Кучеландия
Филтър

Категория

Марка

Вкус

Цена

Възраст

Разфасовка

Кокали за кучета

Показване на единичен резултат

Видове изкуствени кокали за кучета

Калциеви кокали за кучета

Те формират и поддържат зъбния емайл. Помагат на по-възрастните кучета да поддържат мускулно-скелетната система здрава и силна. Обърнете внимание, на опаковката на кокалите за кучета е посочено за какво тегло на кучето е предназначено и какво е необходимото количество от продукта. На големите кучета се дава по един кокал на ден, за миниатюрните породи кокалът се разделя на няколко части.

Кокали за кучета за дъвчене

От сухожилията

Подходящи са за допълнително почистване на зъбите. Съставът на продукта е напълно натурален. Такива кокали се дават на кучета с алергии. Те не предизвикват реакция в организма. Кученцата с такова лакомство могат да прекарат няколко часа в занимавка.

Кокали за кучета за дъвчене

Тези кокали не са подходящи за кучета на възраст под 4 месеца. Собственикът внимателно да четат инструкциите.

Желатинови кокали за кученца

Те премахват остатъците от храна, поддържат здравето на зъбния емайл и са добра занимавка за  кучето, докато то чака своя собственик. Кокалите за кучета са допълнителен източник на колаген. В някои от тях към състава се добавят витамини и минерали. Зоолозите ги препоръчват за бременни кучета, за да поддържат добра форма.

Пилешки кокали за кучета

Те са идеален аналог на естествените кокали. Вкусът на продукта е неразличим от естествения.

Кокали за кучета

Какви са ползите за здравето на кучето  от производствените кокали?

Ето някои от тях:

  • При смяна на зъбите кученцето изпитва дискомфорт и сърбеж в устата. Твърдите лакомства улесняват никненето на зъбите и помагат на кучето в този процес да преодолява по-леко дискомфорта;
  • Зъбите на кучето Ви ще бъдат чисти и здрави, венците също ще бъдат подкрепени и ще стават по-здрави;
Един кокал за куче съдържа в себе си голямо количество витамини и минерали.

Не бива да оставяте малките кученца сами с това лакомство. Въпреки факта, че производственият аналог е по-мек от естествения, неразвитата мускулатура на кученцето все пак не е напълно в състояние да изгризе докрай  тази твърда храна.

Критерии за избор на кокали за куче

Любящият собственик ще награди своя домашен любимец с лакомства от магазина за домашни любимци. Но как да изберете правилните кокали за Вашето куче?

1/. Вкус. Производителите са готови да предложат на четириногите домашни любимци голям асортимент, който ще задоволи желанията на всяко куче. За да разберете какво точно харесва, купете му няколко различни продукта и наблюдавайте реакцията му.

2/. Размерът. Големите кучета често отказват големи по размер кокали. Обичат да „пируват“ със средна големина кокали.

3/. Текстура. Някои породи харесват по-мека текстура на кокала за дъвчене, други – по-твърда. Можете да разберете какъв вид кокал ще хареса животното, като му дадете да пробва няколко вида.

Изборът на подходящите видове кокали за кучета в магазина не е лесна задача. Кучето, подобно на човека, има различни хранителни навици. Но богатият асортимент от популярни видове кокали за кучета ще помогне на собственика да направи правилния избор.

Естествените или производствените кокали за кучета са здравословно лакомство за кучета.

И все пак за да не навредите на Вашия домашен любимец, трябва правилно да изберете това лакомство.

Видовете кокали за кучета Могат да се разделят най-общо на такива за ядене и такива за игра. Ако търсите кокали за вашето малко куче, тогава е добре да вземете кокали от свинска кожа, калциеви кокали за кучета или просто кокал играчка. За по-големите кучета може да се предложат кости от месарницата или домашно приготвени такива. Винаги имайте на предвид размерът на кучето си и какви кости му давате.
Добрите кости за кучетаСа тези които са съобразени с размера на муцунката на кучето, като не трябва да са по-малки от нея. Това е така, за да не може кучето ви да погълне кокала цял и да предизвика задавяне или нараняване на устната кухина и зъбите на кучето ви.
Полезни кокали за кучетаИдват от пилета, агне или телета. Винаги давайте на кучето си кости в суров вид, а ако имат месо по тях е добре да се отстранява. 
Денталните кокали за кучетаПредставляват специално създадени кокали за кучета, котио се дъвчат с цел да поддържат кучешките зъби и уста в изряден вид. Дъвченето на дентални кокали за кучета ще поддържа зъбите на кучето ви здрви, като премахва ефективно зъбният камък.
Кокали за малки кучета Се дават на кученца способни да играят и дъвчат. Кокалите за малки кученца имат редица плюсове като това, че кученцата се забавляват с тях, освобождават ги от стреса, почистват зъбите им от зъбен камък и плака, доставят калций и фосфор които са основни за разтежът на кученцето.

Често задавани въпроси

Какви кокали са безопасни за кучетата?

Отговор: Костите трябва да са по-големи от дължината на муцуната на кучето, за да не могат да се поглъщат цели. Кост от телешки джолан е добър пример за вида кокал, който да се даде на голямо куче. Наблюдавайте кучето си, когато му давате кокали и следета да не поглъща кокалите цели.

Колко често трябва да давам на кучето си кокали?

Отговор: Като обща препоръка, от един до два сурови кокала на седмица с няколко дни между всяка порция. Имайте на предвид, че това количество може да варира при отделните породи кучета, така че говорете с вашия ветеринарен лекар за съвет. Като друго правило, винаги се съветвайте с вашия ветеринарен лекар за храненето на вашето куче, особено когато то е малко. Всеки ветеринар ще ви посъветва за най-добрата диета и най-подходящите сурови кости за вашето куче.

Мога ли да давам на кучето си сурови кости, директно от месарницата?

Отговор: Повечето сурови кости, които не са били варени, са годни за директна консумация от кучета. Суровите пилешки, пуешки, агнешки или телешки кости са достатъчно меки за дъвчене, ядене и храносмилане. Когато вземете кокалите директно от месарницата, може да имат още прикрепени месо, хрущял или мека тъкан към тях, което може да наложи чистене, преди употреба.

Последни публикации

ръмжене на куче
Защо кучетата ръмжат и как да реагирате правилно

Ръмженето е част от нормалното кучешко общуване. Хората обикновено смятат ръмжене на куче за предупреждение или като знак за защита. Често ръмженето означава, че кучето се нуждае от пространство или […]

Вижте повече
кученце
Защо кучетата се търкалят върху мъртви животни?

Случвало ли ви се е вашето кученце да изтича до вас, след като се е търкаляло в тревата, само за да разберете, че мирише на нещо умряло? Въпреки че е […]

Вижте повече
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи
Как да спрем кученцето да пикае вкъщи?

Да имаш ново кученце у дома е вълнуващо, но може да дойде и с предизвикателства. Едно от най-големите препятствия е, домашното обучение на вашето кученце. За щастие, много кучета не […]

Вижте повече

    Контактна форма