Кучеландия

Неща, които трябва да знаете за голдън ретривърите.

трябва да знаете за голдан ретриварите че обичат кокали за кучета

Кой не обича веселия и очарователен голдън ретривър? Ако, като нас, сте голям фен на тази порода или обмисляте да осиновите такава, важно е да прочетете този списък с 10 неща, които трябва да знаете за голдън ретривърите.

Както знаете, голдън ретривърите са изключително популярни, защото са едни от най-умните кучета в света. Те също така са отлични семейни домашни любимци и страхотни терапевтични кучета. Останете с нас Hranazakucheta.bg и открийте най-интересните факти и подробности за тази прекрасна златна порода.

Какво трябва да знаете за голдън ретривърите?

  • Голдън ретривърите са идеалните кучета за деца. Голдън ретривърът е известен като нежно, дружелюбно и спокойно куче. Ако са добре социализирани, имат дневната си доза упражнения и са изпълнени петте свободи за хуманно отношение към животните, голдън ретривър със сигурност ще бъде идеалното куче за игра с вашите деца.
  • Голдън ретривърите обичат водата. Въпреки че някои голдън ретривъри не обичат водата, защото не са запознати с нея, повечето от тях обичат да плуват на плажа, в реката или всеки водоизточник в града. Вземете кучето със себе си на някое от тези места и гледайте колко много му се радват. В края на краищата, кучетата от порода голдън ретривър са били отгледани, за да събират плячка във водата!
  • Голдън ретривърите са много лесни за обучение. Тъй като са толкова умни, не е изненадващо, че голдън ретривърите са лесни за обучение кучета. Ако винаги използвате положително стимулиране и никога наказание, ще получите изненадващи резултати.
  • Голдън ретривърите имат талантлив нос. Благодарение на толкова силно развитото им обоняние, голдън ретривърът може да се научи да търси всякакви обекти. Може би затова е използван като куче за откриване на експлозиви или наркотици или просто като търсач на трюфели.
  • Голдън ретривърите трябва да хапят. Хапенето е основна потребност за всяко куче, но за голдън ретривърите тази нужда е по-голяма. Използването на гризалки, играчки или конг са няколко възможности за задоволяване на тази потребност.

Фалшиви митове за голдън ретривърите.

Освен най-добрите черти на голдън ретривърите, с които трябва да сте запознати, бихме искали да разрушим и пет фалшиви мита за тази благородна порода. Обърнете внимание на това, особено ако мислите да осиновите голдън ретривър.

  • Голдън ретривърите са нетърпеливи да угодят на хората. Това е, казано просто, фалшиво и абсурдно. Много говори за нашия егоизъм, че все още вярваме, че кучетата се раждат с вродено желание да ни угодят.

Ако искате вашият голдън ретривър да следва вашите команди, трябва да направите така, че да си заслужава и за тях. Само защото са спокойна и нежна порода, това не означава, че голдън ретривър винаги ще е готов да прави каквото пожелаете. Трябва да ги похвалите и наградите, за да постигнете резултати и разбира се, трябва да положите малко усилия обучавайки ги.

  • Голдън ретривърите улавят и събират неща по инстинкт. Това абсолютно не е вярно! Кучетата ретривъри трябва да бъдат обучени, за да се научат да хващат и събират плячка и предмети. Въпреки че са предразположени да търсят движещи се обекти, като ,птици, топки или хвърлена пръчка, те не ги слагат по природа в устата си и ги носят обратно при стопанина им. Дори ако вашият голдън ретривър връща неща, без да е обучен за това, това не означава, че го има записано в генетичния му код.
  • Голдън ретривърите имат естествоно мека захапка. Който вярва в това, никога не е бил ухапан от куче ретривър. Тези породи могат да носят неща в устата си, без да ги повредят, но трябва да бъдат обучени да ги изваждат внимателно.

Ако искате вашият голдън ретривър да има мека захапка, тогава трябва да го обучите.

Това са основните 10 неща, които трябва да знаете за голдън ретривърите. Ако имате нещо да добавите, моля, кажете ни в секцията за коментари. В допълнение към тази тема, не забравяйте да научите как да се грижите за голдън ретривъри от кученце до зряла възраст!

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече