Кучеландия

Как да подобрим общуването с нашето куче?

общуването с нашето куче

Трябва да подобрим общуването с нашето куче. Тъй като тези животни са общителни и обичат да имат компания. Ако се отнасяте добре с тях още докато са малки кученца, те се научават да ни виждат като приятели и спътници в живота. Ранното им общуване с други кучета може да подобри качеството им на живот. Ето повече за това как да се уверите, че вашето куче има компанията, от която се нуждае за щастлив живот.

  • Кучетата се нуждаят от компания – уверете се, че имат достатъчно шансове да прекарват време с хора и/или животни спътници, за да не се чувстват самотни или отегчени. Не е по-различно от ситуацията при хората, нали?
  • Среща с други кучета – ако кучето ви е приятелски настроено към други кучета, позволете им да общуват с тях редовно. Разберете какво да правите при среща с непознато куче.
  • Ако имате повече от едно куче, настанете ги заедно, ако е възможно, но се уверете, че имат достатъчно място и могат да се отдалечат едно от друго, ако искат.
  • Представяйте се внимателно – независимо дали представяте кучета едно на друго или запознавате кучета с котки.
  • Ако си тръгнете, уверете се, че сте ангажирали някой отговорен да се грижи за вашето куче.
  • Избягвайте ситуации, които плашат кучето ви – много кучета или ще гонят или ще се страхуват от животни, които не познават. Ако кучето ви се страхува или е агресивно към други кучета, избягвайте тези ситуации и отидете при ветеринарен лекар или специалист по клинично поведение на животните за съвет.

Всяка положена грижа към кучето ви е инвестиция във доброто ви съжителство за цял живот. Кучето ви има нужда от добро отношение и разбиране, точно както ние хората търсим приятна компания. Разликата тук е, че кучетата ни не могат да избират стопаните си. За това, ние трябва да се грижим да имат добра компания.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече