Кучеландия

Митове за кучешката храна и верни ли са те?

Митове за кучешката храна

Интернет изобилства от информация относно кучешката храна и начините да храним домашните си любимци. Масово тази информация е свързана с митове за кучешката храна. За съжаление, има прекалено много дезинформация по темата. Ще Ви представим някои от по-често срещаните митове за кучешката храна.

  • ,,Никога не хранете Вашето куче със свинско?’’

Въпреки че това може да Ви се струва като пълна глупост, всъщност наистина много малко търговски храни съдържат свинско месо. В интернет може да открием много сайтове, които ни предупреждават за високото съдържание на мазнини в свинското месо, които могат да причинят панкреатит при кучетата.

Доста компании за кучешка храна обаче предлагат храни на основата на свинско месо. Недостигът му може би се дължи на факта, че много части от прасето се използват за човешка консумация, и по-малко достигат до заводи за кучешки храни.

Ветеринарите успяват да оборят този мит за свинското. По техни думи свинското месо е високо смилаем животински протеин, който е отличен източник на аминокиселини.Той е по-малко вероятно да предизвика алергична реакция от други меса.

  • „Зърното, особено соята или царевицата, е лошо за кучетата.“

Някои хора обвиняват зърното и зърнените култури за алергичните реакции на техните домашни любимци. Има нещо вярно в тези твърдения, защото както при хората, така и кучетата са с много и различни организми, които приемат по различен начин всяка храна. Но за повечето опашатковци зърното е добро и обикновено дори съдържа повече хранителни вещества, отколкото заместващите съставки, използвани в диетите без зърнени култури.

  1. „Хранене със сурови яйца за лъскава козина.“

Не са правени никакви проучвания, които да докажат това твърдение. Този мит не е без никакво основание, защото яйцата са богати на много протеини, мазнини и витамини, които имат съществено значение за растежа на козината. Един от тези витамини е биотинът. Той е много важен за мастните киселини и метаболизма, който влияе на клетъчния растеж. Биотинът помага и при растежа и заздравяването на човешката коса.

Доказано е обаче, че диетите с високо съдържание на мазнини влияят на лъскавината и мекотата на кучешката козина. Изводът е, че яйцето е добър източник на протеини и други хранителни вещества. Но въпреки това вероятно не е по-добър от всяка добра диета за насърчаване на лъскава козина.

Поръчайте най-добрата храна от нашия онлайн магазин hranazakucheta.bg.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече