Кучеландия

Забавни факти за кучетата

Забавни факти за кучетата

Кучето е един страхотен и незаменим спътник, който успява да ни научи на търпение, грижа и любов. Домашният ни любимец обаче може да ни изненада с неща, които не сме и подозирали. Затова Ви предлагаме рубрика със забавни факти за кучетата. Всяко куче е уникално само по себе си, но някои неща свързват ,,най-добрите приятели на човека’’.

В тази статия ще ви представим някои забавни факти за кучетата.

  • Отпечатъкът от носа на кучето е уникален, подобно на пръстовия отпечатък на човек

Подобно на човешките отпечатъци, всяко куче има уникален отпечатък от носа. В много развъдници са идентифицирали различните кучето по този начин, чрез техните носове. Взимането на отпечатък от носа ( и от лапите) на вашия любимец, за да ги съхраните като мил спомен, е забавен експеримент, подходящ дори за деца. Крайният резултата със сигурност ще бъде неповторим!

  • Кучетата могат да виждат само жълтия и син цвят

Домашните ни любимци могат да различат син и жълт цвят – това цветово възприятие е наречено дихроматично зрение. Как кучетата виждат света около нас е тема на много проучвания и изследвания през годините. Оказва се, че нашите приятели не живеят в изцяло черно бял свят. Червеният цвят за кучетата е тъмен ( близо до сив ), жълтото, оранжевото и зеленото са в жълтеникавата гама. Нашите космати другарчета виждат много ясно синия цвят.

  • Всички кученца се раждат слепи

Последното сетиво, което се развива при кучетата, е техния слух. Те са напълно глухи до навършването на третата седмица, защото ушните им канали са затворени. Когато обаче той се включи, те чуват три пъти по-добре от нас. Тишината е важна за развитието на ушите, тъй като звуците включват промени в налягането, които механично задвижват структурата на вече зрялото ухо.

  • Всички далматинци се раждат изцяло бели

Малките далматинци се раждат изцяло бели и първите им петна се появяват до три седмици след раждането. Те се появяват на бял свят с пигментни петна, но те са покрити от бялата козина. Докато растат, пигментацията успява да се прояви през нея.

  • Кучетата могат да душат и дишат едновременно

Четириногите ни приятели разчитат на обонянието си почти за всичко. Трудно устроените им носове, са устроени по такъв начин, че те могат да задържат миризми дори и през това време през ноздрите им да минава непрестанен приток на въздух.

Поръчайте най-доброто за Вашето куче от hranazakucheta.bg.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече