите породи кучета.

Консервирана храна за кучета

Ползите от консервираните храни за кучета

Организмът на кучето се нуждае от хранителна и пълноценна храна, без значение дали стопаните имат време и възможност да купуват качествена храна или да приготвят домашна храна. Консервираната храна решава този проблем и има още редица предимства:

  • Осигурява пълноценно хранене, всички необходими вещества за тялото на кучето;
  • Има удобна опаковка – можете да я вземете със себе си на вилата, на път;
  • Големият избор от форми и вкусове Ви позволява да изберете консервирана храна в съответствие с нуждите и вкусовите предпочитания на домашния Ви любимец;
  • Позволява Ви точно да изчислите размера на порциите въз основа на теглото и породата;
  • Налице са множество положителни отзиви на ветеринарни лекари за състоянието на здравето на кучетата при консумация на висококачествена консервирана храна.
За кои породи кучета се препоръчва хранене само на консервирана храна

Овчарската порода кучета например извличат максимум хранителни вещества от всяка храна, която ядат. Докато домашните кучета без порода (мелези) са по-взискателни към храната.

Една от най-чувствителните към хранителните качества е породата йорки. Черният им дроб участва минимално в храносмилателния процес, така че собствениците им трябва внимателно да подбират храната им. Затова консервираната храна е най-доброто решение за тях.

Дребните породи често страдат от храносмилателни разстройства

Други дребни породи също често страдат от храносмилателни разстройства, когато консумират некачествена храна. Проверката на качеството на естествените продукти и правилното им приготвяне е проблематична. Така че е правилно решение да закупите най-добрата консервирана храна, отколкото да рискувате със здравето на кучето си и да плащате за лечение.

Разгледайте предложенията ни за Суха храна за кучета.

Предимства на консервираната храна за кучета Като значително по-високата им дълготрайност и лесно съхранение, са основен фактор за изборът на този тип храна. Отделно, вкусовите качества на консервираната храна са по-силно изразени, което се харесва много от кучетата.
Вкусът на консервираната храна за кучетаМоже да бъде много разнообразен, като ароматът на храната се запазва в консервата също толково силен, както и в момента на консервирането. Изборът на вкус и аромат ще зависи от предпочитанията на вашето куче, като обикновено се смесват вкусове на зеленчуци с някакъв вид месо.
Удобството на консервираната храна за кучетаБезспорно се изрязява в твърдостта на опаковката, лесното съхранение и пренасяне на дълги разстояния. Също така, консервите съдържат мокра храна за кучета, така че не се налага допълнителна обработка на кучешката храна.
Полезно ли е да се яде само консервирана храна за кучетаНе е въпрос с прост отговор, но като цяло консумирането само на един тип храна за кучета не е препоръчително. Консумирането на храна от консерва ще е толкова полезно за вашето куче, колкото това му осигурява нужните хранителни вещества за деня.

От hranazakucheta.bg препоръчваме разнообразен хранителен режим, включващ суха храна за кучета, за да поддържате зъбите на кучето, както и заради калорииният контрол.

Храненето само с консервирана храна за кучета Ще доведе до неразнообразна диета за вашето куче и ще изпусне преимуществата на другите видове храни. Консервираната храна за кучета може да изпълва изцяло хранителните нужди на вашето куче, но няма как да замени разнообразното хранене, напълно. В същото време, консумирането само на консервирана храна, няма да навреди на кучето.

Често задавани въпроси

Добре ли е да храня кучето си само с консервирана храна?

Отговор: Консервираната храна за кучета има някои предимства пред останалите храни: тя има много високо съдържание на вода, което често означава, че кучето може да се наслади на по-голяма порция на всяко хранене, за да осигури същия брой енергийни калории като еквивалентна порция от суха храна за кучета. Повечето кучета предпочитат вкуса на консервираната храна пред този на гранулите.

Колко дълго трае консервираната храна за кучета, след отваряне?

Отговор: Пряк отговор – до 4 часа. След отварянето си, консервираната храна за кучета, може да трае от 2 до не повече от 4 часа. Всяка неизползвана консервирана храна трябва незабавно да се прибере в хладилника. Четете описанията на всеки продукт, за да разберете препоръките на производителя, за това колко дълго може да изтрае храната, след като се отвори и постави в хладилника.

Колко консервирана храна трябва да яде кучето ми на ден?

Отговор: Давайте на кучето си порция от около 85-100 гр. на всеки 1,5 кг. телесно тегло на кучето ви, дневно, разделена на две или повече хранения. Коригирайте това количество според нуждите на кучето, за да поддържате идеалното състояние на тялото на вашия най-добър приятел. Ако смесвате със суха храна, не забравяйте, че една кутия от 85-100 гр. замества около ¼ чаша суха храна за кучета.

Последни публикации

кокали за дъвчене
Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето кучето

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за […]

Вижте повече
Храни, които кучето ви не трябва да яде
Храни, които кучето ви не трябва да яде

Колкото и да обичаме да споделяме храната си с нашите любимци, жизненоважно е да имаме предвид, че не всички човешки храни са подходящи за консумация и от кучета. Прочетете тук […]

Вижте повече
могат ли кучетата да ядат праскови
Могат ли кучетата да ядат праскови?

Искате ли да споделите праскова с вашето кученце като лека закуска? Могат ли кучетата да ядат праскови? Прасковите са един от многото безопасни плодове, които кучетата могат да ядат, както […]

Вижте повече

    Контактна форма