Кучеландия

Как да подобрим общуването с нашето куче?

общуването с нашето куче

Трябва да подобрим общуването с нашето куче. Тъй като тези животни са общителни и обичат да имат компания. Ако се отнасяте добре с тях още докато са малки кученца, те се научават да ни виждат като приятели и спътници в живота. Ранното им общуване с други кучета може да подобри качеството им на живот. Ето повече за това как да се уверите, че вашето куче има компанията, от която се нуждае за щастлив живот.

  • Кучетата се нуждаят от компания – уверете се, че имат достатъчно шансове да прекарват време с хора и/или животни спътници, за да не се чувстват самотни или отегчени. Не е по-различно от ситуацията при хората, нали?
  • Среща с други кучета – ако кучето ви е приятелски настроено към други кучета, позволете им да общуват с тях редовно. Разберете какво да правите при среща с непознато куче.
  • Ако имате повече от едно куче, настанете ги заедно, ако е възможно, но се уверете, че имат достатъчно място и могат да се отдалечат едно от друго, ако искат.
  • Представяйте се внимателно – независимо дали представяте кучета едно на друго или запознавате кучета с котки.
  • Ако си тръгнете, уверете се, че сте ангажирали някой отговорен да се грижи за вашето куче.
  • Избягвайте ситуации, които плашат кучето ви – много кучета или ще гонят или ще се страхуват от животни, които не познават. Ако кучето ви се страхува или е агресивно към други кучета, избягвайте тези ситуации и отидете при ветеринарен лекар или специалист по клинично поведение на животните за съвет.

Всяка положена грижа към кучето ви е инвестиция във доброто ви съжителство за цял живот. Кучето ви има нужда от добро отношение и разбиране, точно както ние хората търсим приятна компания. Разликата тук е, че кучетата ни не могат да избират стопаните си. За това, ние трябва да се грижим да имат добра компания.

Последни публикации

кучето ми харесва друг човек
Защо кучето ми харесва друг човек, повече от мен?

Когато мислим за взаимоотношенията между хората и кучетата, ние знаем, че те са най-добрият ни приятел. Това е разумно като се имат предвид отношенията, които виждаме с нашите приятели и […]

Вижте повече
Как спят кучетата следкато са яли мокра храна за кучета
Как спят кучетата?

Независимо дали ни харесва или не, кучетата няма да спазват същия график за сън, какъвто имат стопаните им. Въпреки че това може да бъде супер дразнещо, ако вдигат шум, докато […]

Вижте повече
кучетата мразят някои човешки навици. наградете ги с храна
Неща които правим, а кучетата мразят.

Както при всички взаимоотношения, дори кучетата и хората често могат да имат недоразумения, но някои от тях остават незабелязани. За да избегнете тези проблеми с вашия верен приятел, ще трябва […]

Вижте повече