Кучеландия

Езикът на кучетата

Езикът на кучетата

На всички ни се е искало кучетата да могат да говорят. Иронично е, че най-добрият приятел на човека дори не комуникира с нас по обичайните начини. Езикът на кучетата обаче може да ни каже много неща за нашия приятел, ако се научим да го ,,четем’’.

Как определяме езикът на кучетата?

Четириногите членове на семейството говорят много с телата си.

Ето някои от типичните сигнали или изражения, които те използват за да се ,,изразяват’’ с части от тялото:

  1. Лицеви

Лицевите сигнали се изразяват в това любимецът Ви да набръчка или изправи челото си. В повечето случаи по този начин те искат да Ви покажат объркване или решителност. Това е част от езика на кучетата.

  1. Очен контакт

Очите на кучето се просветляват, когато то е добронамерено към някое друго животно. Показват любопитство и интерес. Ако зениците му обаче се разширяват или показва бялото на очите, кучето вероятно изпитва страх.

  1. ,,Усмивка’’

Ако кучето изпитва радост може да покаже зъбите си в подобие на усмивка. Този жест изразяващ щастие е запазен само при комуникацията между човек и куче.

  1. Уши

Ако ушите на вашия опашатко са повдигнати това означава, че той е отпуснат и заинтересуван, слуша Ви. Но ако те са върнати назад това може да е предупредителен сигнал или такъв за неподчинение.

  1. Опашка

Скорошни проучвания установиха, че начина, по който кучето ни маха с опашка също има значение при изразяването му на емоции. Когато кучето маха надясно, това е знак за положителни чувства, а ако маха наляво изпитва по-негативни емоции.

Как кучетата говорят помежду си?

Кучетата са социални животни и имат начини да общуват помежду си. Те имат универсален език, с който се разбират и обменят информация. Лаенето при кучетата може да означава различни неща. Но за разлика от телесните сигнали то има вариации и начини за възприемане при животните. Може да е враждебно, но и игриво.

Някои хора изпращат кучетата си на ,,училища’’, като с това действие целят да възпитат кучето на послушание. Но кучетата също трябва да могат да изразяват желанията си към нас. В повечето случаи се справят много добре, но ние трябва да сме съсредоточени и да се опитваме да опознаваме нашия опашатко, и неговия начин на комуникация, все повече и повече с всеки изминал ден.

За да зарадвате вашето куче потръчайте лакомства за кучета от hranazakucheta.bg.

Последни публикации

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи
Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци

Кучето ми има ли нужда от допълнителни грижи през зимните месеци? Това е един доста важен въпрос, който вълнува всеки един собственик. Някои собственици на кучета вярват, че тъй като […]

Вижте повече
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата
Топ съвети как да научим кучето да се държи добре с децата

Това да съумеем да научим кучето да се държи добре с децата е много важно. Това са навици, които трябва да създадем на домашния си любимец от ранно върдраст. Кучетата […]

Вижте повече
да обличем кучето си
Кога да обличем кучето си?

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много […]

Вижте повече